Κατηγορίες
Γ Εθνική LIVE!
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Αγγλία – Η μεγάλη νίκη της Άρσεναλ στο “Όλντ Τράφορντ”! (photos+vid)

e3bea1a5a0cfff4c6724c5d1b6e08ddd_LΈνας… πρώην έστειλε τη Γιουνάιτεντ εκτός θεσμού στο Κύπελλο Αγγλίας κι έδωσε επική πρόκριση στην Άρσεναλ στα ημιτελικά, διαμορφώνοντας το 2-1 του «Ολντ Τράφορντ».

Μπορεί στο ξεκίνημα του παιχνιδιού οι οπαδοί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να γέμισαν πανό με τον Ράιαν Γκιγκς – δήμιος της Άρσεναλ σε παλαιότερα ματς Κυπέλλου με επικά γκολ – και ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον να ήταν στις κερκίδες για να… δώσει θετική ενέργεια, όμως, αυτό δεν ήταν αρκετό στους «κόκκινους διαβόλους» έτσι ώστε να βρεθούν στα ημιτελικά του FA Cup.

Η Άρσεναλ του Αρσέν Βενγκέρ παρουσιάστηκε πολύ διαβασμένη, πιο έτοιμη για το κρίσιμο ραντεβού κι εμφανώς βελτιωμένη από τα τελευταία παιχνίδια της. Κάπως έτσι οι «κανονιέρηδες» στο 26′ πήραν το προβάδισμα με τον Νάτσο Μονρεάλ να προλαβαίνει τους αμυντικούς των γηπεδούχων και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Ντε Χέα.

Τρία λεπτά αργότερα, όμως, ο Γουέιν Ρούνεϊ με ένα εξαιρετικό γκολ έκανε το 1-1 κι έδωσε νέο ενδιαφέρον στο ματς. Η Γιουνάιτεντ άρχισε να γίνεται πιο πιεστική, αλλά και το παιχνίδι πολύ πιο σκληρό. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα τις έξι κίτρινες κάρτες για παίκτες του Φαν Χαάλ, έναντι μόλις δυο για αυτούς του Βενγκέρ.

Ο Αλσατός τεχνικός, στο δεύτερο ημίχρονο ζήτησε από την ομάδα του να παίξει πιο επιθετικά και να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα του Ντάνι Γουέλμπεκ. Ο πρώην φορ της Γιουνάιτεντ ακολούθησε τις συμβουλές και στο 62′ σκόραρε σε βάρος της παλιάς του ομάδας! Το 2-1 για την Άρσεναλ δύσκολα μπορούσε να ανατραπεί, ειδικότερα μετά την αποβολή του Άνχελ Ντι Μαρία με δεύτερη κίτρινη κάρτα αστο 77′ του αγώνα.

Έτσι, η Άρσεναλ έχει ήδη προκριθεί στα ημιτελικά του Κυπέλλου και θα περιμένει να μάθει ποια θα είναι η αντίπαλός της, την οποία θα αντιμετωπίσει στις 18 ή 19 Απριλίου στο «Γουέμπλεϊ».

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Φαν Χαάλ): Ντε Χέα, Σο (46′ Τζόουνς), Ρόχο (73′ Γιανουζάι), Σμόλινγκ, Βαλέντσια, Ντι Μαρία, Μπλιντ, Γιάνγκ, Ερέρα (46′ Κάρικ), Φελαϊνί, Ρούνεϊ

Άρσεναλ (Βενγκέρ): Σέζνι, Μερτεσάκερ, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Μπεγερίν (66′ Τσέιμπερς), Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν (51′ Ράμσι), Καθόρλα, Κοκελέν, Οζίλ, Σάντσεζ, Γουέλμπεκ (74′ Ζιρού)

περισσότερες φωτογραφίες και τα γκολ του αγώνα στο onsports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected