Κατηγορίες
Α-Β-Γ Εθνική

Χαρά Παπαδοπούλου : “Γεννήθηκα με μια μπάλα στα πόδια!”

e88c403143ae0a81dde94b0909e552aa_M

Συνέντευξη στο womensfootball.gr έδωσε πριν λίγες μέρες η επιθετικός του Αγροτικού Αστέρα Αγίας Βαρβάρας, Χαρά Παπαδοπούλου.

Η πρώτη σκόρερ της Β Εθνικής μίλησε για τα πρώτα της βήματα στο ποδόσφαιρο αλλά και τι βιώνει τα τελευταία χρόνια με τη φανέλα του Αγροτικού. Να θυμίσουμε πως 16χρονη παίκτρια θα βραβευτεί το ερχόμενο Σάββατο (16/5) από το Imathia Sports News στο ΔΑΚ Νάουσας, στα πλαίσια του 2ου All Star Game Ερασιτεχνών Ποδοσφαιριστών.

Αναλυτικά η συνέντευξη :

Χαρά Παπαδοπούλου

Ημερομηνία γέννησης: 30 Μαρτίου 1999

Ομάδα: Αγροτικός Αστέρας Αγίας Βαρβάρας, Εθνική Κορασίδων

Προηγούμενες ομάδες: Νηρέας Βέροιας (ΙΕΒ)

Θέση: Σέντερ φορ, Πρώτη σκόρερ του 1ου ομίλου της Β’ κατηγορίας με εννιά γκολ

Πότε και πως ξεκίνησες να παίζεις ποδόσφαιρο;

Όσοι με ξέρουν λένε ότι γεννήθηκα με μια μπάλα στα πόδια. Μάλλον θα φταίνε τα γονίδια του μπαμπά μου που ήταν παλιός ποδοσφαιριστής. Πρώτη επαφή με ομάδα ήταν στην ομάδα του σχολείου μου μαζί με τα αγόρια όταν ήμουν οχτώ χρονών που δεν υπήρχε γυναικεία ομάδα στη Βέροια. Το 2011 δημιουργήθηκε η γυναικεία ομάδα του αγροτικού Αστέρα και από τότε παίζω εκεί.

Οι γονείς σου σε στήριξαν σε αυτήν σου την επιλογή;

Οι γονείς μου με στηρίζουν σε όλες μου τις επιλογές με όποιο τρόπο μπορούν και όχι μόνο. Ακόμη υπάρχουν κάποια άτομα από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον που με στηρίζουν από την πρώτη στιγμή σε κάθε μου προσπάθεια. Τους ευχαριστώ όλους

Ποιοι είναι η προσωπική σου στόχοι στην ζωή σου αλλά και στο ποδόσφαιρο;

Ο πρωταρχικός μου στόχος είναι να μπω στα ΤΕΦΑΑ και να ασχοληθώ με το ποδόσφαιρο όχι μόνο σαν παίκτρια αλλά και σαν προπονήτρια. Φυσικά το να παίξω στην Εθνική ομάδα ήταν το μεγαλύτερο μου όνειρο και τώρα που μου δόθηκε η ευκαιρία θα βάλω τα δυνατά μου να γίνομαι όλο και καλύτερη για να συνεχίσω να είμαι εκεί.

Βγήκες πρώτη σκόρερ στον 2ο όμιλο της Β’ Κατηγορίας που αγωνίζεται η ομάδα σου… τι σημαίνει αυτό για εσένα;

Είναι σημαντικό να σκοράρεις αλλά σημαντικότερο να κερδίζει η ομάδα σου. Εξάλλου το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα και αν δεν είχα την στήριξη όλης της ομάδας ίσως δεν θα τα κατάφερνα.

Πρόσφατα έπαιξες στους αγώνες φορώντας το εθνόσημο με την ομάδα της εθνικής κορασίδων, σε τουρνουά στο Αζερμπαϊτζάν, μίλησε μας για αυτήν σου την εμπειρία.

Είναι συγκινητικό να αγωνίζεσαι για την χώρα σου. Η μεγαλύτερη αμοιβή για τους κόπους ενός αθλητή είναι να φορέσει το εθνόσημο. Ήταν πρωτόγνωρο για μένα και απέκτησα εμπειρία ανεκτίμητη. Το κλίμα στην ομάδα είναι άριστο και αυτό μας βοήθησε να έχουμε τόσο καλή απόδοση στο τουρνουά. Ελπίζω και στο μέλλον να μου δοθούν ανάλογες ευκαιρίες.

11200767 966499433381528 6648528820662322040 n

Πιστεύεις υπάρχει καλή οργάνωση στο πρωτάθλημα και στις εθνικές ομάδες Γυναικείου ποδοσφαίρου στην Ελλάδα;

Νομίζω ότι με προσπάθεια γίνονται κάποια βήματα βελτίωσης στην οργάνωση του πρωταθλήματος. Είμαστε όμως πολύ πίσω σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Στο επίπεδο των Εθνικών ομάδων πιστεύω ότι γίνεται πολύ καλή δουλειά. Οι αρμόδιοι έχουν όρεξη και κάνουν το καλύτερο για το γυναικείο ποδόσφαιρο.

Αν σου γινόταν μία πρόταση από ομάδα του εξωτερικού θα την συζητούσες;

Δεν θα το συζητούσα απλά, θα ετοίμαζα βαλίτσες όσο πιο γρήγορα μπορούσα. Το όνειρο κάθε αθλητή είναι να παίξει σε μεγάλες ομάδες. Το ιδανικό για μένα θα ήταν μια ομάδα στην Αμερική ή στην Αγγλία σε συνδυασμό βέβαια με τις σπουδές μου.

Τι είναι αυτό που προσελκύει τον κόσμο να έρθει να δει έναν γυναικείο ποδοσφαιρικό αγώνα και τι τον απωθεί;

Δεν υπάρχει κάτι που να απωθεί κάποιον σε ένα γυναικείο ποδοσφαιρικό αγώνα. Ίσα ίσα όσοι αγαπούν το ποδόσφαιρο ξέρουν ότι παίζεται σε μεγάλο ποσοστό με το μυαλό που δεν νομίζω να υστερούμε από τους άνδρες. Λίγο δύναμη και τεχνική χρειαζόμαστε που αυτά αποκτούνται με προπόνηση. Όσο περισσότερο πιστέψετε σ’ εμάς τόσο καλύτερο θέαμα θα σας προσφέρουμε.

Πες μας λίγα λόγια για την ομάδα σου τον Αγροτικό Αστέρα Αγίας Βαρβάρας, και το μήνυμα που δίνει σ τον Νομό Ημαθίας αλλά και σε όλη την Ελλάδα, Καθώς είναι μια επαρχιακή ομάδα που βγάζει ταλέντα στο γυναικείο ποδόσφαιρο.

11206110 966499406714864 4921093801321402454 n

Η ομάδα μου ξεκίνησε πριν 4 χρόνια. Μέσα σε δυο χρόνια καταφέραμε να ανέβουμε Εθνική και από τότε αγωνιζόμαστε εκεί. Παρά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ο Πρόεδρος μας στηρίζει και κάνει ότι μπορεί για να μας κρατήσει στην κατηγορία ή ακόμα και να μας ανεβάσει. Υπάρχει ένα αρκετά καλό δυναμικό με όρεξη και αγάπη για το ποδόσφαιρο.

Μία δική σου πρόταση για την καλυτέρευση του γυναικείου ποδοσφαίρου.

Δεν ξέρω αν μπορώ να κάνω πρόταση. Μια παράκληση όμως που θα μπορούσα να κάνω θα ήταν να ασχοληθούν περισσότερο με το γυναικείο ποδόσφαιρο. Υπάρχουν αρκετές ομάδες σε όλη την Ελλάδα που κάνουν προσπάθεια να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις και ορισμένες φορές δεν τα καταφέρνουν. Θα ήταν ωραίο να βρεθούν κονδύλια για να καλύπτονται τα βασικά έξοδα που έχουν οι ομάδες.

Θα ήθελες να προσθέσεις κάτι άλλο;

Τέλος θα ήθελα να πω σε όλους τους αθλητές να μην αφήσουν κανέναν να τους στερήσει τα όνειρα τους και να ξέρουν ότι με θέληση και σκληρή δουλειά θα τα καταφέρουν.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected