Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο

Η αγάπη του για την Εθνική Μονσεράτ και τα 12…αεροπλάνα!

ImageHandlerΗ… οδύσσεια του επιθετικού της Πάρτικ Θιστλ, Λιλ Τέιλορ, ο οποίος ταξίδεψε 14.484 χιλιόμετρα για να ενσωματωθεί στην εθνική ομάδα της πατρίδας του.

Ποιά είναι η πατρίδα του, θα αναρωτιέστε… Eίναι το μικρό νησί της Μονσεράτ κάπου χαμένο στην Καραϊβική, με τους μόλις 5.000 κατοίκους, που διεκδικεί την πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας. Και πως πηγαίνει κάποιος στη Μονσεράτ; Υπομονή να έχεις να ταξιδεύεις.

«Χρειάστηκαν έντεκα ημέρες, ανέβηκα σε δώδεκα αεροπλάνα και μπήκα σε δύο πλοία. Ξεκίνησα από τη Γλασκώβη, πήγα στο Λονδίνιο, στα Μπαρμπέιντος, στο Σεντ Μάρτιν, στην Αντίγουα Μπαρμπούντα και έφτασα. Στην επιστροφή, πέρασα επίσης από τα Σεντ Κιτς και Νέιβις, όπου έφτασα με πλοίο από τη Μονσεράτ» διηγήθηκε ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής στην εφημερίδα «Mirror». Μάλιστα, προπονητής της εθνικής ομάδας είναι ο παλαίμαχος Ολλανδός άσος, Πάτρικ Κλάιφερτ.

Ο Τέιλορ αγωνίζεται στην Πάρτικ Θιστλ με τη μορφή δανεισμού από την Σκάνθορπ Γιουνάιτεντ και κατάγεται από το μικρό νησί, όπου γεννήθηκε ο παππούς του. Το 1997 το νησί καλύφθηκε σχεδόν ολόκληρο από στάχτες μετά από έκρηξη ηφαιστείου. «Είμαι, όμως, πολύ χαρούμενος που μπόρεσα να εκπροσωπήσω τη χώρα μου» συμπλήρωσε ο Τέιλορ, παρά την ταλαιπωρία του.

Aναλυτικά το ταξίδι του Τέιλορ: 
Γλασκόβη – Λονδίνο
Λονδίνο-Μπαρμπέιντος
Μπαρμπέιντος – Σεντ Μάρτιν
Σεντ Μάρτιν – Αντίγουα
Αντίγουα – Κουρασάο
Κουρασάο – Αντίγουα
Αντίγουα – Σεντ Μάρτιν
Σεντ Μάρτιν – Σεντ Κιτς
Σεντ Κιντς – Κουρασάο
Κουρασάο – Αντίγουα
Αντίγουα – Μονσεράτ (με πλοίο)
Μονσεράτ – Αντίγουα (με πλοίο)
Αντίγουα – Λονδίνο
Λονδίνο – Γλασκόβη

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected