Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Ισπανία – Απόφαση “βόμβα” και διακοπή του πρωταθλήματος!

ImageHandler (2)Μία απόφαση που βάζει «μπουρλότο» στην Primera Division και όχι μόνο πήρε η ισπανική ομοσπονδία ποδοσφαίρου (RFEF), η οποία ανακοίνωσε την επ’ αόριστον αναβολή των πρωταθλημάτων από τις 16 Μαΐου! 

Αιτία της απόφασης είναι η σύγκρουση ανάμεσα στην ομοσπονδία και την κυβέρνηση για τα τηλεοπτικά δικαιώματα και συγκεκριμένα για την κατανομή των χρημάτων στις ομάδες, καθώς και το ποσοστό που θα μπαίνει στα ταμεία της ομοσπονδίας (4,55%), το οποίο οι υπεύθυνοι της Λίγκας θεωρούν πολύ μικρό.

Στο νομοσχέδιο αντιδρά και η ένωση επαγγελματιών Ισπανών ποδοσφαιριστών, δεδομένου ότι από τις αλλαγές θίγονται και τα δικά τους έσοδα, τα οποία μειώνονται. Μάλιστα σύμφωνα με τα ισπανικά ΜΜΕ η πρόταση για αναβολή ήταν δική τους και την υιοθέτησε στη συνέχεια η ομοσπονδία.

Σύμφωνα με τον νόμο που ψήφισε η ισπανική κυβέρνηση και θα τεθεί σε ισχύ από το 2016 δεν θα μπορεί κάθε ομάδα να διαπραγματεύεται ξεχωριστά την πώληση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, αλλά θα υπάρξει κεντρική διαχείριση στα πρότυπα της Premier League. Στόχος της κυβέρνησης είναι να γίνει πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα και να αυξηθούν τα έσοδα και των υπόλοιπων ομάδων, που ζούσαν στην σκιά της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ Μαδρίτης. Η «βασίλισσα», αλλά και οι «μπλαουγκράνα» φυσικά θα είναι οι χαμένες του νέου νομοσχεδίου, αφού θα δουν τα έσοδά τους να μειώνονται κατά πολύ.

Η ισπανική ομοσπονδία, ωστόσο, έχει αντιρρήσεις για το νομοσχέδιο και τις είχε εκφράσει στην κυβέρνηση, αλλά το αποτέλεσμα δεν άλλαξε. Ετσι αποφάσισε ως μέτρο πίεσης και αντίδρασης την επ’ αόριστον αναβολή όλων των πρωταθλημάτων στην Ισπανία από τις 16 Μαΐου δίνοντας παράλληλα διορία 10 ημερών στην κυβέρνηση. Αυτό σημαίνει ότι στην παρούσα φάση είναι άγνωστο πότε θα γίνουν οι δύο τελευταίες αγωνιστικές στην Primera Division, καθώς και ο τελικός του Κυπέλλου, ο οποίος είναι προγραμματισμένος για τις 30 Μαϊου.

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected