Super League 1

Κύπελλο Ελλάδας – Στον τελικό ο Βασιλακάκης!

4c13110daf4e7828bc41dff3944f4728_LΗ Skoda Ξάνθη δεν νίκησε τον Ηρακλή (0-0) αλλά εξασφάλισε την πρόκρισή της για πρώτη φορά στην ιστορία της στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, παρά το γεγονός ότι αγχώθηκε πολύ για να τα καταφέρει

‘Ενα γκολ του Κλέιτον μόλις στο 12ο λεπτό του πρώτου αγώνα στο «Καυτανζόγλειο» αποδείχτηκε αρκετό τελικά για τους Ακρίτες ούτως ώστε να πάρουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους το εισιτήριο της πρόκρισης για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, εκεί όπου θα συναντήσουν τον Ολυμπιακό, με τον τελικό να λαμβάνει χώρα στο ΟΑΚΑ.

Από την άλλη ο «Γηραιός» προσπάθησε στο δεύτερο παιχνίδι να πετύχει την έκπληξη και στο πρώτο ημίχρονο σταμάτησε πάνω στον πολύ καλό Κυριακίδη, όμως στο τέλος οι παίκτες του έμειναν από δυνάμεις και σε συνδυασμό με την αποβολή του Ρομάνο στο 59′, δεν κατόρθωσαν να φτάσουν σ’ ένα γκολ, παρά το γεγονός ότι δεν δέχτηκαν κιόλας από τους αντιπάλους τους.

Η εξέλιξη του αγώνα

Η Ξάνθη μπήκε πολύ δυνατά στον αγώνα θέλοντας να πάρει από νωρίς το προβάδισμα και να… κόψει τα πόδια των φιλοξενούμενων. Μόλις στο 6′ η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έφτασε πολύ κοντά στο γκολ. Ο Κλέιτον εκτέλεσε ένα φάουλ από τα αριστερά, ο Χουάντερσον έκανε άστοχη έξοδο, ο Καπετάνος πήρε την κεφαλιά, η μπάλα «έσκασε» στο έδαφος αλλά έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια της ανυπεράσπιστης εστίας του Ηρακλή.

Μέχρι το 34ο λεπτό δεν είχε συμβεί κάτι αξιοσημείωτο εκτός από τις μπόλικες κάρτες που είχε βγάλει ο ρέφερι του αγώνα Στυλιαράς θέλοντας να δείξει ότι δεν έχει χάσει τον έλεγχο στο σκληρό παιχνίδι των δύο αντιπάλων. Σε εκείνο το σημείο ο «Γηραιός» έφτασε πολύ κοντά στο γκολ. Ο Πασάς βρέθηκε με την μπάλα στα πόδια έξω από την περιοχή, αλλά το αριστερό του σουτ σταμάτησε πάνω στον Κυριακίδη. Στο 42′ ο Ηρακλής έφτασε πιο κοντά στο γκολ από κάθε άλλη φορά. Ο Ντιέγκο Ρομάνο εκτέλεσε ένα φάουλ από τα αριστερά, η μπάλα πέρασε απ’ όλους, αλλά ο Κυριακίδης είπε ξανά «όχι». Στη συνέχεια της φάσης ο Περόνε προσπάθησε να νικήσει με κεφαλιά τον γκολκίπερ της Ξάνθης, αλλά ο τελευταίος βρέθηκε κι εκεί για να σώσει την ομάδα του.

περισσότερο ρεπορτάζ και συνθέσεις στο onsports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected