Ποδόσφαιρο Κόσμος

Europa League – Βγαίνει η τετράδα των ημιτελικών

ImageHandler (1)
Τα πρώτα ματς των «8» του θεσμού περιελάμβαναν συγκινήσεις, τρομερές εμφανίσεις κι αποτελέσματα που άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς. Η Νάπολι πέρασε σαν «αέρας» από τη Γερμανία και την έδρα της Βόλφσμπουργκ, επικρατώντας 4-1 και μόνο με «αυτοκτονία» θα χάσει την πρόκριση για τα ημιτελικά.

Η Φιορεντίνα πήρε την πολυπόθητη ισοπαλία (1-1) στο Κιέβο επί της Ντιναμό, με γκολ του Μπαμπακάρ στα τελευταία λεπτά του αγώνα, την ώρα που η Σεβίλλη πίεσε ασφυκτικά τη Ζενίτ και τελικώς επικράτησε 2-1 στην Ανδαλουσία.

Στο άλλο ματς, η Ντνίπρο έφυγε όρθια από το Βέλγιο επί της Κλαμπ Μπριζ (0-0) και θα προσπαθήσει να κάνει μία ακόμη έκπληξη στην Ουκρανία.

Φιορεντίνα-Ντιναμό Κιέβου (1-1)

Οι «βιόλα» δεν έχουν ηττηθεί πότε από την Ντιναμό Κιέβου και γενικότερα από ουκρανικές ομάδες, ωστόσο βρέθηκαν πολύ κοντά στην πρώτη, με τον Μπαμπακάρ να σώζει την παρτίδα στα τελευταία λεπτά. Το 1-1 του Κιέβου δίνει ισχνό προβάδισμα στο σύλλογο της Φλωρεντίας, ο οποίος θέλει να διατηρήσει το αήττητο σερί του απέναντι στους Ουκρανούς, καθώς σε εννέα ματς μετράει πέντε νίκες και τέσσερις ισοπαλίες.

Παράλληλα, η Ντιναμό έχει επικρατήσει μόλις δύο από τις 19 φορές απέναντι σε ιταλικούς συλλόγους, μία παράδοση που καθιστά το έργο τους ακόμα πιο δύσκολο.

Νάπολι-Βόλφσμπουργκ (4-1)

Πραγματοποιώντας εξωπραγματική εμφάνιση στη Γερμανία απέναντι στη Βόλφσμπουργκ, η Νάπολι επικράτησε 4-1 και θα πρέπει να «αυτοκτονήσει» για να χάσει την πρόκριση στα ημιτελικά. Καμία ομάδα δεν έχει καταφέρει να προκριθεί, όταν στο πρώτο ματς έχει ηττηθεί εντός έδρας με περισσότερα από δύο γκολ.

Παράλληλα, οι «λύκοι» θα πρέπει να κάνουν την υπέρβαση, καθώς παρότι έχουν πετύχει εκτός έδρας νίκες με 3-0 και 4-1 αντίστοιχα, χρειάζονται καθαρό σκορ 4-0, κάτι που από μόνο του είναι πολύ δύσκολο.

Ζενίτ-Σεβίλλη (1-2)

Μπορεί οι Ρώσοι να προηγήθηκαν με ένα σχετικά τυχερό γκολ, όμως στη συνέχεια υπήρξε… σφυροκόπημα από τους Ανδαλουσιάνους, οι οποίοι έκαναν την ανατροπή και ταξιδεύουν στην Αγία Πετρούπολη έστω και με ισχνό πλεονέκτημα. Με τη νίκη της στο πρώτο ματς, η Σεβίλλη έφτασε τις δύο απέναντι στη Ζενίτ, ενώ έχει γνωρίσει μία ήττα με άλλα δύο ματς να έχουν έρθει ισόπαλα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο σύλλογος της Αγίας Πετρούπολης έχει κερδίσει τις τελευταίες εντός έδρας αναμετρήσεις του, χωρίς μάλιστα να δεχθεί γκολ, ωστόσο απέναντι σε ισπανικές ομάδες έχει επικρατήσει μόλις δύο φορές σε 15 αναμετρήσεις, έχοντας μάλιστα ηττηθεί στις τελευταίες οχτώ.

Ντνίπρο-Κλαμπ Μπριζ (0-0)

Η φετινή έκπληξη του Europa League που ακούει στο όνομα Ντνίπρο θέλει να συνεχίσει την ονειρική πορεία της και να πάρει μία ακόμη πρόκριση, αυτή τη φορά στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Μετά το 0-0 στο Βέλγιο επί της Κλαμπ Μπριζ, καλείται να σπάσει το αήττητο των Βέλγων στο θεσμό και να χαμογελάσει εκείνη.

Από την άλλη, οι Ουκρανοί έχουν κερδίσει τις τρεις τελευταίες εντός έδρας ευρωπαϊκές αναμετρήσεις τους, χωρίς μάλιστα να δεχθούν κάποιο γκολ, με πιο χαρακτηριστικές απέναντι σε Ολυμπιακό κι Άγιαξ.

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected