Κατηγορίες
Γ Εθνική LIVE!
Basket

Μπάσκετ – Σοκ από την είδηση του θανάτου του Βελπ!

a59bc6e990768e3e7946998e6a8adcb1_LΘλίψη στον χώρο του μπάσκετ αλλά και τον αθλητισμό προκάλεσε η είδηση του θανάτου του Κρίστιαν Βελπ σε ηλικία μόλις 51 ετών!

Ο Γερμανός παλαίμαχος μπασκετμπολίστας υπέστη ανακοπή καρδιάς το βράδυ της Κυριακής (1/3) και «έφυγε» από την ζωή στα 51 του χρόνια. Ο Κρίστιαν Βελπ ήταν μέλος της ομάδας του Ολυμπιακού, την σεζόν 1996-΄97 όταν οι «ερυθρόλευκοι» πανηγύρισαν το τριπλ κράουν υπό τις οδηγίες του Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Ο Γερμανός είχε ξεκινήσει την καριέρα του στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον και το 1987 είχε γίνει ντραφτ από τους Φιλαδέλφεια 76ers και στην συνέχεια έπαιξε στους Σαν Αντόνιο Σπερς και τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριος, πριν… επιστρέψει στην Ευρώπη και την Λεβερκούζεν το 1990.

Έξι χρόνια αργότερα… μετακόμισε στον Πειραιά για λογαριασμό του Ολυμπιακού και μετά την κατάκτηση του Πρωταθλήματος, του Κυπέλλου και της Ευρωλίγκας, αναχώρησε για την Άλμπα Βερολίνου και ολοκλήρωσε την καριέρα του στην Ρέτζιο Καλάμπρια. Ο Βελπ είχε αναδειχθεί πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική Γερμανίας το 1993.

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected