Κατηγορίες
Κύπελλο Ελλάδος

Κύπελλο Ελλάδας – Μεγάλο βήμα προς τον τελικό για τη SKODA!

ksanthiΤο γρήγορο γκολ του Σίλβα Κλέιτον χάρισε στην Ξάνθη τη νίκη με 1-0 επί του Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο και συνάμα το σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Απογοητευμένοι έφυγαν οι περίπου 20.000 οπαδοί του “γηραιού”, οι οποίοι ελπίζουν σε ανατροπή στον επαναληπτικό της 29ης Απριλίου.

Ο Νίκος Παπαδόπουλος προτίμησε τον Εμάνουελ Περόνε από τον Γιάννη Λουκίνα για τη γραμμή κρούσης του Ηρακλή και ο νεαρός Σεραφείμ Γιαννίκογλου κάλυψε το κενό του τιμωρημένου Χουάντερσον κάτω από τα γκολπόστ, ενώ στον αντίποδα, ο Ράζβαν Λουτσέσκου έδωσε φανέλα βασικού στον Αντώνη Ράνο.

Το ματς άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς για την Ξάνθη, καθώς μόλις στο 7ο λεπτό ο Σίλβα Κλέιτον άνοιξε το σκορ με ωραίο σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής κι ενώ λίγο νωρίτερα ο Εμάνουελ Περόνε είχε χάσει το κοντρόλ σε καλό σημείο.

Οι παίκτες του Νίκου Παπαδόπουλου, πάντως, όχι μόνο δεν πτοήθηκαν από το γκολ του Βραζιλιάνου, αλλά άσκησαν πίεση και, μάλιστα, απείλησαν στο 23′ με τον Ντιέγκο Ρομάνο, εντούτοις η καλύτερη ευκαιρία ανήκε στην ακριτική ομάδα, η οποία άγγιξε το 2-0 στο 43′, όταν ο Γιαννίκογλου απέκρουσε με τα πόδια το σουτ του Κλέιτον από το ύψος του πέναλτι.

Υπό τη συμπαράσταση περίπου 20.000 οπαδών του, ο Ηρακλής μπήκε φορτσάτος στο δεύτερο ημίχρονο και έχασε δύο καλές ευκαιρίες (στο 54′ με άστοχη κεφαλιά του Ρομάνο, στο 55′ με αδύναμο πλασέ του Περόνε σε τετ α τετ με τον Δημήτρη Κυριακίδη.

Ο τεχνικός του “γηραιού” έβαλε τον Πασχάλη Κάσσο στη θέση του Γιώργου Σαραμαντά (ο Παύλος Κυριακίδης έγινε αριστερό μπακ) και τον Λουκίνα στη θέση του Κοσμά Τσιλιανίδη, επιλέγοντας διάταξη 4-4-2 για το τελευταίο εικοσάλεπτο.

περισσότερο ρεπορτάζ και συνθέσεις στο contra.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected