Ποδόσφαιρο

Υπόθεση “Ελληνικό ποδόσφαιρο” – Τα τέσσερα ΠΡΕΠΕΙ του Τσίπρα

ImageHandlerΗ συνάντηση του Σταύρου Κοντονή με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα είχε ως κατάληξη την αναστολή του πρωταθλήματος της Super League για μία εβδομάδα. Τι συζήτησε όμως ο πρωθυπουργός με τον αρμόδιο υφυπουργό και ποιες είναι οι προθέσεις του; 

Η απόφαση για τη διακοπή της αγωνιστικής δραστηριότητας στην Super League, ειδικά μετά τα ντροπιαστικά γεγονότα που διημείφθησαν στα γραφεία του συνεταιρισμού (κι ενώ είχαν προηγηθεί τα θλιβερά επεισόδια στη Λεωφόρο), ήταν το πρώτο και αρχικό μέτρο της Κυβέρνησης για την διαφοροποίηση του σκηνικού που επικρατεί εδώ και χρόνια στον ελληνικό αθλητισμό. 

Στόχος του κ.Κοντονή και του πρωθυπουργού είναι η απόλυτη εξυγίανση του ποδοσφαίρου, αλλά και του αθλητισμού γενικότερα. Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι οι πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο Σταύρος Κοντονής τις τελευταίες ημέρες, αλλά και η συνολικά πολύ αυστηρή στάση που θέλει να κρατήσει σε θέματα βίας και διαφάνειας, όχι μόνο τυγχάνει της απόλυτης στήριξης του Αλέξη Τσίπρα, αλλά αποτελούν και πρωθυπουργική εντολή. Ο αθλητισμός ΠΡΕΠΕΙ να καθαρίσει από τα φαινόμενα βίας κι αναξιοπιστίας που το τραυματίζουν σχεδόν καθημερινά. 

Στη συνάντηση που είχαν πριν την οριστική ανακοίνωση για την αναστολή της αγωνιστικής δράσης στην Super League, ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με πληροφορίες του sdna.gr, τόνισε στον κ.Κοντονή ότι η απόφαση αναστολής πρέπει να ληφθεί, αρχικά για μία εβδομάδα, αλλά να είναι κυλιόμενη ανάλογα με την αξιολόγηση του βαθμού υλοποίησης των μέτρων. Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι ο πρωθυπουργός κάλεσε να ληφθεί υπόψιν ότι στο ποδόσφαιρο υπάρχουν και ομάδες οι οποίες ξεφεύγουν του κανόνα, λειτουργούν εύρυθμα και οργανωμένα.

περισσότερο ρεπορτάζ στο sdna.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected