Ποδόσφαιρο

Έρχεται το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο που θα διεξαχθεί…χειμώνα!

Stadion, Al ShamalΗ κατά πολλούς κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση, το Mundial, αλλάζει… εποχή! Θα διεξαχθεί για πρώτη φορά χειμώνα! Όχι τώρα, αλλά το 2022 στο Κατάρ! Η σκέψη αυτή υπάρχει από την πρώτη ημέρα της ανάθεσης της διοργάνωσης από τη FIFA στην εν λόγω χώρα δεδομένων των πολύ υψηλών θερμοκρασιών (φτάνουν και τους 50ο) τους καλοκαιρινούς μήνες.

Όμως όπως αναφέρει στην έντυπή του έκδοση το Sports Illustrated η απόφαση, πλέον, έχει κλειδώσει και σε επτά χρόνια από τώρα το Mundial θα γίνει τον χειμώνα.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η πρώτη σέντρα θα γίνει τον Νοέμβριο και η διοργάνωση θα ολοκληρωθεί έναν μήνα μετά. Λέτε να παιχτεί πρωτοχρονιάτικα ο τελικός;

Τέλος τονίζεται ακόμη ότι η εκτελεστική επιτροπή της FIFA θα ανακοινώσει τις ημερομηνίες διεξαγωγής του Mundial του 2022 τον επόμενο μήνα.

Πάντως υπέρ της απόφασης πραγματοποίησης του Παγκοσμίου Κυπέλου του Κατάρ σε χειμερινό μήνα είχε ταχθεί προσφάτωςο πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί, δηλώνοντας: «Πρέπει να σκεφτόμαστε τους ποδοσφαιριστές και δεν είναι δυνατόν να παίξουν καλοκαίρι στο Κατάρ, στους 40 βαθμούς Κελσίου. Είναι αδύνατον. Αυτό το Μουντιάλ δεν μπορεί να διεξαχθεί ούτε Απρίλη, ούτε Μάη, ούτε Ιούνιο. Καλό θα ήταν να πάει προς χειμώνα.».

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected