Κατηγορίες
Γ Εθνική LIVE!
Super League 1

ΑΕΛ Καλλονής – SKODA Ξάνθη (2-2) Από τον παράδεισο, στην Κόλαση και…τούμπαλιν για Βασιλακάκη!

60e6d10c6aba245e2cea5bcaf9b8f57b_LΟι Ακρίτες άντεξαν στην πίεση των γηπεδούχων στο δεύτερο μέρος κι έφυγαν με τον βαθμό από τη Λέσβο – Δοκάρι για τους Θρακιώτες στο 87’ ο Λουσέρο

Σε ένα ματς με… δύο πρόσωπα, η Ξάνθη ήταν ανώτερη στο πρώτο 45λεπτο και προηγήθηκε με 1-0 αλλά η αντεπίθεση διαρκείας της Καλλονής με πρωταγωνιστή τον Χουάνμα την έφερε στο 72’ στο 2-1 με ανατροπή. Τελικά οι φιλοξενούμενοι δεν παρέδωσαν τα όπλα και έφυγαν με τον βαθμό της ισοπαλίας (2-2) ενώ είχαν και δοκάρι στα τελευταία λεπτά με τον Λουσέρο.

Όαση το γκολ

Από τα πρώτα λεπτά του αγώνα, η Καλλονή με την ώθηση της έδρας έδειξε να παίρνει τα ηνία και την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς όμως να μπορεί να γίνει απειλητική. Στην αντίπερα όχθη η Ξάνθη είχε παθητικό ρόλο αλλά κατάφερε να απειλήσει πρώτη με τον Σολτάνι στο 13’. Όσο λοιπόν κυλούσαν τα λεπτά και η Καλλονή δεν μπορούσε να δημιουργήσει ευκαιρίες στα καρέ των Ακριτών, οι παίκτες του Λουτσέσκου κέρδιζαν σταδιακά μέτρα στο γήπεδο.

Μάλιστα, οι Θρακιώτες κατάφεραν να φτάσουν στο γκολ όταν στο 32’ ο Σολτάνι έκανε το σουτ και νικώντας τον Χογκ άνοιξε το σκορ. Από κει και πέρα, το παιχνίδι ήρθε στα… μέτρα της Ξάνθης που ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων με τους γηπεδούχους να δυσκολεύονται ιδιαίτερα στην κυκλοφορία της μπάλας. Έτσι, το 1-0 έμεινε ως το ημίχρονο με τους φιλοξενούμενους να μην απειλούνται ιδιαίτερα.

«Ροντέο»

Σε αντίθεση με το πρώτο μέρος, η εικόνα του δεύτερου 45λεπτου ήταν πολύ πιο θεαματική και ενδιαφέρουσα. Οι γηπεδούχοι έχοντας βελτιώσει εμφανώς την απόδοσή τους πίεζαν για την ισοφάριση με τον Χουάνμα να αποτελεί μόνιμη… πηγή κινδύνων για τον Κυριακίδη. Όμως ο τελευταίος κατάφερνε να τον νικήσει στις περισσότερες «μονομαχίες» τους. Τελικά, η… λύτρωση ήρθε για τον άσο των γηπεδούχων στο 68’ όταν με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 1-1, ενώ με… κεκτημένη ταχύτητα 4 λεπτά αργότερα έβαλε μπροστά την ομάδα του με κοντινή προβολή.

Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι δεν παραδόθηκαν και ανέβασαν ρυθμούς. Έτσι, κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια με τον Λουσέρο στο 78’, ενώ ο ίδιος παίκτης είχε δοκάρι στο 87’ χάνοντας την μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα για να δώσει τη νίκη στην ομάδα του. Το 2-2 λοιπόν έμεινε ως το σφύριγμα της λήξης, με τους θεατές να χειροκροτούν στο τέλος, την Καλλονή να φτάνει τους 28 βαθμούς και την Ξάνθη τους 33.

Κορυφαίος του αγώνα

Μπορεί να έχασε σωρεία ευκαιριών αλλά με τα δυο γκολ που πέτυχε ο Χουάνμα αναδείχθηκε σε μεγάλο πρωταγωνιστή της Καλλονής και γενικά του ματς, αν και τον εν λόγω άτυπο τίτλο διεκδικούν με αξιώσεις και οι Σολτάνι, Λουσέρο.

Καλλονή (Βαγγέλης Βλάχος): Χογκ, Αναστασιάδης, Αντέγιο, Κεϊτά, Μίνγκας (82′ Χωριανόπουλος), Μαρσέλο (46′ Πετρόπουλος), Πιπίνης (59′ Λεοζίνιο), Τσαμπούρης, Γιορέντε, Μανούσος, Χουάνμα

Ξάνθη (Ράζβαν Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Γκόμσι, Μπέρτος, Παπάζογλου, Σολτάνι, Λουσέρο, Βασιλακάκης, Παπαστεριανός (58′ Ομπόντο), Φλίσκας (79′ Βάλτερ), Λισγάρας, Μπέλιτς (63′ Καπετάνος)

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected