Κατηγορίες
Super League 1

Δεν είναι ανέκδοτο… Ο Πανθρακικός κέρδισε τη Γαλατάσαραι! (photos)

galata+1Άκρως πετυχημένο και μάλιστα νικηφόρο ήταν το φιλικό τεστ του Πανθρακικού επί της Γαλατασαράι που διεξήχθη την Κυριακή το μεσημέρι στην Τουρκία. Η ομάδα της Κομοτηνής έφτασε στην σπουδαία νίκη με 2-0 χάρη σε γκολ των Ντιγκινί και Ιγκόρ που επιτεύχθηκαν ένα σε κάθε ημίχρονο.

Ο Ρόκα έδωσε την ευκαιρία σε αρκετούς παίκτες του οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό ενώ έκανε και κάποιες δοκιμές ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος και το ματς που ακολουθεί με τον Εργοτέλη.

Το φιλικό παιχνίδι διεξήχθη στο αθλητικό κέντρο της Γαλατά παρουσίας και κάποιων φίλων της ομάδας της Κομοτηνής ενώ η πρωτοπόρος του πρωταθλήματος της Τουρκίας αγωνίστηκε χωρίς τους διεθνείς της οι οποίοι απουσιάζουν.

Το σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρει:

“Ο Πανθρακικός επικράτησε με 0-2 της Γαλατασαράι, με σκόρερ τους Ντιγκινί και Ιγκόρ, σε φιλική αναμέτρηση που διεξήχθη στην Κωνσταντινούπολη, στο προπονητικό κέντρο της πρωτοπόρου ομάδας του τουρκικού πρωταθλήματος.

Η ομάδα μας, με την ευκαιρία της διακοπής της Super League, λόγω των υποχρεώσεων της Εθνικής για τα προκριματικά του Euro 2016, επισκέφθηκε την Τουρκία κι αντιμετώπισε την Γαλατασαράι, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας της Super Lig.

galata

Το παιχνίδι ξεκίνησε στις 2 το μεσημέρι της Κυριακής και στο πλευρό του Πανθρακικού ήταν κι αρκετοί Κομοτηναίοι, μεταξύ των οποίων κι ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, κ. Τάσος Καραολάνης. Παράλληλα, ο εκ των αρχηγών του Πανθρακικού, Ντενίζ Μπαϊκαρά, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και με τους Τούρκους συμπατριώτες του.

Όσον αφορά το αγωνιστικό σκέλος, ο Μάνουελ Ρόκα είχε την ευκαιρία να βγάλει ορισμένα χρήσιμα συμπεράσματα για την ομάδα του. Κυρίως, βέβαια, το φιλικό αυτό, απέναντι σε ένα σπουδαίο κι άκρως ανταγωνιστικό αντίπαλο, παρόλο που η Γαλατασαράι παρατάχθηκε χωρίς τους διεθνείς της παίκτες, ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο, καθώς ο Πανθρακικός είχε, έτσι, την ευκαιρία να διατηρηθεί σε αγωνιστικό ρυθμό, ενόψει και του κρίσιμου αγώνα με τον Εργοτέλη.

Και μπορεί η νίκη σε ένα φιλικό να μη σου δίνει βαθμούς, ωστόσο χωρίς αμφιβολία το διπλό της ομάδας της Κομοτηνής στην Τουρκία έχει ιστορική σημασία. Ο Πανθρακικός, με τον Μάνουελ Ρόκα να δίνει φανέλα βασικού σε κάποιους παίκτες που δεν έχουν μεγάλο χρόνο συμμετοχής, αποδείχθηκε άκρως ανταγωνιστικός και, μάλιστα, κατάφερε στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου να προηγηθεί στο σκορ.

pagos+galata

Σκόρερ για δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι ο Νικολά Ντιγκινί και πάλι με το αριστερό, όχι δηλαδή το καλό του πόδι. Αυτή τη φορά ο Γάλλος μεσοεπιθετικός, που την Παρασκευή παρέλαβε το βραβείο για το Best Goal της 29ης αγωνιστικής της Super League ΟΠΑΠ, τροφοδοτήθηκε από τον Χρήστο Τζάνη και με ωραίο σουτ πέτυχε το 1-0.

Στην επανάληψη, ο Μάνουελ Ρόκα έκανε αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα της ομάδας του, ωστόσο ο Πανθρακικός όχι απλώς κατόρθωσε να διατηρήσει το προβάδισμα που είχε αποκτήσει στο σκορ, αλλά το διεύρυνε κιόλας.

Το ματς ήταν στο 61ο λεπτό, όταν από σουτ του Κάσες από πλάγια θέση στα δεξιά ο τερματοφύλακας της Γαλατασαράι δεν απομάκρυνε σταθερά την μπάλα κι ο Χασομέρης, που σε δεύτερο χρόνο προσπάθησε να γίνει κάτοχός της, ανετράπη μες στην περιοχή. Ο διαιτητής της αναμέτρησης έδωσε ο πέναλτι κι ο Ιγκόρ Ντε Σόουζα ευστόχησε από τα 11 βήματα.

Έτσι διαμορφώθηκε το τελικό 0-2 υπέρ του Πανθρακικού, που επιστρέφει σήμερα στην Κομοτηνή, προκειμένου, από αύριο, να αρχίσει την προετοιμασία του για τον αγώνα με τον Εργοτέλη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα πλαίσια του φιλικού η διοίκηση της Γαλατασαράι παρέθεσε γεύμα στο ποδοσφαιρικό τμήμα του Πανθρακικού, με τους ανθρώπους των δύο συλλόγων να έχουν έναν εποικοδομητικό διάλογο και να έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για διάφορα ζητήματα, σχετικά με το ποδόσφαιρο κι όχι μόνο.

Η ΠΑΕ Πανθρακικός ευχαριστεί θερμά τη διοίκηση της Γαλατασαράι για την άψογη φιλοξενία.

panthrakikos-galata

Συνθέσεις

Γαλατασαράι: Σινάν, Ταρίκ, Εμρέ Τοσούν, Κοράι, Τελές, Γιεκτά, Ντζεμαίλι, Εμρέ Κολάκ, Γιλμάζ, Ολκάν, Πάντεφ

Πανθρακικός: Πασχαλάκης, Εμπόου, Ποτουρίδης, Βιγιαφάνες, Χρήστου, Ροτζέριο, Μεχία, Μπαϊκαρά, Ντιγκινί, Μπάλντα, Τζάνης.

Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν κι οι: Αθανασιάδης, Τσουμάνης, Χασομέρης, Ιγκόρ, Ηλιάδης, Σέτι, Ζδράβος, Μελίσσης και Κάσες”.

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected