Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο

Ο Υπουργός σε ευθεία ρήξη με UEFA και FIFA, καταργεί το αυτοδιοίκητο!

ImageHandlerΣτην έκτακτη συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Παιδείας όλων των υπουργών του υπουργείου, ο Σταύρος Κοντονής αναφέρθηκε στο Νομοσχέδιο για τη βία ρίχνοντας… βόμβα!

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με την ΦΙΦΑ και την ΟΥΕΦΑ που του έστειλαν χθες επιστολή, αλλά φαίνεται πως δεν την έλαβε υπόψιν του αναφέροντας πως:

«Καταργείται το άρθρο 29, παράγραφος 12 του νόμου 3479 είναι το άρθρο 15, η ακροτελευτηια διάταξη έχει πάρει τον αριθμό 16…».  Αυτό σημαίνει πως καταργείται το άρθρο που εξαιρούσε την ΕΠΟ!

Σύμφωνα με τον προηγούμενο νόμο, η μοναδική από τις Ομοσπονδίες που θα μπορούσε να έχει αυτοδιοίκητο είναι η ΕΠΟ. Δηλαδή με τον νόμο του Ορφανού του 2006 εξαιρούταν η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και τώρα ο Κοντονής τόνισε πως όλες οι ομοσπονδίες θα είναι στο ουσιαστικά στο… ίδιο τσουβάλι και βάζει τέλος στο αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ.

Διαβάστε αναλυτικά όσα είπε: 

«Διαχειριζόμαστε μια πολύ δύσκολα κατάσταση οικονομικά στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Επειδή υπήρχαν πολλά παράπονα ομοσπονδιών την τελευταία περίοδο θέλω να υπενθυμίσω πως ο προϋπολογισμός που διαχειρίζεται η Ελληνική Γραμματεία είναι ο προϋπολογισμός που ψήφισε η προηγούμενη Κυβέρνηση  και κατά 12 εκατ. ευρώ χαμηλότερος.

Οσον αφορά το νομοσχέδιο οι διαφοροποιήσεις είναι ελαχιστες και προέκυψαν μέσα από τη δημόσια διαβούλευση και έχει προστεθεί ένα επιπλέον άρθρο. Καταργείται το αρθρο 29 παρ 12 του νόμου 3479 είναι το άρθρο 15, η ακροτελευτηια διάταξη έχει πάρει τον αριθμό 16…

Έγινε μια τεράστια προσπάθεια από το νομικό επιτελείο της ΓΓΑ χωρίς νομοπαρασκευαστική επιτροπή και έπρεπε να δώσει η κυβέρνηση μια άμεση απάντηση σε ένα τσουβάλι βίας που υπήρχε, τις πρώτες μέρες της νέας Κυβέρνησης και πιστεύουμε ότι αυτό θα γίνει.

περισσότερο ρεπορτάζ στο sdna.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected