Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας - Ποδόσφαιρο

ΑΣ Ειρηνούπολης – ΠΟ Μουδανιών 0-1 (photos+video)

DSCN7225Αρνητική τροπή ο σημερινός αγώνας για τους πρωταθλητές Ημαθίας, δυσοίωνο το μέλλον τους στον 3ο όμιλο…

Κι αυτό γιατί η ομάδα του Γιώργου Τυριακίδη γνώρισε τη δεύτερη της ήττα σε ισάριθμα ματς και σε συνδυασμό με την (δεύτερη) νίκη του Απόλλων Κρύας Βρύσης με αντίπαλο τον Κιλκισιακό, φέρνει του Ημαθιώτες στην τελευταία θέση χωρίς βαθμό.

Από την άλλη πλευρά, η σκληροτράχηλη ομάδα των Μουδανιών, μετά την εντός έδρας ήττα από τον Απόλλων, κατάφεραν σήμερα να πάρουν μία πολύτιμη νίκη και να ανανεώσουν τις ελπίδες τους για την πρωτιά. Οι παίκτες του Απόστολου Παπά πρόσεξαν ιδιαίτερα τα νώτα τους, ο νεαρός τεχνικός “γέμισε” το κέντρο και προσπάθησαν με αντεπιθέσεις να “χτυπήσουν” την αντίπαλη άμυνα.

Σε γενικότερες γραμμές ωστόσο, ο καθαρός χρόνος του σημερινού παιχνιδιού ήταν ελάχιστος, καθώς πάνω από 30 ήταν οι φορές που ο ρέφερι της συνάντησης κ. Αγγελάκης διέκοψε το παιχνίδι για υπόδειξη φάουλ ενώ οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν ουκ ολίγες φορές για καθυστέρηση από πλευράς φιλοξενούμενων με προφάσεις (όπως υποστηρίζουν) τραυματισμών.

DSCN7274

Οι 500 περίπου φίλαθλοι που βρέθηκαν στο Δημοτικό Στάδιο Βέροιας (πολλοί εκ των οποίων παράγοντες και ποδοσφαιριστές από το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Ημαθίας) αλλά και 50 περίπου που ακολούθησαν την αποστολή του ΠΟ Μουδανιών, παρακολούθησαν ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι, με δυνατές μονομαχίες και πολύ λίγες φάσεις στις δύο εστίες. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως όπως θα δείτε και στο “φιλμ” της αναμέτρησης παρακάτω, δεν σημειώθηκε καμία φάση στα πρώτα 35 λεπτά ενώ στο δεύτερο ημίχρονο τα σουτ που έγιναν προς τις δύο εστίες ήταν μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού

Οι επιλογές από τους πάγκους και το γκολ που άλλαξε τις ισορροπίες

Με 4-3-3 παρέταξε την ομάδα του ο Γιώργος Τυριακίδης, προσθέτοντας (σε σχέση με το πρώτο ματς) έναν ακόμη επιθετικό στη γραμμή κρούσης με τη συμμετοχή του Θοδωρή Πέτγαζλη μαζί με τους Έξαρχο και Καραγιάννη. Στο αριστερό άκρο της άμυνας επιλέχτηκε ο Χάρης Συμεωνίδης, ελέω και της απουσίας του τιμωρημένου Γρηγόρη Αργυρίου, ενώ στο αρχικό σχήμα αγωνίστηκε και ο Κώστας Τενεκετζής, που πέρασε ως αλλαγή στο ματς του Κιλκίς.

Στην αντίπερα όχθη, ο ιδιαίτερα εκδηλωτικός Απόστολος Παπάς, επέλεξε ένα σχήμα που είχε σαν στόχο να περιορίσει τα αντίπαλα ατού και με δύο “κόφτες” προσπάθησε να αποκρούσει τις αναμενόμενες επιθετικές ενέργειες των γηπεδούχων. Πολλές φορές, η συμπαγής άμυνα ανάγκασε τους πρωταθλητές Ημαθίας να σηκώσουν τη μπάλα, δίνοντας μεν “τροφή” στους Καραγιάννη και Έξαρχο, χωρίς όμως να δημιουργείται η μεγάλη φάση με αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού.

DSCN7239

Το τέρμα του νεοεισελθόντα Ζαχαριάδη στο 3ο λεπτό του δευτέρου μέρους, ήταν αυτό που άλλαξε άρδην τις ισορροπίες και πρόσθεσε μεγαλύτερο άγχος στους γηπεδούχους. Μάλιστα, στη συνέχεια το ρίσκο της Ειρηνούπολης (που είχε χάσει στο τέλος της ανάπαυλας τον Γιάννη Βαλδήρ, ο οποίος τραυματίστηκε στον ώμο και αποχώρησε) λίγο έλειψε να της στοιχίσει, καθώς τουλάχιστον σε δύο περιπτώσεις χρειάστηκαν τα εντυπωσιακά αντανακλαστικά του Σεϊτανίδη. Στα εναπομείναντα λεπτά, οι παίκτες του Γιώργου Τυριακίδη επιδίωξαν με κάθε τρόπο το γκολ, το οποίο ωστόσο δεν ήλθε παρά τις τεράστιες προσπάθειες αλλά και το απαραίτητο “γέμισμα” της επίθεσης.

Το “φιλμ” της αναμέτρησης

31′ Εκτέλεση φάουλ του Γκιαούρη από αριστερά, ο Ίλιεφ έπιασε την κεφαλιά χωρίς πρόβλημα ο Σεϊτανίδης.

33′ Κίτρινη κάρτα Τενεκετζής

36′ Κίτρινη κάρτα Βαλδήρ

44′ Εκτέλεση φάουλ του Λαμπριανίδη, κεφαλιά του Καραγιάννη στο δεύτερο δοκάρι, σωτήρια ο Σαραφιανός απομακρύνει προ του Έξαρχου.

45′ Κίτρινη κάρτα Τζεϊρανίδης

47′ Κίτρινη κάρτα Αλμανίδης

48′ ΓΚΟΛ! Κάθετη πάσα πριν τη γραμμή του κέντρου από τον Σμυρλή, ο Ζαχαριάδης έφυγε στην πλάτη της άμυνας και αφού πέρασε τον Σεϊτανίδη πλάσαρε στην κενή εστία για το 0-1

49′ Κίτρινη κάρτα Έξαρχος

51′ Κίτρινη κάρτα Ουατάρα

52′ Σέντρα του Γκιαούρη, κεφαλιά του Νάση η μπάλα ψηλά άουτ

53′ Εκτέλεση φάουλ του Λαμπριανίδη, κεφαλιά του Πέτγαζλη μπλοκάρει ο Σαραφιανός.

55′ Κίτρινη κάρτα Κουκουράκης

58′ Κίτρινη κάρτα Νάσης

61′ Αλλεπάλληλες κόντες του Έξαρχου στο ύψος της περιοχής, ο Κουκουράκης έγινε αποδέκτης της μπάλας, το σουτ όμως που επιχείρησε πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

71′ Κίτρινη κάρτα Σαραφιανός

83′ Κίτρινη κάρτα Καρυπίδης

84′ Σέντρα του Νάση, εντυπωσιακά προ του Ταρασίδη ο Σεϊτανίδης απομακρύνει.

85′ Πάσα στον κενό χώρο για τον Ταρασίδη, ο επιθετικός των Μουδανιών δεν καταφέρνει να νικήσει τον Σεϊτανίδη, που αποσοβεί το 0-2

90+1′ Δεύτερη κίτρινη κάρτα για τον Τενεκετζή, ο οποίος αποβάλλεται

90+2′ Σουτ του Ταρασίδη, νέα εντυπωσιακή απόκρουση του Σεϊτανίδη, ο Καραγιώργης που έγινε αποδέκτης της μπάλας έστειλε τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των δικτύων

90+4′ Γέμισμα των αμυντικών της Ειρηνούπολης, ο Καραγιάννης την κεφαλιά ελέγχει ο Σαραφιανός.

DSCN7227

DSCN7226

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Αγγελάκης, με βοηθούς τους κ.κ. Νατσιόπουλο και Νικολαΐδη από τον Σύνδεσμο Μακεδονίας.

Συνθέσεις

ΑΣ Ειρηνούπολης : Σεϊτανίδης, Μανδάλης, Συμεωνίδης, Βαλδήρ (38 λ.τ. Κάρλος Βίγια), Τζεϊρανίδης, Τενεκετζής, Πέτγαζλης (64′ Καρυπίδης), Λαμπριανίδης, Καραγιάννης, Έξαρχος, Κουκουράκης (64′ Σαμψωνίδης)

ΠΟ Μουδανιών : Σαραφιανός, Αλμανίδης, Γκιαούρης, Ζαχαράκης, Πεχλιβανίδης, Αράπι, Σμυρλής (70′ Καραγιώργης), Πολυζωΐδης, Ουαταρά, Νάσης, Ίλιεφ (46′ Ζαχαριάδης / 67′ λ.τ. Ταρασίδης).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected