Κατηγορίες
Διαιτησία

Τάσος Κάκος : “Υπήρξε μια φορά που προσπάθησαν να με επηρεάσουν”

ImageHandlerΕυγενικά δέχθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις των εκπροσώπων των τοπικών ΜΜΕ, ο πρώην διεθνής διαιτητής Αναστάσιος Κάκος, στο περιθώριο της κοπής πίτας της ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας, στη Νικιάνα.

Ο κ. Κάκος αναφέρθηκε στο αν προσπάθησαν να τον επηρεάσουν, ενώ μίλησε και για τους Καραγκούνη, Ριβάλντο.

-Κ. Κάκο, τέλος μετά από μία σχετικά μεγάλη καριέρα στη διαιτησία, παρ’ όλα αυτά τα πρόσημο θετικό. Σε άλλους συναδέλφους σας είναι αρνητικό. Τι πιστεύετε εσείς ότι καταφέρατε;

«Νομίζω ότι οι ποδοσφαιριστές έδωσαν τις απαντήσεις. Οι ποδοσφαιριστές ένιωσαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο ότι μπορούν να με εμπιστευτούν, ότι ήμουν συνεπής, σταθερός στις αποφάσεις μου και αυτό που έκανα ήταν να εφαρμόσω τον κανονισμό. Νομίζω και γι’ αυτό το λόγο με δικαίωναν και με προτιμούσαν με την ψήφο τους. Η σταθερότητα και συνέπεια μέτρησε».

-Κάθε χρόνο γίνεται κουβέντα για τη διαιτησία. Τελικά οι διαιτητές επηρεάζονται; Υπάρχουν κάποιοι που επηρεάζουν τους διαιτητές ή απλώς κάνουν λάθη;

«Εγώ θα μιλήσω για εμένα, γιατί μόνο για εμένα γνωρίζω. Νομίζω πως αν έχεις παίξει ποδόσφαιρο, αν έχεις δεχθεί κριτικές και ως ποδοσφαριστής και μετά, στο χώρο της διαιτησίας… Mπορώ να πω ότι δε με επηρεάσε ποτέ. Και ως ποδοσφαιριστής οι φίλαθλοι της αντίπαλης ομάδας προσπάθησαν να με επηρεάσουν, αλλά εγώ γινόμουν πιο δυνατός».

-Πώς βλέπετε το επίπεδο της ελληνικής διαιτησίας;

«Να σας πω ότι δεν παρακολουθώ καθόλου ποδόσφαιρο. Δεν είμαι ο αρμόδιος για να μιλήσω»

-Όσο ήσαστε ενεργός στη διαιτησία, αδικηθήκατε επειδή «ενοχλήσατε» κάποιους με κάποια σφυρίγματα; Δημοσιογράφους ή παράγοντες του ποδοσφαίρου; Π.χ. να έχετε σφυρίξει κάτι σωστά και παρ’ όλα αυτά να πάρετε χαμηλό βαθμό;

«Έχει συμβεί, ναι! Και η βαθμολογία να είναι αρνητική και η κριτική από δημοσιογράφους να είναι αρνητική και ανακοινώσεις από ομάδες να έχουν βγει, αλλά αυτό είναι μέρος του παιχνιδιού των παραγόντων. Είναι τακτική».

-Για ποιο λόγο δεν παρακολουθείτε ποδόσφαιρο; «Όλα αυτα τα χρόνια είχα δώσει προτεραιότητα στη διαιτησία, με αποτέλεσμα πολλά προσωπικά, οικογενειακά θέματα να περάσουν σε δεύτερη μοίρα. Οπότε θεωρώ ότι τώρα που σταμάτησα είναι ο κατάλληλος χρόνος να αφιερώσω σε όλα όσα έχασα αυτό το διάστημα. Μόλις τακτοποιήσω αυτά τα θέματα θα ξαναδώ ποδόσφαιρο. Μου αρέσει, το λατρεύω, αλλά η κατάλληλη στιγμή να αφιερωθώ στα άλλα είναι τώρα».

-Όσο ήσασταν στη διαιτησία υπήρξε κάποια στιγμή, που προσπάθησε κάποιος να σας επηρεάσει;

«Υπήρχε μία φορά».

-Ένα παιχνίδι που θυμάστε περισσότερο;

«Στην Ελλάδα, ένα παιχνίδι που μου έχει μείνει χαραγμένο και μετά από αυτό αν σταματούσα δε θα είχα κανέναν απολύτως πρόβλημα, ήταν το 2009, ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος, μεταξύ Ολυμπιακού και ΑΕΚ. Μετά από αυτό το ματς ήμουν ”γεμάτος”».

-Κορυφαίος ποδοσφαιριστής που έχετε διαιτητεύσει;

«Ο Ριβάλντο. Είναι μοναδικός».

-Υπάρχει ποδοσφαιριστής που να έχει αντιδράσει μέσα στο ματς για απόφαση σας και μετά να σας πει ότι ήταν σωστό αυτό που δώσατε;

«Πάρα πολλοί, δεν υπάρχει μόνο ένας. Σε κάθε παιχνίδι συνέβαινε αυτό. Αρχικά νόμιζαν πως μπορεί να είναι λάθος μία απόφαση, αλλά στο τέλος δικαιωνόμουν»

-Ο πιο γκρινιάρης παίκτης;

«Νομίζω ο Καραγκούνης. Αλλά κι αυτός με την αντιμετώπιση που είχε από εμένα -γιατί όλα ο διαιτητής τα ρυθμίζει- η γκρίνια του ήταν μικρή»

-Πριν από κάποια παιχνίδια μελετούσατε τους αντιπάλους;

«Βεβαίως. Αυτό είναι βασικό. Το βασικότερο σε ένα διαιτητή, πριν παίξει έναν αγώνα. Να έχει μελετήσει τις ομάδες σαν σύνολο και την τακτική, τις συνήθειες και μεμονωμένα κάθε ποδοσφαιριστή».

-Ήσαστε πιο ελαστικός σε κάποιους παίκτες-βεντέτες;

«Ίσα-ίσα που εκεί ήμουν πιο αυστηρός. Ποδοσφαιριστής που θεωρείται το μεγαλύτερο όνομα, αν συνετιστεί θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι».

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected