Κατηγορίες
Μεταγραφές - Ποδόσφαιρο Κόσμος

Ο 17χρονος για τον οποίοι κόβουν…φλέβες Ρεάλ και Μπαρτσελόνα! (vids)

Χωρίς τίτλο

Το πρωτοσέλιδο της «Marca», δηλαδή της εφημερίδας που θεωρείται και ως «γραφείο τύπου» της Ρεάλ, κυκλοφόρησε την Τρίτη, παίζοντας με την πιθανότητα της απόκτησης του από τη Ρεάλ.

Άμεση ήταν η απάντηση στα sites που στηρίζουν τη Μπαρτσελόνα. Το αντικείμενο της διαμάχης ήταν ο Σέουνγκ-Γου Λι, ο επονομαζόμενος και «Μέσι της Κορέας»! Πρόκειται για τον 17χρονο επιθετικό, ο οποίος ήταν ένας από τους πιτσιρικάδες, για τους οποίους τιμωρήθηκε η Μπάρτσα από τη FIFA με την απαγόρευση μεταγραφών. Για την ακρίβεια ήταν ο βασικός λόγος!

Κατά συνέπεια, ο μικρός Κορεάτης που βρίσκεται στη «Μασία» εδώ και 3,5 χρόνια, δεν έχει παίξει καθόλου εδώ και σχεδόν ένα χρόνο και θα πρέπει να περιμένει έως και τον Γενάρη του 2016, όπου θα κλείσει τα 18 του χρόνια, για να αγωνιστεί. Επειδή λοιπόν υποφέρει υπό αυτό το καθεστώς και θέλει να πάρει παιχνίδια, υποτίθεται ότι θα τον κλέψει η Ρεάλ. Αυτό σύμφωνα με τη «Marca», η οποία τιτλοφόρησε πως στους Μαδριλένους προτάθηκε ο ταλαντούχος Ασιάτης (σ.σ.: μάνατζερ του είναι ο Πέρε Γκουαρδιόλα, αδερφός του Πεπ). Ωστόσο, όπως υποστηρίζει η «Sport», δεν ισχύει το εν λόγω σενάριο, μιας και ο Λι έχει τετραετές συμβόλαιο με τους Μπλαουγκράνα και δεν πρόκειται να πάει πουθενά.

Ποιος όμως είναι ο γεννημένος στις 6/1/1998, Σέουνγκ-Γου Λι και γιατί βρέθηκε στο επίκεντρο ακόμα μία διαμάχης μεταξύ των δύο μεγάλων του ισπανικού Clasico; Στη Βαρκελώνη ταξίδεψε για πρώτη φορά το 2011. Ηταν στο πλαίσιο της 2ης διοργάνωσης για το Κύπελλο Καταλωνίας – Κορέας (σ.σ.: ουσιαστικά για την εύρεση ταλέντων), με το συγκρότημα U-14των φιλοξενούμενων να επικρατεί με 3-2. Εκεί οι διοργανωτές ξετρελάθηκαν μαζί του και φρόντισαν να τον κλειδώσουν (που λέει ο λόγος) στα αποδυτήρια. Πραγματικά ο Λι δεν επέστρεψε με την αποστολή στην πατρίδα του και λίγο καιρό αργότερα ο σύλλογος κάλεσε και τους γονείς του, στους οποίους βρήκε δουλειά.

Με το καλημέρα ο πιτσιρικάς άρχισε να μαγεύει στη «Μασία». Ενδεικτικό των ικανοτήτων του είναι πως την πρώτη του χρονιά στις φημισμένες ακαδημίες έβαλε 36 γκολ. Έχοντας εξίσου καλά και τα δύο πόδια, κάνει τρελά σλάλομ με τη μπάλα στα πόδια. Είναι γρήγορος, ντριμπλαδόρος, με σούπερ τελειώματα και εξαιρετικές ασίστ. Η αλήθεια είναι πως ο τρόπος παιχνιδιού του θυμίζει (πάντα τηρουμένων των αναλογιών) σε αρκετά σημεία τον Μέσι αν και πέραν της ανάγκης να υπάρχει πάντα διάδοχη κατάσταση στους υπερπαίκτες, όσον αφορά τον Αργεντινό σούπερ σταρ, θα μπορούσε να θεωρηθεί και ποδοσφαιρική ύβρης.

Προς το παρόν πάντως ο Νοτιοκορεάτης επιθετικός μόνο προβλήματα έχει φέρει στους Καταλανούς. Η αρχική ανώνυμη καταγγελία στη FIFA περιλάμβανε το δικό του όνομα. Με αφορμή εκείνον, η Παγκόσμια Ομοσπονδία τελικά ερεύνησε 37 περιπτώσεις «παιδομαζώματος» στη «Μασία» από το 2009 και κατέληξε σε εννέα «παρανομίες». Ηταν ο Λι, οι συμπατριώτες του Σέουνγκ-Χο Πάικ, Γκιεολί Γιανγκ, αλλά και οι Τεό Τσεντρί (Γάλλος), Μπόμπι Αντεκάνιε (Νιγηριανός), Αντόνιο Σανάμπρια (Παραγουανός), Αντρέι Ονανά, Πατρίς Σούσια (Καμερουνέζοι), Τζανκάρλο Ποβέδα (Κολομβιανός), Μάξι Ρολόν (Αργεντινός), για τους οποίους η Μπάρτσα δέχτηκε την ποινή της απαγόρευσης μεταγραφών.

Για να επιστρέψουμε όμως στο παρόν και την ιστορία με τα δημοσιεύματα. Πρόκειται για ακόμα μία κόντρα που έρχεται να προστεθεί σε όλα αυτά που συμβαίνουν εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο μεταξύ των δύο μεγάλων της Ισπανίας. Από την ανώνυμη καταγγελία κατά της Μπάρτσα στη FIFA, για την οποία οι Μπλαουγκράνα είναι βέβαιοι πως προέρχεται από τη Ρεάλ, μέχρι τη δική τους πρόσφατη απάντηση, με την αντίστοιχη καταγγελία εις βάρος των ακαδημιών των Μερένγκες. Ακόμα και στην περίπτωση του παιδιού θαύματος από τη Νορβηγία, του Μάρτιν Οντενγκααρντ, η Μπαρτσελόνα επιχείρησε να μπει σφήνα και να τον κλέψει την ύστατη στιγμή. Ίσως λοιπόν αυτή η ιστορία με τον Λι να είναι μία ανταπόδοση κάτω από τη μέση.

Όσον αφορά λοιπόν τον τελευταίο, κανείς δεν ξέρει ακόμα ποια είναι η αλήθεια και το εάν όντως μπορεί η Μπάρτσα να του έχει κάνει συμβόλαιο, ενώ είναι τιμωρημένη για χάρη του. Το σίγουρο είναι πως εάν ισχύει το δεύτερο, ο Κορεάτης Μέσι θα πρέπει να περιμένει, ώσπου να γίνει 18 ετών, να ενηλικιωθεί δηλαδή, ώστε να μπορεί να θεωρηθεί πως δεν πρόκειται για αγωνιστικό παιδομάζωμα από τους Καταλανούς. Κατά συνέπεια θα είναι εξαιρετικά δύσκολο στην ηλικία του να αντέξει και να μην παίζει και πολύ πιθανό η Μπαρτσελόνα να τον χάσει. Ηδη -εκτός από τη Ρεάλ- Λίβερπουλ, Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι τον έχουν διπλαρώσει…

Πηγή:gazzetta.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected