Κατηγορίες
Super League 1

Εργοτέλης – Ποια είναι η επόμενη μέρα;

071f3ec3060dd18667d92aff85147ccd_LΑποφάσεις για το μέλλον του Εργοτέλη καλείται να πάρει η διοίκηση, αναφορικά με την κατηγορία στην οποία θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν.

Οι «κιτρινόμαυροι» υποβιβάστηκαν στη Football League και εξετάζονται τα δεδομένα βιωσιμότητας, σε μια κατηγορία, που τα έσοδα είναι σαφώς λιγότερα. Τα οικονομικά του συλλόγου δεν είναι καλά, γι’ αυτό άλλωστε κόπηκε και από τη διαδικασία της αδειοδότησης. Ο Εργοτέλης οφείλει χρήματα σε 70 παίκτες και για να αποφύγει τις ποινές εις βάρος του, προχωρούσε σε εκχώρηση εσόδων μέχρι το 2017. Ωστόσο, στη Football League τα έσοδα είναι λιγότερα, καθώς από τα τηλεοπτικά τα χρήματα πέφτουν στα 300.000 ευρώ, ενώ ανάλογη είναι η μείωση και στις χορηγίες. Ετσι τίθεται ερώτημα για το αν οι Κρητικοί θα είναι σε θέση να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους, ελπίζοντας ίσως στο μπόνους υποβιβασμού, ένα ποσό κοντά στα 150.000 ευρώ.

Αν οι υπολογισμοί δεν βγουν, τότε υπάρχει η λύση του υποβιβασμού στη Γ’ Εθνική. Στον Εργοτέλη το σκέφτονται, καθώς από τη νέα σεζόν οι εθελούσιοι υποβιβασμοί στην εθνική ερασιτεχνική κατηγορία θα συνοδεύονται με… περιορισμούς ως προς την επιστροφή στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected