Κατηγορίες
Γ Εθνική LIVE!
Α ΕΠΣ Ημαθίας

Μπαράζ ανόδου στη Γ Εθνική – Οι υποψήφιοι αντίπαλοι του πρωταθλητή Ημαθίας

96f27b1395797d3a714303bd89de4356_LΤρεις αγωνιστικές απομένουν μέχρι την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος στην Α1 Ερασιτεχνική και έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την ανάδειξη του πρωταθλητή αλλά και το ποια ομάδα θα εκπροσωπήσει τον νομό μας στα μπαράζ ανόδου στη Γ Εθνική.

Μεγάλο φαβορί ο ΑΣ Ειρηνούπολης, ο οποίος διατήρησε τη διαφορά του ενός βαθμού από τον δεύτερο ΦΑΣ Νάουσα και αν πραγματοποιήσει το 3×3 στα εναπομείναντα παιχνίδια, στέφεται πρωταθλητής και μάλιστα ως νεοφώτιστος στην κατηγορία!

Η ομάδα του Γιώργου Τυριακίδη αλλά και του διοικητικού ηγέτη και ποδοσφαιριστή Θεόδωρου Καρυπίδη, εφόσον τελικά καταφέρει να τερματίσει στην πρώτη θέση θα τεθεί αντιμέτωπη με τις πρωταθλήτριες ομάδες (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου) από τους νομούς Πέλλας, Κιλκίς και Χαλκιδικής, με την άνοδο να επιτυγχάνει η ομάδα που θα ολοκληρώσει το μίνι πρωτάθλημα των έξι αγωνιστικών, στην πρώτη θέση.

Η έναρξη των αγώνων έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 10-05-2015 και οι ημερομηνίες διεξαγωγής είναι :

1η αγωνιστική Κυριακή 10/05/15
2η αγωνιστική Τετάρτη 13/05/15
3η αγωνιστική Κυριακή 17/05/15
4η αγωνιστική Τετάρτη 20/05/15
5η αγωνιστική Κυριακή 24/05/15
6η αγωνιστική Κυριακή 31/05/15

Εάν, ομάδα, που θα καταλάβει την πρώτη θέση της τελικής βαθμολογικής κατάταξης του Ομίλου, δεν δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής περιόδου 2015 – 2016, οι ομάδες που θα καταλάβουν την δεύτερη, την τρίτη η την τέταρτη θέση στην τελική βαθμολογία κατάταξης του Ομίλου, δεν  προβιβάζονται σε καμία περίπτωση στη Γ΄ Εθνική Κατηγορία στη θέση της πρώτης.

Οι υποψήφιοι αντίπαλοι και οι “μάχες” των play-off

Σε αντίθεση με το πρωτάθλημα της Ημαθίας, οι τρεις νομοί που θα τεθούν αντίπαλοι της ομάδας μας περιλαμβάνουν την διενέργεια play-off για την ανάδειξη του πρωταθλητή. Μία διαδικασία που δίνει τεράστιο ενδιαφέρον στις τελευταίες αγωνιστικές και αποτελεί τεράστιο κίνητρο και για πιο βαθμολογικά αδιάφορες ομάδες.

epsnpellas

Στη γειτονική Πέλλα, η κατάσταση στην κορυφή είναι…χαοτική και μία αγωνιστική πριν το τέλος της κανονικής περιόδου, τέσσερις είναι οι ομάδες που θα παλέψουν επί ίσοις όροις για τον τίτλο. Στην πρώτη θέση βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο Απόλλων Κρύας Βρύσης με 72 βαθμούς, ακολουθεί ο κυπελλούχος Αλμωπός Αριδαίας με 69, στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Ηρακλής Άσπρου (67 βαθμούς) και στην τέταρτη θέση ο ιστορικός Εδεσσαϊκός με 65. Σήμερα (1/4) διεξάγεται ο εξ αναβολής αγώνας του Ηρακλή Άσπρου με τον Εδεσσαϊκό ενώ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο διεξάγεται ένα ακόμη ντέρμπι κορυφής, ανάμεσα στον Αλμωπό Αριδαίας και τον Απόλλων Κρύας Βρύσης. Όπως και να χει όμως, τα πάντα θα κριθούν στη διαδικασία των play-off, με την προκήρυξη του πρωταθλήματος να αναφέρει ως ελάχιστη διαφορά για τη συμμετοχή της 4ης ομάδας τους έξι βαθμούς.

epskilkis-542x311

Στο Κιλκίς, η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος έχει ολοκληρωθεί με τον Κιλκισιακό να τερματίζει στην πρώτη θέση με 66 βαθμούς, έναντι 59 του Μέγα Αλέξανδρου Βαφειοχωρίου και 57 του ΠΑΟΚ Κρηστώνης. Η βαθμολογία των play-off, όπως δημοσιεύει σχετικά το site της ΕΠΣ Κιλκίς είναι : Κιλκισιακός 5, Μέγας Αλέξανδρος Βαφειοχωρίου 3, ΠΑΟΚ Κρηστώνης 2 και ΠΑΙΚΟ Γουμένισσας. Η διαδικασία ξεκινά το Σάββατο 4/4 με την 1η αγωνιστική (Κιλκισιακός – ΠΑΙΚΟ Γουμένισσας, Μέγας Αλέξανδρος Βαφειοχωρίου – ΠΑΟΚ Κρηστώνης).

EPS XAL-KHS

Στη Χαλκιδική τέλος, τρεις αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της σεζόν, τα Μουδανιά προηγούνται στη βαθμολογία με 66 βαθμούς, ακολουθεί ο Αετός Βαρβάρας με 65, στην τρίτη θέση βρίσκεται το Στρατώνι με 61 βαθμούς και στην 4η ο ΑΟ Σημάντρων. Σύμφωνα με την προκήρυξη του πρωταθλήματος, σε περίπτωση που ο 1ος προηγείται του 2ου με  7 ή περισσότερους βαθμούς, τότε ο 1ος ανακηρύσσεται αυτόματα πρωταθλητής Χαλκιδικής και δεν διεξάγεται καμιά φάση των Play off αγώνων.  Σε περίπτωση που ο 2ος προηγείται του 3ου με επτά ( 7 ) ή περισσότερους βαθμούς, τότε ο 2ος προκρίνεται στον Τελικό χωρίς αγώνα. Σε περίπτωση που ο 2ος προηγείται του 5ου με επτά ( 7 ) ή περισσότερους βαθμούς, τότε ο 2ος προκρίνεται στη 2η φάση των Play off χωρίς αγώνα. Σε περίπτωση που ο 3ος προηγείται του 4ου με επτά ( 7 ) ή περισσότερους βαθμούς, τότε ο 3ος προκρίνεται στη 2η φάση των Play off χωρίς αγώνα.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected