Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Αγγλία – Να γιατί βγήκε ο όρος “αγγλικό σκορ”! (vid)

KENTRIKI

Η μάχη της Σουίντον με τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ για μία θέση στον τελικό των πλέι οφ της Ligue 1 ήταν ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ! Έληξε 5-5 και δημιούργησε δύο νέα ρεκόρ στο αγγλικό ποδόσφαιρο.

Η Σουίντον είχε το προβάδισμα για να φτάσει στον τελικό των πλέι οφ της League 1 καθώς επιβλήθηκε 2-1 στο “Bramall Lane” της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ στον πρώτο ημιτελικό των δύο ομάδων λίγες ημέρες νωρίτερα και το δεύτερο ματς ξεκίνησε με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις για αυτήν.

Με τη συμπλήρωση 10 λεπτών το “County Ground” ήταν στο… πόδι καθώς οι “Robins” είχαν προβάδισμα δύο τερμάτων ενώ στο 19′ όλα έδειχναν να έχουν τελειώσει με τους γηπεδούχους να πετυχαίνουν και τρίτο γκολ.

Δεν ήταν όμως έτσι τα πράγματα. Οι “λεπίδες” του Νάιτζελ Κλαφ κατάφεραν να πετύχουν δύο γκολ και να μειώσουν σε 3-2 πριν βγει το ημίχρονο, για να ακολουθήσουν άλλα πέντε γκολ στο δεύτερο μέρος και οι συγκινήσεις να είναι αμέτρητες.

Η Σουίντον έκανε το 4-2 με εκτέλεση πέναλτι στο 59′, η Σέφιλντ απάντησε έξι λεπτά αργότερα, μέχρι που ήρθε ένα γκολ στο 84′ για να γίνει το 5-3 και να σκεφτούν πάλι όλοι πως η πρόκριση στον τελικό είχε “κλειδώσει”.

Κάπου εκεί όμως ήρθε νέα αντεπίθεση των φιλοξενουμένων που πέτυχαν γκολ στο 88′ και στο 90′ και έκαναν το 5-5, με τα εννέα λεπτά των καθυστερήσεων να είναι δραματικά και το φινάλε να βρίσκει τους οπαδούς της Σουίντον να κάνουν εισβολή στο γήπεδο για να πανηγυρίσουν με την ψυχή τους.Φανταστείτε τι έχει να γίνει σε περίπτωση που η ομάδα του Μαρκ Κούπερ επικρατήσει επί της Πρέστον στον τελικό του “Γουέμπλεϊ” και πάρει το εισιτήριο για την Championship από την οποία απέχει εδώ και 15 χρόνια!

Να σημειωθεί πως με το 5-5 στο County Ground έσπασε το ρεκόρ με τα περισσότερα γκολ σε έναν μόνο αγώνα play-off  στην Αγγλία ενώ ρεκόρ ήταν και τα 13 γκολ που μπήκαν συνολικά στους δύο αγώνες των ημιτελικών, ξεπερνώντας τα 12 που είχαν σημειωθεί στο Κρου-Γουόλσολ (9-3 συνολικό σκορ) σε ημιτελικό για την τέταρτη κατηγορία του αγγλικού πρωταθλήματος το 1993.δείτε το απίστευτο βίντεο στο sport24.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected