B ΕΠΣ Ημαθίας - Β ΕΠΣ Ημαθίας

ΕΠΣ Ημαθίας – Το pregame των δύο ομίλων της Α2 (16η αγων.) αλλά και της Β Ερασιτεχνικής (14η αγων.)

pregame1111111

Α2 Ερασιτεχνική (1ος όμιλος)

16η αγωνιστική

Μετά την διακοπή μίας εβδομάδας λόγω της εκλογικής διαδικασίας την προηγούμενη Κυριακή, το πρωτάθλημα της Α2 Ερασιτεχνικής επιστρέφει στην καθημερινότητα μας και μάλιστα με ακόμη πιο αμφίρροπες αναμετρήσεις. Ιδιαίτερα ο πρώτος όμιλος αποτελεί φέτος έναν δυσεπίλυτο γρίφο, που δυσκολεύει αφάνταστα τους…μελλοντολόγους και δίνει εξαιρετικό ενδιαφέρον στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος.

Στην κορυφή της βαθμολογίας συγκατοικούν τρεις ομάδες, ενώ συνολικά πέντε είναι αυτές που μάχονται επί ίσοις όροις για την κατάκτηση των δύο εισιτηρίων ανόδου στην Α1 Ερασιτεχνική και μάλιστα την Κυριακή (1/2) αναμετρούνται δύο εκ των διεκδικητών.

Η “καρδιά” του ομίλου χτυπά στο ΔΑΚ Αλεξάνδρειας, εκεί όπου η αήττητη φέτος ΑΕΑ υποδέχεται την Ποντιακή Νεολαία Αράχου, που εμφανίζεται ιδιαίτερα ενισχυμένη στις μεταγραφές και εξαιρετικά μαχητική σε όλα της τα παιχνίδια. Ωστόσο οι “πράσινοι” έχουν πάντα τον πρώτο λόγο φέτος, μία χρονιά που από το -12 καταφέρνουν να βρίσκονται στην κορυφή και να βαδίζουν ολοταχώς για την επιστροφή της στα “μεγάλα σαλόνια”.

Το παιχνίδι αυτό θα καλυφθεί ΖΩΝΤΑΝΑ από το live του ImathiaSportsNews παράλληλα με την εξέλιξη των αγώνων στη Γ Εθνική (15.00)

Δύσκολη έξοδο πραγματοποιεί ο Νησαϊκός, που μεταβαίνει στην Ραχιά για να αντιμετωπίσει τον ανεβασμένο ψυχολογικά Εθνικό, ο οποίος φαίνεται πως θα…πουλήσει ακριβά το τομάρι του για την παραμονή. Το ίδιο ισχύει και για την Ακαδημία Βέροιας, η οποία μετά από δύο εβδομάδες αποχής (μεσολάβησε και ρεπό) κοντράρεται στο Δημοτικό Γήπεδο Μέσης με τον Νηρέα Βέροιας, με τους “ερυθρόλευκους” να θέλουν τους βαθμούς για να πετύχουν την όσο το δυνατόν πιο γρήγορη παραμονή.

Πολύ αμφίρροπο το παιχνίδι και στον Πλάτανο, με τον ανεβασμένο Μακεδονικό να υποδέχεται τη Δόξα Λιανοβεργίου, σε μια αναμέτρηση που η ομάδα του Σάκη Παγγούρα θέλει μόνο νίκη για να διατηρήσει τις ελπίδες της για την άνοδο.

Σπουδαία παιχνίδια τέλος και σε Νησέλι και Παλατίτσια, ανάμεσα σε ομάδες με διαφορετικούς στόχους, με τα αποτελέσματα να κυμαίνονται από τον…άσο μέχρι το διπλό!

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής στον 1ο όμιλο της Α2 Ερασιτεχνικής, με κοινή ώρα έναρξης στις 15.00 (μέσα στην παρένθεση η βαθμολογική θέση της ομάδας και στην αγκύλη το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου) :

Αλιάκμων Νησελίου (9) – Άρης Παλαιοχωρίου (6)  [2-3]

Μακεδονικός Πλατάνου (7) – Δόξα Λιανοβεργίου (5)  [2-4]

ΑΕ Αλεξάνδρειας (1) – Ποντιακή Νεολαία Αράχου (3)  [3-1]

ΠΑΟ Παλατίτσια (11) – Θύελλα Σταυρού (8)  [1-1]

Νηρέας Βέροιας (10) – Ακαδημία Βέροιας (4)  [0-5]

Eθνικός Ράχης (13) – Νησαϊκός (2)  [0-1]

Ρεπό : Αχιλλέας Νεοκάστρου (12)

δείτε εδώ τη στατιστική εικόνα του 1ου ομίλου


Α2 Ερασιτεχνική (2ος όμιλος)

16η αγωνιστική

Με την κατάσταση κατά πολύ μεγάλο ποσοστό ξεκαθαρισμένη όσον αφορά τα δύο εισιτήρια ανόδου στην Α1 Ερασιτεχνική, το ενδιαφέρον στρέφεται πλέον στο ποια θα είναι η ομάδα που θα υποβιβαστεί. Η κατάσταση παραμένει συγκεχυμένη καθώς οι ομάδες ενισχύθηκαν σημαντικά στο μεταγραφικό παζάρι, ενώ δεν θα πρέπει να αποκλειστεί και κάποια έκπληξη όσον αφορά το γκρουπ αυτών που θα μπουν σε περιπέτειες καθώς κινήθηκαν ελάχιστα (ή αποδυναμώθηκαν) την περίοδο του Ιανουαρίου.

Μπορεί το ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στον Κεραυνό Επισκοπής και στον ΓΑΣ Κοπανού να ξεχωρίζει στο αυριανό πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής (που θα κρίνει ή θα δώσει παράταση στο ποια ομάδα θα κατακτήσει τον τίτλο), εντούτοις τα βλέμματα στρέφονται σε Στενήμαχο, Παναγιωπούλα και Λυκογιάννη όπου αγωνίζονται οι ομάδες που εμπλέκονται (προς το παρόν) στα σενάρια υποβιβασμού.

Η ουραγός και ιδιαίτερα ενισχυμένη στις μεταγραφές Νέα Γενεά Νικομήδειας μεταβαίνει στη Στενήμαχο για να αντιμετωπίσει την τοπική Θύελλα και οι “κιτρινόμαυροι” θέλουν να εκμεταλλευτούν την έλλειψη αντικειμενικών στόχων από πλευράς γηπεδούχων και να πάρουν το “διπλό” που θα τους δώσει…φτερά ενόψει της συνέχειας.

Την ίδια ώρα, ο Απόλλων Λυκογιάννης υποδέχεται την Ελπίδα Μονοσπίτων, που προέρχεται από ένα εντυπωσιακό σερί 7 αήττητων αγώνων και μάλιστα με το απίστευτο 26-2 στα τέρματα! Ωστόσο οι “κυανόλευκοι” είναι αυτοί που “καίγονται” για βαθμούς και θα επιδιώξουν πάση θυσία να τους κατακτήσουν.

Ο Απόλλων Αγίου Γεωργίου, που απέχει πέντε βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη, μεταβαίνει στη γειτονική Παναγιωπούλα για να τεθεί αντιμέτωπος με τη Δόξα Νάουσας που μπορεί να έχει συγκεντρώσει 13 βαθμούς μέχρι στιγμής ωστόσο θέλει τους βαθμούς για να ξεμπερδεύει με την υπόθεση παραμονή.

Το ίδιο ισχύει και για τους ΑΟ Μαρίνας και Ακαδημία Μακροχωρίου, που αναμετρούνται στην έδρα της πρώτης και αμφότεροι οι αντίπαλοι θα επιδιώξουν το τρίποντο για να πάρουν μία ακόμη…ανάσα.

Το πρόγραμμα συμπληρώνει η αναμέτρηση της Ραχιάς, όπου η ΑΕΠ Βέροιας υποδέχεται τον Ολυμπιακό Νάουσας στη ρεβάνς του 0-3 των “ερυθρολεύκων” στον πρώτο γύρο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής στον 2ο όμιλο της Α2 Ερασιτεχνικής, με κοινή ώρα έναρξης στις 10.30 (μέσα στην παρένθεση η βαθμολογική θέση της ομάδας και στην αγκύλη το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου) :

Θύελλα Στενημάχου (5) – Νέα Γενεά Νικομήδειας (12)  [1-0]

Δόξα Νάουσας (9) – Απόλλων Αγίου Γεωργίου (10)  [2-2]

Απόλλων Λυκογιάννης (11) – Ελπίδα Μονοσπίτων (3)  [1-7]

ΑΟ Μαρίνας (7) – Ακαδημία Μακροχωρίου (8)  [2-2]

Κεραυνός Επισκοπής (1) – ΓΑΣ Κοπανού (2)  [1-0]

ΑΕΠ Βέροιας (6) – Ολυμπιακός Νάουσας (4)  [0-3]

δείτε εδώ τη στατιστική εικόνα του 2ου ομίλου


Β Ερασιτεχνική

14η αγωνιστική

Χωρίς καμία εκκρεμότητα και με τα πάντα να έχουν κριθεί, ολοκληρώνεται την Κυριακή (1/2) το πρωτάθλημα της Β Ερασιτεχνικής. Τα τέσσερα εισιτήρια ανόδου κατέκτησαν οι ΜΑΣ Βεργίνας (πρωταθλήτρια), ΑΕ Σχοινά, Νίκη Αγκαθιάς και ΑΣ Πατρίδας ενώ την άγουσα για τη Γ Ερασιτεχνική παίρνει ο Ερμής Τριλόφου που τερμάτισε στην τελευταία θέση.

Ωστόσο το ενδιαφέρον στρέφεται (κι αυτό χάρη στο ImathiaSportsNews) στο ποιος ποδοσφαιριστής θα κόψει πρώτος το νήμα στον πίνακα των σκόρερς, με τρεις παίκτες να διεκδικούν το “Χρυσό Παπούτσι” της Β Ερασιτεχνικής, που θα απονεμηθεί στον νικητή στα πλαίσια του 2ου All Star Game που θα διεξαχθεί αμέσως μετά το τέλος όλων των πρωταθλημάτων της ΕΠΣ Ημαθίας (δείτε εδώ τη μάχη των “μπόμπερ”)

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής στη Β Ερασιτεχνική, με κοινή ώρα έναρξης στις 15.00 (μέσα στην παρένθεση η βαθμολογική θέση της ομάδας και στην αγκύλη το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου) :

Μακεδόνας Βέροιας (7) – ΑΣ Πατρίδας (4)

ΜΑΣ Βεργίνας (1) – AE Σφηκιάς (6)

Ερμής Τριλόφου (8) – AΕ Σχοινά (2)

ΑΟ Συκιάς (5) – Νίκη Αγκαθιάς (2)

δείτε εδώ τη στατιστική εικόνα της κατηγορίας

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected