Κατηγορίες
Διάφορα

Cafe “Draw” – Μπορεί την ανατροπή η Μπάγερν;

Το βράδυ στο Μόναχο Μπάγερν και Μπαρτσελόνα θα αναμετρηθούν με φόντο τον τελικό του Champions League στο Βερολίνο. Η αποστολή των Βαυαρών όμως μόνο εύκολη δεν είναι, καθώς θα πρέπει να ανατρέψουν τελείως τα δεδομένα, μετά το 3-0 της Βαρκελώνης. Θα κάνει τη μεγάλη έκπληξη η ομάδα του Γκουαρντιόλα ή θα επιβεβαιώσει την κυριαρχία της η Μπάρτσα;

Ναι η Μπάγερν είχε απουσίες και μάλιστα τρανταχτές, ειδικότερα εκείνες των Ρόμπεν και Ριμπερί. Ναι, οι «μπλαουγκράνα» βρίσκονταν σε εξαιρετική κατάσταση, όπως κι η τριάδα των Σουάρες, Μέσι και Νεϊμάρ. Λίγοι όμως περίμεναν να υπάρξει θρίαμβος των Καταλανών απέναντι στον πρώην προπονητή τους. Ο Νόιερ νικήθηκε για πρώτη φορά στο 77′ κι έπειτα ακολούθησαν άλλες δύο, οι οποίες «υπέγραψαν» τη μεγάλη βραδιά των γηπεδούχων.

Η μουρμούρα για τον Γκουαρντιόλα έχει αρχίσει ήδη (ξανά), όπως κι οι φήμες περί αποχώρησής του, με τη Μάντσεστερ Σίτι να βρίσκεται στο «κόλπο», παρότι ο ίδιος επιμένει πως θα παραμείνει κάτοικος Μονάχου. Το έργο της Μπάγερν είναι φυσικά πολύ δύσκολο καθώς χρειάζεται τρία τέρματα, χωρίς να δεχθεί κανένα, για να στείλει το ματς στην παράταση. Αυτό γίνεται ακόμα πιο περίπλοκο, καθώς θα αναγκαστεί να το προσπαθήσει, για άλλη μία φορά, δίχως τους Ρόμπεν και Ριμπερί.

Βέβαια, όταν ο σύλλογος του Μονάχου βρέθηκε σε παρόμοια θέση πριν λίγες εβδομάδες, κατάφερε να κάνει τη μεγάλη ανατροπή. Ωστόσο, τότε έπρεπε να ανατρέψει το 3-1 κι η ομάδα ήταν η Πόρτο. Ούτε το σκορ ήταν το ίδιο, ούτε φυσικά η δυναμική των Πορτογάλων με την αντίστοιχη των Ισπανών. Εκεί που ποντάρει ο Γκουαρντιόλα, είναι στις φετινές εμφανίσεις της ομάδας του στη διοργάνωση, εντός έδρας. Είναι αήττητοι ενώ έχουν σημειώσει δύο μεγάλες νίκες (7-0 τη Σαχτάρ, 6-1 την Πόρτο).

Από την άλλη, η Μπάρτσα ψάχνει την πρώτη της νίκη στο Μόναχο και πριν από την ήττα τους στο ίδιο γήπεδο, το 2013, ήταν αήττητοι στις οχτώ τελευταίες επισκέψεις τους στη Γερμανία. Βέβαια, οι Καταλανοί περνούν στον τελικό με πολλά αποτελέσματα, ακόμα και με ήττα…

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ: Ο Μπόατενγκ. Δεν ήταν και μικρό αυτό που ακολούθησε μετά το ματς στο «Καμπ Νου», όταν ο Μέσι έκανε μία εκπληκτική ντρίπλα στον αμυντικό των Βαυαρών και πέτυχε το δεύτερο γκολ της ομάδας του. Τα social media πήραν… φωτιά, ανεβάζοντας φωτογραφίες και βίντεο τα οποία είχαν σκοπό να… γελοιοποιήσουν τον Μπόατενγκ. Επιστρέφοντας «σπίτι» του λοιπόν, καλείται να δώσει απαντήσεις και να κάνει ένα καλό παιχνίδι, κρατώντας μακριά τους αστέρες της Μπαρτσελόνα, όσο οι συμπαίκτες του θα προσπαθούν να πετύχουν τα απαιτούμενα γκολ.

Ο ΑΡΙΘΜΟΣ: «11» για την Μπάγερν, «8» για την Μπαρτσελόνα. Οι Βαυαροί ψάχνουν την 11η παρουσία τους σε τελικό Champions League, ενώ οι «μπλαουγκράνα» την 8η.

ΤΟ ΑΠΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟ: Για άλλη μία φορά γεμάτο για τον Πεπ Γκουαρντιόλα. Η απουσία των Ριμπερί και Ρόμπεν μπορεί να μην του κόστισε απέναντι στους «δράκους», όμως στους «μπλαουγκράνα» φάνηκε και με το παραπάνω. Ειδικότερα τώρα που η Μπάγερν ψάχνει τουλάχιστον τρία γκολ, η απουσία των δύο εξτρέμ φαίνεται ως κενό δυσαναπλήρωτο. Τραυματίες είναι επίσης οι Αλάμπα και Μπαντστούμπερ ενώ αμφίβολοι είναι οι Ρόντε και Στάρκε, με τον πρώτο να έβγαλε μέρος της προπόνησης.

Από την άλλη, ο Λουίς Ενρίκε βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να τους έχει όλους στη διάθεσή του κι εκτός αυτού, η τριάδα των Μέσι, Σουάρες και Νεϊμάρ είναι σε τρομερή κατάσταση…

Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ: Έχουν αναμετρηθεί εννέα φορές με την Μπάγερν να μετράει πέντε νίκες έναντι δύο της Μπάρτσα ενώ δύο ματς έχουν λήξει ισόπαλα. Πιο πρόσφατη «μάχη», εκτός από αυτήν της περασμένης εβδομάδας, ήταν τη σεζόν 2012-13, στο πλαίσιο της ημιτελικής φάσης της διοργάνωσης, όταν στο Μόναχο οι Βαυαροί διέλυσαν τους «μπλαουγκράνα» με σκορ 4-0 και πήραν πανηγυρικά την πρόκριση στον τελικό, επικρατώντας και στο «Καμπ Νου» (3-0).

Η ΔΗΛΩΣΗ: Ανήκει στους Αλάμπα και Μπενάτια. «Θα νικήσουμε 4-0», είπε ο πρώτος ενώ ο δεύτερος, πιο επιφυλακτικός, τόνισε: «Μπορούμε να νικήσουμε 4-0, δεν θα είναι εύκολο αλλά μπορούμε να το καταφέρουμε. Όποιος δεν το πιστεύει καλύτερα να μείνει σπίτι του. Έχουμε μία εξαιρετική ομάδα κι έχουμε δείξει τι μπορούμε να καταφέρουμε εντός έδρας». Υπερβολική αισιοδοξία ή πίστη; Όπως και να έχει, θα μάθουμε το βράδυ.

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ:

Μπάγερν Μονάχου (4-3-3): Νόιερ, Ραφίνια, Μπόατενγκ, Μπενάτια, Μπερνάτ, Λαμ, Αλόνσο, Τιάγκο, Γκέτσε, Λεβαντόφσκι, Μίλερ

Μπαρτσελόνα (4-3-3): Τερ Στέγκεν, Άλβες, Πικέ, Μασεράνο, Άλμπα, Ράκιτιτς, Μπουσκέτς, Ινιέσα, Μέσι, Σουάρες, Νεϊμάρ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected