Α ΕΠΣ Ημαθίας - Κύπελλο ΕΠΣ Ημαθίας

ΑΣ Ειρηνούπολης – ΦΑΣ Νάουσα / Σωτήρης Ιωακειμίδης VS Σάκης Παπατάνος!

Untitled-1Ένα 24ωρο απέμεινε πριν από το μεγάλο ντέρμπι της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ερασιτεχνών και το ImathiaSportsNews, μετά το pre game των αγώνων, δίνει τον λόγο σε δύο ποδοσφαιριστές που πρωταγωνιστούν φέτος με τις φανέλες των ΑΣ Ειρηνούπολης και ΦΑΣ Νάουσα.

Απευθυνθήκαμε στους Σωτήρη Ιωακειμίδη και Σάκη Παπατάνο, τους οποίος κάναμε τρεις παρόμοιες ερωτήσεις και έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον να δούμε τι απάντησαν. Αμφότεροι άλλωστε έχουν εμπειρία από τέτοιου είδους αναμετρήσεις και ειδικά φέτος βοηθούν τα μέγιστα ώστε οι ομάδες τους να είναι μέσα στους στόχους τους.

Οι ερωτήσεις τις οποίες απευθύναμε είναι οι εξής :

1. Δεύτερο παιχνίδι φέτος στο Αγγελοχώρι, με αντίπαλη την ομάδα με την οποία εκτός του Κυπέλλου, διεκδικείτε και το πρωτάθλημα. Αν τα έβαζες αυτά τα δύο στη ζυγαριά, που πιστεύεις ότι θα έγερνε η πλάστιγγα; Θεωρείς ότι θα πρέπει η ομάδα να δώσει την ίδια βαρύτητα και στους δύο θεσμούς;

2. Το αυριανό παιχνίδι είναι ένα ντέρμπι και μάλιστα νοκ άουτ. Πόσο ρόλο πιστεύεις ότι θα παίξει η κατάσταση των ομάδων τις τελευταίες αγωνιστικές; Μπορεί ένα τέτοιου είδους παιχνίδι να κριθεί σε έναν ποδοσφαιριστή ή μια ενέργεια;

3. Θεωρείς ότι η ομάδα θα πρέπει να κοιτάξει αύριο να κάνει το παιχνίδι της από το πρώτο λεπτό ή θα πρέπει να πάει πιο συντηρητικά και να κυνηγήσει το ένα γκολ (για Ιωακειμίδη) 3. Θεωρείς ότι η ομάδα θα πρέπει να κοιτάξει αύριο περισσότερο την άμυνα ή να αγωνιστεί όπως στον πρώτο γύρο που έπαιξε ανοιχτά και κυνήγησε τη νίκη; (για Παπατάνο.

Οι απαντήσεις τους :

Σωτήρης Ιωακειμίδης

1. Το καλοκαίρι αλλά και στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, ο πρόεδρος και οι συνεργάτες του έκαναν μια εξαιρετική προσπάθεια, φέρνοντας στην ομάδα ποδοσφαιριστές εγνωσμένης αξίας, με σαφείς στόχους το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε κανένα παιχνίδι, πόσο μάλλον όταν είσαι ένα βήμα πριν από έναν τελικό.

2. Το πιο καθοριστικό στοιχείο είναι βεβαίως η κατάσταση των ομάδων. Αμφότεροι όμως διαθέτουν ποδοσφαιριστές που ανά πάσα στιγμή μπορούν να πάρουν την ομάδα στην πλάτη τους και να οδηγήσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Εξ αρχής μετρά το σύνολο, η ομαδική προσπάθεια και η οργανωμένη λειτουργία ωστόσο δεν παύει να είναι παιχνίδι προσώπων και ρόλων.

3. Όλα πηγάζουν από το γεγονός πως είμαστε πρώτοι στο πρωτάθλημα και αγωνιζόμαστε εντός έδρας στον αυριανό ημιτελικό. Δεν βρίσκω τον λόγο να αλλάξουμε τρόπο παιχνιδιού…

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχηθώ να γίνει ένα καλό παιχνίδι, χωρίς τραυματισμούς και ας κερδίσει ο καλύτερος και ο πιο τυχερός!

Σάκης Παπατάνος

1. Αγωνιζόμενος όλα αυτά τα χρόνια στην ιστορική ομάδα της Νάουσας, έμαθα πολύ καλά ένα πράγμα : ότι ο ΦΑΣ παίζει πάντα για τη νίκη, χωρίς να ξεχωρίζει παιχνίδια. Είναι πάντα  αναγκασμένη να κάνει πρωταθλητισμό, κυρίως λόγω της ιστορίας που κουβαλάει, συνεπώς και στον αυριανό αγώνα η ομάδα μου θα κάνει αυτό που κάνει πάντα, να διεκδικήσει τη νίκη.

2. Είναι ένα παιχνίδι ανάμεσα σε δύο πολύ καλές ομάδες της κατηγορίας. Θεωρώ ότι είναι ένα διαφορετικό ματς από τον πρώτο γύρο στο πρωτάθλημα, γιατί και οι δύο ομάδες έχουν ενισχυθεί με καλούς παίκτες στις μεταγραφές και σίγουρα μετά από τόσο καιρό, αμφότεροι αποδίδουν πιο εύκολα και με μεγαλύτερη συνέπεια στις οδηγίες του προπονητή. Εξάλλου η ποιότητα των ποδοσφαιριστών που διαθέτουν οι δύο ομάδες βοηθά στο να κριθεί η αναμέτρηση στην παραμικρή λεπτομέρεια, όπως μια προσωπική ενέργεια ενός παίκτη.

3. Η φιλοσοφία της Νάουσας ήταν, είναι και πιστεύω θα είναι και τα επόμενα χρόνια να στοχεύει πάντα στη νίκη. Θεωρώ ότι δεν πρέπει να κάνουμε τίποτε άλλο από αυτό που πράττουμε τόσο καιρό, έχουμε ταυτότητα ως ομάδα και ξέρουμε πολύ καλά τι ζητάμε στο γήπεδο και με ποιο τρόπο να το επιτύχουμε. Αυτό θα κάνουμε και αύριο με όλες μας τις δυνάμεις.

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχηθώ να γίνει ένα πολύ όμορφο παιχνίδι και στο τέλος να κερδίσει ο καλύτερος. Καλή επιτυχία και στις δύο ομάδες!

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected