Κατηγορίες
Γ Εθνική LIVE!
Διάφορα

Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για 10.000 προσλήψεις στο δημόσιο

e41b8caf7099703204266ae2a4a844bc_LΚατατέθηκε, χθες βράδυ στη Βουλή, το νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με το οποίο ξεκινάει η αντίστροφη μέτρηση για την επαναπρόσληψη χιλιάδων απολυμένων και διαθέσιμων δημοσίων υπαλλήλων.

Συνολικά πρόκειται για 10.000 προσλήψεις, ειδικότερα για 3.900 απολυμένους και διαθέσιμους υπαλλήλους, ανάμεσά στους οποίους και οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, οι σχολικοί φύλακες, καθηγητές των επαγγελματικών Λυκείων και οι διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ.

Με το νομοσχέδιο θα προσληφθούν και 6.000 αδιόριστοι επιτυχόντες παλαιότερων διαγωνισμών του ΑΣΕΠ. Δεν θα τοποθετηθούν απαραίτητα εκεί που ήταν πριν απολυθούν ή εκεί που ήταν αρχικά να διοριστούν αλλά μέσω μιας μίνι κινητικότητας θα τοποθετηθούν σε υπηρεσίες που έχουν μεγάλη ανάγκη από προσωπικό.

Το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί μετά το Πάσχα οπότε οι προσλήψεις θα γίνουν στις αρχές του Μαΐου, με εισηγητές από κοινού τον υπουργός Εσωτερικών, Νίκο Βούτση και τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργο Κατρούγκαλο

Προβλέπει επίσης την επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας με εθελοντική επιστροφή στους ΟΤΑ όσων υπηρετούν σήμερα στην ΕΛΑΣ, μονιμοποίηση 40.000 εργαζομένων ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου. Τελικά, όμως, δεν θα συμπεριλαμβάνονται οι διατάξεις για την κάρτα του Πολίτη και τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις για το Δημόσιο.

www.dikaiologitika.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected