Κατηγορίες
Κύπελλο ΕΠΣ Ημαθίας

ΑΣ Ειρηνούπολης – ΦΑΣ Νάουσα 1-2 (photos+video)

DSCN4159Ένα από τα πιο…δραματικά ποδοσφαιρικά σενάρια μας επιφύλασσε σήμερα η μεγάλος ημιτελικός του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ημαθίας. Η πρόκριση κατέληξε στα χέρια του ΦΑΣ Νάουσα, χάρη σε ένα τέρμα του Νίκου Σαρηγιαννίδη στα…χασομέρια και οι “κυανόλευκοι” θα αγωνιστούν στον Μεγάλο Τελικό κόντρα στον ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας. 

Το πολικό ψύχος, ο δυνατός αέρας αλλά και το εργάσιμο της ημέρας ανάγκασαν αρκετούς φίλους του ποδοσφαίρου να μη δώσουν το παρόν στο σημερινό άκρως ενδιαφέρον παιχνίδι και όσοι το έπραξαν προτίμησαν είτε να ντυθούν ως…αστακοί είτε να παρακολουθήσουν το ματς από τα αυτοκίνητα τους. Ωστόσο θα μπορούσαμε να τους χαρακτηρίσουμε τυχερούς, μιας και ήταν μάρτυρες ενός γκραν γκινιόλ παιχνίδι, με ένα εντυπωσιακό φίνις και γκολ στο 90+2′.

Οι φιλοξενούμενοι παρουσιάστηκαν σήμερα πολύ διαβασμένοι στον τρόπο παιχνιδιού του αντιπάλου και έχοντας μία τελείως διαφορετική εικόνα από την αναμέτρηση του πρώτου γύρου στο πρωτάθλημα, πήραν τη μεγάλη πρόκριση. Η προσθήκη των Γιώργου Γασπαράτου, Νίκου Πιπινίκα και Δημήτρη Πέικου έφερε μεγαλύτερη ισορροπία σε επίθεση και άμυνα, ενώ είναι φανερή η αγωνιστική άνοδος όλων ανεξαιρέτως των ποδοσφαιριστών που και σήμερα έδωσαν το 100% των δυνατοτήτων τους. Σε πολύ καλή μέρα οι χαφ των “κυανολεύκων”, που έτρεξαν πολλά χιλιόμετρα στον αγωνιστικό χώρο ενώ καθοριστική ήταν η συμβολή του Σπύρου Σταματέλου, που απέκρουσε το πέναλτι του Κώστα Έξαρχου.

DSCN4225

Από την άλλη πλευρά, οι παίκτες του Γιώργου Τυριακίδη δεν επανέλαβαν τις επιδόσεις των τελευταίων αγώνων, είχαν ξεσπάσματα στο παιχνίδι τους και σε ένα από αυτά πέτυχαν ένα εξαιρετικό τέρμα με το οποίο ισοφάρισαν. Τακτικά άπαντες κράτησαν τις θέσεις, προσπάθησαν να παίξουν αρκετά από τα πλάγια, ωστόσο τις περισσότερες φορές ανακόπηκαν από την άμυνα του ΦΑΣ. Στο δεύτερο μέρος, οι “τζιαλορόσι” ανέβασαν στροφές, όμως σταδιακά έχασαν τη φρεσκάδα τους και ενώ άπαντες πίστεψαν πως το παιχνίδι θα οδηγούνταν στην ημίωρη παράταση, ήρθε η ψυχρολουσία.

Που κρίθηκε η αναμέτρηση

Με δύο λέξεις στο 90+3! Ένα απόλυτα ισορροπημένο ματς, με κυριότερο στόχο για τις δύο ομάδες η κυριαρχία στον νευραλγικό χώρο του κέντρου, ήταν φανερό πως θα κρινόταν στις λεπτομέρειες. Ο δυνατός αέρας έδινε αβαντάζ στις ομάδες για ένα ημίχρονο, ενώ η τακτική συμπεριφορά των ομάδων ήταν τέτοιου επιπέδου, που ο αγώνας θύμιζε…παρτίδα σκάκι. Η επιλογή του Γιώργου Σγούρδα να παίξει με δύο “κόφτες” αναχαίτισε αρκετές επιθέσεις των γηπεδούχων από τον άξονα, ενώ το γεγονός πως τα πρώτα “βιολιά” των “τζιαλορόσι” δεν απείλησαν ουσιαστικά, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην απόδοση των 11 του ΦΑΣ. Όπως και να χει όμως, η σημερινή αναμέτρηση ήταν υψηλού επιπέδου και κάλλιστα θα μπορούσε να αποτελεί αγώνα Γ Εθνικής. Τα ρόστερ των ομάδων άλλωστε προέρχονται από αυτό το επίπεδο, ενώ δεν πρέπει να αμελούμε πως (κατά πάσα πιθανότητα) αυτές θα είναι οι δύο ομάδες που θα παλέψουν για το πρωτάθλημα και που όλοι ευχόμαστε να μας εκπροσωπήσουν τη νέα χρονιά στη Γ Εθνική.

Το φιλμ της αναμέτρησης

17′ ΓΚΟΛ! Γέμισμα στον άξονα από την άμυνα του ΦΑΣ, ο Πιπινίκας έπιασε τη γυριστή κεφαλιά, με τη μπάλα να στρώνεται στον Γασπαράτο ο οποίος έκανε την κούρσα στην πλάτη της άμυνας. Ιδανικό τελείωμα από τον επιθετικό των “κυανολεύκων”, ο οποίος “έσκαψε” τη μπάλα πάνω από τον Ιωακειμίδη (0-1)

20′ Ανατροπή του Αβραμόπουλου στον Καραγιάννη, μία φάση που διαδραματίστηκε στα όρια της μεγάλης περιοχής. Διαμαρτυρίες από τους φιλοξενούμενους, ωστόσο ο κ. Μαντάκης είναι ανένδοτος. Την εκτέλεση ανέλαβε το Κώστας Έξαρχος, ο Σταματέλος όμως έπεσε στην πορεία της μπάλας και απέκρουσε. Στην επαναφορά της μπάλας, ο Πέτγαζλης επιχείρησε το πλασέ, η μπάλα όμως πέρασε άουτ.DSCN4243

31′ Εκτέλεση φάουλ του Σαρηγιαννίδη, η μπάλα παίρνει περίεργη τροχιά λόγω του δυνατού αέρα, ο  Ιωακειμίδης όμως ήλεγχε την πορεία της μπάλας και μπλόκαρε.

33′ Σέντρα του Πέτγαζλη από αριστερά, σύγχυση στην άμυνα της Νάουσας, ο Καραγιάννης “γέμισε” από τα πλάγια, αλλά ο Σταματέλος μπλόκαρε πριν γίνουν απειλητικοί οι παίκτες της Ειρηνούπολης.

38′ Σέντρα του Σαμψωνίδη από δεξιά, κεφαλιά του Καραγιάννη στο δεύτερο δοκάρι, η μπάλα πέρασε παράλληλα από την εστία χωρίς να βρεθεί κάποιος να τη σπρώξει στα δίχτυα.

45′ ΓΚΟΛ! Σέντρα του Συμεωνίδη από δεξιά, σύγχυση στην άμυνα της Νάουσας, η μπάλα καταλήγει στον Λαμπριανίδη ο οποίος αφού προσποιήθηκε ιδανικά, πλάσαρε στη γωνία του Σταματέλου (1-1)

55′ Εκτέλεση φάουλ του Αργυρίου από δεξιά, η μπάλα λίγα εκατοστά από τη συμβολή των δοκών.

58′ Εκτέλεση κόρνερ του Σαμψωνίδη, ο Καραγιάννης προσπάθησε να τη βρει με το κεφάλι εξ επαφής, ο Σταματέλος όμως μπλόκαρε και αποσόβησε τον κίνδυνο.

69′ Κίνηση του Πέτγαζλη από δεξιά, δυνατό σουτ η μπάλα άουτ.

80′ Κάθετη πάσα του Καφέ, ο Μουρίκι “έσπασε” το τεχνητό off-side, ο Ιωακειμίδης όμως πρόλαβε σωτήρια και μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.

84′ Σέντρα του Κουκουράκη από αριστερά, κεφαλιά του Έξαρχου από το ύψος του πέναλτι, η μπάλα άουτ.

90+2′ Εκτέλεση φάουλ του Καφέ από αριστερά, μεγάλη σύγχυση στην περιοχή, εκατέρωθεν αποκρούσεις και σουτ, το τελευταίο όμως του Σαρηγιαννίδη θα καταλήξει στα δίχτυα. Ακολούθησαν ξέφρενοι πανηγυρισμοί για τους “κυανόλευκους”, οι οποίοι έγιναν ένα κουβάρι.IMG_1526 copyDSCN4160

 

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Μαντάκης, με βοηθούς τους κ.κ. Καραγκιζόπουλο και Μοσχόπουλο Δ.

Συνθέσεις

ΑΣ Ειρηνούπολης : Ιωακειμίδης, Συμεωνίδης, Αργυρίου, Βαλδήρ, Τζεϊρανίδης, Κουκουράκης, Λαμπριανίδης, Σαμψωνίδης (67′ Κάρλος Βίγια), Πέτγαζλης (84′ Μανδάλης), Έξαρχος, Καραγιάννης

ΦΑΣ Νάουσα : Σταματέλος, Βλαχοδήμος Ζ., Παπατάνος, Πέικος, Περηφανόπουλος, Αβραμόπουλος, Μουρίκι (90+2′ Συμπεθέρης), Σαρηγιαννίδης, Καφές, Γασπαράτος, Πιπινίκας (81′ Βλαχοδήμος Α.)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected