Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο

Υπουργός Αθλητισμού – Τέλος οι εθελούσιοι υποβιβασμοί, τι ισχύει για ΟΦΗ και Νίκη Βόλου

37858d65d32b404146f1356511f4060b_L (1)Άμεσα θα ισχύσουν, όποιες διατάξεις συμπεριληφθούν στο νέο σχέδιο αθλητικού νόμου για τις ομάδες που υποβιβάζονται εκούσια στην Γ’ Εθνική, όπως ξεκαθάρισε ο Σταύρος Κοντονής.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη (1/4) ο Υφυπουργός Αθλητισμού, έπειτα από συνάντηση που είχε με τον βουλευτή Ηρακλείου Μιχάλη Κριτσωτάκη, διαβεβαίωσε πως όποιες διατάξεις αφορούν ομάδες με εκούσιους υποβιβασμούς, θα ισχύσουν από την επόμενη αγωνιστική περίοδο, μια και σε διαφορετική περίπτωση θα καταστρατηγηθεί η αρχή της ισονομίας και θα υπήρχε διακριτική μεταχείριση.

Αναφορικά, στην ενημέρωση αναφέρεται:

«Σε συνάντηση του Υφυπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Σταύρου Κοντονή με τον βουλευτή Ηρακλείου Μιχάλη Κριτσωτάκη ο Υφυπουργός διαβεβαίωσε τον τελευταίο, ότι οποιεσδήποτε διατάξεις συμπεριληφθούν στο νέο σχέδιο αθλητικού νόμου οι οποίες θα αφορούν ομάδες που υποβιβάζονται και επιλέγουν να αγωνιστούν στην ερασιτεχνική κατηγορία, θα ισχύσουν από την αγωνιστική περίοδο 2015-16.
Σε διαφορετική περίπτωση θα καταστρατηγείτο η αρχή της ισονομίας και θα υπήρχε δυσμενής και διακριτική μεταχείριση».

Δεν «καίγονται» Νίκη Βόλου και ΟΦΗ

Όπως είχε τονίσει ο Υφυπουργός Αθλητισμού, σε προηγούμενη συνέντευξή του, οι ομάδες που υποβιβάζονται εκούσια στην Γ’ Εθνική, δεν θα έχουν το δικαίωμα άμεσης επιστροφής στις επαγγελματικές κατηγορίας και εν προκειμένω στην Football League, χωρίς κανένα κόστος, κάτι που σημαίνει πως θα… αναγκάζονται να παραμείνουν στην ερασιτεχνική κατηγορία για τρεις σεζόν.

Το συγκεκριμένο πλάνο δεν… αγγίζει τη Νίκη Βόλου και τον ΟΦΗ, που ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους από το πρωτάθλημα της Super League, μια και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις και υπάρχει σκέψη για τον υποβιβασμό στην Γ’ Εθνική, ούτως ώστε να… ξεμπερδέψουν με τον… βραχνά των χρεών. Ωστόσο, σε περίπτωση που συμπεριληφθούν οι διατάξεις, τότε θα τεθούν σε εφαρμογή τη σεζόν 2015-’16, με αποτέλεσμα, οι δύο σύλλογοι να έχουν την… ευκαιρία να δηλώσουν συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα της τρίτης τη τάξει εθνικής κατηγορίας.

Μέχρι στιγμής, στο σχέδιο του νέου αθλητικού νόμου, που έχει δοθεί στην δημοσιότητα, δεν περιλαμβάνεται ρύθμιση για τις ομάδες που υποβιβάζονται εκούσια σε ερασιτεχνική κατηγορία, ενώ σε περίπτωση που συμπεριληφθούν ανάλογες διατάξεις, θα ισχύσουν σε περίπτωση που ψηφιστεί από την Βουλή ο νόμος.

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected