Ακαδημίες Ημαθίας - Ποδόσφαιρο

Η συνέντευξη του Κώστα Παυλόπουλου στο academies.gr

b14280572380_pavlopoulosΣυνέντευξη στον Γιώργο Παναγιωτίδη

Ο πρώην ποδοσφαιριστής της Νάουσας, του Παναθηναϊκού, του ΟΦΗ και της ΑΕΚ, Κώστας Παυλόπουλος, ο οποίος σήμερα διαθέτει την δική του ακαδημία, τον ΠΑΟΚ Μελίκης στη Βέροια, η οποία ανήκει στο δίκτυο ακαδημιών του Δικεφάλου, μίλησε στο acadimies.gr.

Αρχικά αναφέρθηκε στις διαφορές που υφίστανται σε σύγκριση με την εποχή που έπαιζε εκείνος ποδόσφαιρο, τονίζοντας πως τα πράγματα έχουν χειροτερέψει:

«Σαφώς τη δεκαετία του 90΄ που αγωνιζόμουν εγώ δεν υπήρχαν τόσες πολλές ακαδημίες. Σήμερα υπάρχουν αρκετές ακαδημίες, πολλές καλές, κά, πάντως υπάρχουν πάρα πολλές. Σήμερα ασχολείται περισσότερος κόσμος με το ποδόσφαιρο, που ούτως ή άλλως είναι το πιο δημοφιλές άθλημα για να ασχολούνται τα παιδιά», υποστήριξε και συνέχισε λέγοντας πως:

«Την εποχή που ήμουν εγώ παίκτης ήταν πιο εύκολα να προωθηθείς και να αναδειχθείς ώστε να καταφέρει να κάνεις καριέρα στο ποδόσφαιρο. Στις μέρες μας τα πράγματα έχουν αλλάξει προς το χειρότερο».

Όσον αφορά τα οφέλη της ακαδημίας του, που είναι συνεργαζόμενη με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ,  επισήμανε:

«Ο Βαγγέλης Πουρλιοτόπουλος που είναι υπεύθυνος στα τμήματα υποδομής του ΠΑΟΚ είναι φίλος μου και είχα ανέκαθεν εδώ και πολλά χρόνια καλές σχέσεις μαζί του. Αυτός ήταν και ένας λόγος που συνεργαστήκαμε. Τα οφέλη είναι αρκετά. Σε ότι ζήτησα μέχρι τώρα ήταν παρών. Μέχρι στιγμής η συνεργασία μας είναι άψογη. Ως Φίλιππος Μελίκης, το πρώτο στοιχείο της Ακαδημίας μας είναι το παιδαγωγικό κομμάτι, αφού έχουμε να κάνουμε με παιδιά. Δεύτερο στοιχείο είναι η σωστή προπόνηση ανά ηλικία, με σωστή μεθοδολογία και βέβαια ο προγραμματισμός”.

Ενώ για το αν λειτουργεί στην ίδια φιλοσοφία με τους «ασπρόμαυρους» λόγω του ότι ανήκει στο δίκτυο ακαδημιών τους, υποστήριξε:

«Δεν γνωρίζω με ακρίβεια πως λειτουργούν τα τμήματα υποδομής του ΠΑΟΚ. Έχω μια εικόνα απλώς. Σίγουρα το επίπεδο είναι διαφορετικό από ότι σε ομάδες της επαρχίας. Εκεί έχεις να κάνεις με επιλεγμένους παίκτες. Τα πράγματα είναι διαφορετικά και επομένως τα προγράμματα βγαίνουν αναλόγως. Αναλόγως το επίπεδο, τα παιδιά που έχεις, το τι μπορούν να κάνουν…»

Σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του ΠΑΟΚ Μελίκης, της ακαδημίας της Βέροιας, ανέφερε:

«Εμείς λειτουργούμε με παραπλήσιο τρόπο, ακολουθούμε τα χνάρια τους. Προηγμένες προπονήσεις, χειμερινές προπονήσεις που βασίζονται σε καινούριες τακτικές. Μας ενδιαφέρει περισσότερο να παίζουν και να χαίρονται τα παιδιά, όχι το αποτέλεσμα. Πάνω από όλα να αγαπάνε το ποδόσφαιρο, να αθλούνται και από κει και πέρα τα αποτελέσματα έρχονται τελευταία. Βέβαια για να περάσω αυτή τη φιλοσοφία στην ακαδημία μου πήρε αρκετό χρόνο, ωστόσο βρισκόμαστε σε πάρα πολύ καλό σημείο.

Για το ελληνικό ποδόσφαιρο στις μέρες μας δήλωσε:

«Η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι τραγική σήμερα. Τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά όταν έπαιζα εγώ. Ο ΟΦΗ που σήμερα είναι υπό διάλυση, παλαιότερα αποτελούσε πρότυπο, όταν αγωνιζόμουν εκεί».

Υποστηρίζοντας παράλληλα πως η κατάσταση που επικρατεί «παρασέρνει» και τις υποδομές:

«Έτσι διαλύονται και οι ακαδημίες. Εξάλλου δε βοηθάει και το κράτος, ώστε οι ακαδημίες να πετύχουν κάτι καλύτερο και να δώσουν ελπίδα. Θα πρέπει να υπάρξει μια συλλογική γραμμή όσον αφορά στις ακαδημίες και τις ομάδες, για να παράγουν έργο. Σε όλο τον κόσμο, όλοι ξεκινάνε από τις υποδομές.. Εφόσον δεν υπάρχει βοήθεια από το κράτος δεν ξέρω πως μπορεί να γίνει κάτι καλό. Το μέλλον είναι τα παιδιά»

3/4/2015

acadimies.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected