Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο

FIFA – UEFA / Ευθεία απειλή για αποκλεισμό!

41321c8ac10f4143c79ff778b56a294c_LΗ FIFA και η UEFA έστειλε επιστολή… τελεσίγραφο προς την ΕΠΟ και την ελληνική κυβέρνηση απειλώντας ευθέως με αποκλεισμό Εθνικών και συλλόγων από τις διεθνείς διοργανώσεις αν προχωρήσει η κατάργηση του αυτοδιοίκητου από το νέο αθλητικό νομοσχέδιο.

Τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται αρκετά δύσκολα πλέον για το ελληνικό ποδόσφαιρο, αφού δεν πρόκειται απλά για… πυροβολισμούς στον αέρα από πλευράς της ΕΠΟ, αλλά για άμεση προειδοποίηση από FIFA και UEFA. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι δυο ανώτατες ποδοσφαιρικές αρχές έχουν στείλει σχετική επιστολή στην ομοσπονδία και την κοινοποιούν και στον υφυπουργό Αθλητισμού, αναφέροντας πως αν προχωρήσει η ψήφιση του νομοσχεδίου που καταργεί το αυτοδιοίκητο, τότε θα έρθει το ποδοσφαιρικό Grexit.

Επί της ουσίας θα επιβληθεί μια σειρά κυρώσεων προς το ελληνικό ποδόσφαιρο, στις οποίες προβλέπεται ο άμεσος αποκλεισμός των εθνικών συγκροτημάτων αλλά και των συλλόγων από τις διεθνείς διοργανώσεις, επ’ αόριστον. Αυτό θα επηρεάσει και τις μεταγραφές ξένων ποδοσφαιριστών από ελληνικές ομάδες αλλά και Ελλήνων από ξένες, ενώ θα είναι πολύ δύσκολο ως ακατόρθωτο να συμμετάσχουν ελληνικές ομάδες ακόμα και σε διεθνή φιλικά.

Υπενθυμίζεται πως το νομοσχέδιο «Επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό και άλλες διατάξεις» έχει έχει κατατεθεί στη Βουλή, συζητείται με τη διαδικασία του επείγοντος, αρχικώς στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων στις 27-28 και 30 Απριλίου και στη συνέχεια, στις 4 και 5 Μαΐου, στην Ολομέλεια. Εφόσον ψηφιστεί, θα υπάρξουν οι συνέπειες. Στα τέλη Απριλίου έχει οριστεί νέα συνάντηση μεταξύ της FIFA και της UEFA με τον υφυπουργό και την ΕΠΟ. Αν και πάλι δεν βρεθεί λύση, τότε οδεύουμε ολοταχώς προς το… κλείσιμο των συνόρων για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected