Ποδόσφαιρο

Γκουστάβο Μαντούκα – Το τέλος εποχής ενός “μαέστρου”!

77e34753042ff72dc65930ab3824c37c_LΟ Γκουστάβο Μαντούκα ύστερα από 17 χρόνια ποδοσφαιρικής καριέρας αποφάσισε να σταματήσει το ποδόσφαιρο.

Ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στο πρωτάθλημα της Κύπρου, ο Γκουστάβο Μαντούκα αποφάσισε να «κρεμάσει» τα παπούτσια του. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός ανακοίνωσε την απόφασή του σε συνέντευξη Τύπου.

Αρχικά, είπε:

«Σήμερα είναι μια σημαντική και χαρούμενη μέρα για μένα. Τους τελευταίους τρεις μήνες ήμουν εκτός δράσης και είχα τον χρόνο να σκεφτώ για πολλά πράγματα. Συζήτησα με την οικογένειά μου και ανθρώπους που εμπιστεύομαι.

Πιστεύω είναι η στιγμή να σταματήσω μετά από 17 την καριέρα μου. Από τον Μάρτιο του 1998, ακριβώς 17 χρόνια. Νομίζω είναι ώρα να σκεφτώ για καινούρια πράγματα στη ζωή μου. Δεν είναι μόνο ο τραυματισμός που με έκανε να πάρω αυτή την απόφαση, νιώθω θα μπορούσα ακόμη 1-2 χρόνια να παίξω σε ψηλό επίπεδο, όλα όμως έχουν τη σωστή στιγμή. Νιώθω ειρήνη και είμαι ευτυχισμένος με αυτό.

Είμαι ικανοποιημένος για όσα έχω πετύχει στην καριέρα μου, έχω πολύ καλές αναμνήσεις να θυμάμαι και νιώθω ότι έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα. Σε όσες ομάδες έχω περάσει έδωσα τον καλύτερο μου εαυτό. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου. Τη γυναίκα τον γιο και την κόρη μου. Τους γονείς μου.

Να ευχαριστήσω επίσης όλες τις ομάδες που αγωνίστηκα, σε Πορτογαλία Ελλάδα και Κύπρο το ΑΠΟΕΛ, είναι όλες στην καρδιά μου. Ευχαριστώ τους φίλους του ΑΠΟΕΛ γιατί από την πρώτη μέρα που ήρθα στο νησί ένιωσα μια ξεχωριστή αγάπη.

Δημιουργήσαμε μια ξεχωριστή σχέση και θέλω να ευχαριστήσω για όλα τα μηνύματα και τη στήριξη που είχα. Το ΑΠΟΕΛ είναι το σπίτι μου, νιώθω πολύ άνετα εδώ, έχουμε έναν πρόεδρο που πιστεύω κι αυτός με συμπαθεί αλλά θα αφήσω τον ίδιο να μιλήσει αργότερα.

Έχω φίλους, ευχαριστώ και τους συμπαίκτες μου όλα αυτά τα χρόνια γιατί με βοήθησαν να πετύχω ότι πέτυχα. Ζητώ την κατανόηση του κόσμου και απολογούμαι σε όσους στεναχωρώ με αυτή την απόφαση αλλά θα συνεχίσω να προσφέρω σε αυτή την ομάδα. Σας ευχαριστώ».

Για την απόφαση του να σταματήσει: «Πάντα λέω πως όταν παίζεις και είσαι σε καλή κατάσταση, είναι πολύ δύσκολο να πάρεις τέτοια απόφαση και να κατανοήσεις την κατάλληλη στιγμή. Αλλά πάντα είχα την επιθυμία να σταματήσω σε μια καλή στιγμή στην καριέρα μου. Πριν τον τραυματισμό σκεφτόμουν να συνεχίσω αλλά αυτούς τους τρεις μήνες σκέφτηκα πολύ και είμαι πολύ ασφαλής και σίγουρος για την απόφασή μου».

Για την καλύτερη του στιγμή στον ΑΠΟΕΛ: «Έχω πάρα πολύ καλές στιγμές στον ΑΠΟΕΛ από την πρώτη χρονιά μέχρι τώρα. Αν έπρεπε να επιλέξω μια στιγμή θα ήταν το παιχνίδι με τη Λυόν. Γιατί σκόραρα και περάσαμε στα προημιτελικά. Ήταν το πιο σημαντικό γκολ που έχω πετύχει και αυτή είναι η καλύτερη ανάμνηση που έχω».

Για το τι θα ήθελε που δεν πέτυχε: «Θα ήθελα να είμαι πρωταθλητής κάθε χρόνο. Δυστυχώς δεν μπορείς να κάνεις τα πάντα τέλεια».

Για τον Φροξυλιά: «Όπως έχω πει σε άλλες συνεντεύξεις ξέρω πόσο δύσκολο είναι να συγκρατήσεις τα συναισθήματά σου στο γήπεδο γιατί το ποδόσφαιρο κινείται πολύ στη σφαίρα των συναισθημάτων μας. Έχω κάνει πολλά λάθη στη ζωή μου. Ποιος είμαι εγώ για να κρίνω; Με πήρε τηλέφωνο, απολογήθηκε, δεν είμαι από τους ανθρώπους που κρατώ κακία. Ότι έγινε έγινε. Μ’ αρέσει να βλέπω μπροστά».

Για το πως βλέπει την καριέρα που έκανε ως ποδοσφαιριστής: «Νομίζω τα πήγα καλά και ως ποδοσφαιριστής και ως άνθρωπος, θα μπορούσα φυσικά και καλύτερα. Αλλά είναι και τα δύο πολύ δύσκολα. Βλέπουμε στο ποδόσφαιρο πολύ πετυχημένους ποδοσφαιριστές αλλά όχι σωστούς ως ανθρώπους»

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected