Κατηγορίες
B ΕΠΣ Ημαθίας

ΕΠΣ Ημαθίας – Το pregame των δύο ομίλων της Α2 (17η αγωνιστική)

pregame11111111

Α2 Ερασιτεχνική (1ος όμιλος)

17η αγωνιστική

Έχουμε γίνει…κουραστικοί να αναφέρουμε πως το φετινό πρωτάθλημα στον πρώτο όμιλο της Α2 Ερασιτεχνικής είναι από τα πιο ενδιαφέροντα και ταυτόχρονα από τα πιο αμφίρροπα των τελευταίων ετών.

Πέντε ομάδες διεκδικούν τα δύο εισιτήρια ανόδου στην Α1 ενώ τέσσερις (τουλάχιστον) είναι αυτές που θέλουν βαθμούς για να αποφύγουν την τελευταία θέση που οδηγεί στην Β Ερασιτεχνική. Και όλα αυτά σε ένα πρωτάθλημα 13 ομάδων!

Το μεγάλο παιχνίδι της αγωνιστικής διεξάγεται την Κυριακή (8/2) στο Δημοτικό Γήπεδο Νησίου, όπου ο τοπικός Νησαϊκός (δεύτερος στην κατάταξη) υποδέχεται την Ακαδημία Βέροιας που υποχώρησε στην τέταρτη θέση, έχει όμως ένα παιχνίδι λιγότερο κόντρα στον Νηρέα Βέροιας. Το παιχνίδι όπως είναι φυσιολογικό, συγκεντρώνει τα βλέμματα στην αυριανή 17η αγωνιστική και το ImathiaSportsNews θα καλύψει ΖΩΝΤΑΝΑ και αυτή την αναμέτρηση, όπως κάθε Κυριακή, παράλληλα με το live της Γ Εθνικής.

Η πρωτοπόρος και αήττητη ομάδας της ΑΕ Αλεξάνδρειας δοκιμάζεται στο γειτονικό Παλαιοχώρι, όπου ο τοπικός Άρης…καιροφυλαχτεί για να σπάσει το σερί των “πρασίνων” αλλά και να πετύχει τη νίκη που θα τον βάλει και πάλι σε τροχιά κατάληψης των δύο πρώτων θέσεων. Δύσκολο το έργο για τους “κιτρινόμαυρους”, καθώς θα τεθούν αντιμέτωποι με την (κατά πολλούς) καλύτερη ομάδα της κατηγορίας και βασικό φαβορί για την άνοδο στην Α1.

Την ίδια ώρα, η Ποντιακή Νεολαία Αράχου περιμένει στη…γωνία σε τυχόν γκέλα των ομάδων που προπορεύονται, θα πρέπει όμως να καταβάλει την αντίσταση του πολύ ενισχυμένου ΠΑΟ Παλατίτσια, που πλέον έχει προπονητή τον Παναγιώτη Παπαδόπουλο, μέχρι πρότινος ποδοσφαιριστή του Φίλιππου Μελίκης.

Ματς ανάμεσα σε ομάδες που έχουν απομακρυνθεί προς το παρόν από αρνητικά σενάρια αυτό του Νησελίου, όπου ο Αλιάκμων υποδέχεται τον φορμαρισμένο Μακεδονικό Πλατάνου, ο οποίος με τα τελευταία του αποτελέσματα έφτασε αισίως τους 23 βαθμούς.

Τα ματς που κλείνουν το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής είναι ανάμεσα σε ομάδες που θέλουν τους βαθμούς στο κυνήγι της παραμονής. Σπουδαίο παιχνίδι στο Νεόκαστρο, όπου ο προτελευταίος της βαθμολογίας Αχιλλέας υποδέχεται τον Νηρέα Βέροιας, που εκτός της νίκης θέλει να καλύψει και το -4 με το οποίο ηττήθηκε στον πρώτο γύρο (2-6). Στο άλλο παιχνίδι και συγκεκριμένα στο Δημοτικό Γήπεδο Σταυρού, η τοπική Θύελλα υποδέχεται τον ουραγό Εθνικό Ράχης, με τους “πράσινους” να θέλουν τη νίκη ώστε να κάνουν το πιο σημαντικό ίσως βήμα προς τη (γρήγορη) σωτηρία και τους “κυανόλευκους” να επιζητούν το θετικό αποτέλεσμα, που θα τους δώσει…φτερά για τη συνέχεια.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής στον 1ο όμιλο της Α2 Ερασιτεχνικής, με κοινή ώρα έναρξης στις 15.30 (μέσα στην παρένθεση η βαθμολογική θέση της ομάδας και στην αγκύλη το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου) :

Αλιάκμων Νησελίου (9) – Μακεδονικός Πλατάνου  (7)  [1-5]

Άρης Παλαιοχωρίου (6) – ΑΕ Αλεξάνδρειας (1)   [0-2]

Ποντιακή Νεολαία Αράχου (3) – ΠΑΟ Παλατίτσια  (10)  [4-2]

Αχιλλέας Νεοκάστρου (12) – Νηρέας Βέροιας  (11)  [2-6]

Θύελλα Σταυρού (8) – Eθνικός Ράχης (13)   [7-1]

Νησαϊκός (2) – Ακαδημία Βέροιας  (4)  [0-2]

Ρεπό : Δόξα Λιανοβεργίου (5)

δείτε εδώ τη στατιστική εικόνα του 1ου ομίλου


Α2 Ερασιτεχνική (2ος όμιλος)

17η αγωνιστική

Με…εκκρεμότητες συνεχίζεται ο δεύτερος όμιλος της Α2, καθώς οι κακές καιρικές συνθήκες την προηγούμενη αγωνιστική ανέβαλαν τρία παιχνίδια τα οποία θα διεξαχθούν σε ημερομηνίες που όρισε με ανακοίνωση της η ΕΠΣ Ημαθίας.

Ο πρωτοπόρος Κεραυνός Επισκοπής δοκιμάζεται κόντρα στην εντυπωσιακή Ελπίδα Μονοσπίτων, που μετρά ένα σερί 10 ματς χωρίς να έχει γνωρίσει την ήττα. Ένα πολύ σπουδαίο παιχνίδι, που μπορεί να μην έχει βαθμολογική σημασία, αναμένεται όμως να κεντρίσει το ενδιαφέρον του κόσμου που θα θελήσει να το παρακολουθήσει από κοντά.

Ο ΓΑΣ Κοπανού μεταβαίνει στον Άγιο Νικόλαο, όπου θα αντιμετωπίσει τον πάντα μαχητικό Ολυμπιακό Νάουσας, ο οποίος με τη νίκη του κόντρα στην ΑΕΠ Βέροιας την προηγούμενη Κυριακή έφτασε τους 29 βαθμούς στο πρωτάθλημα.

Όσον αφορά τις ομάδες που εμπλέκονται σε σενάρια υποβιβασμού, το πιο καθοριστικό από πολλές απόψεις παιχνίδι διεξάγεται στη Νικομήδεια, ανάμεσα σε δύο ομάδες που καταλαμβάνουν αυτή τη στιγμή τις δύο τελευταίες θέσεις στον όμιλο. Η Νέα Γενεά υποδέχεται τον Απόλλων Λυκογιάννης και ο ένας βαθμός που χωρίζει τους δύο αντιπάλους, δίνει τον χαρακτήρα τελικού στην αυριανή αναμέτρηση.

Πολύ σημαντικό ματς και για τον Απόλλων Αγίου Γεωργίου, που υποδέχεται τον ΑΟ Μαρίνας και έχει την ευκαιρία να απομακρυνθεί περισσότερο από την επικίνδυνη ζώνη. Ωστόσο θα πρέπει να καταβάλει την αντίσταση του μαχητικού ΑΟΜ, ο οποίος μάλιστα προέρχεται από την εντυπωσιακή του εμφάνιση και το…come back από το 0-4 που έχανε από την Ακαδημία Μακροχωρίου, στο τελικό 4-4!

Τα ματς που συμπληρώνουν το πρόγραμμα είναι αυτά της Στενημάχου (Θύελλα – Δόξα Νάουσας) και του Μακροχωρίου (Ακαδημία – ΑΕΠ Βέροιας).

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής στον 2ο όμιλο της Α2 Ερασιτεχνικής, με κοινή ώρα έναρξης στις 10.30 (μέσα στην παρένθεση η βαθμολογική θέση της ομάδας και στην αγκύλη το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου) :

Θύελλα Στενημάχου (5) – Δόξα Νάουσας (9)  [2-0]

Νέα Γενεά Νικομήδειας (12) – Απόλλων Λυκογιάννης (11)  [0-4]

Απόλλων Αγίου Γεωργίου (10) – ΑΟ Μαρίνας (7)  [1-0]

Ελπίδα Μονοσπίτων (3) – Κεραυνός Επισκοπής (1)  [2-4]

Ακαδημία Μακροχωρίου (8) – ΑΕΠ Βέροιας (6)  [1-1]

ΓΑΣ Κοπανού (2)  [0-3]

δείτε εδώ τη στατιστική εικόνα του 2ου ομίλου

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected