Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Πόσοι από σας ξέρουν πως ο Τοχούρογλου αγωνίζεται ακόμη;

Χωρίς τίτλοΣίγουρα οι οπαδοί του ΠΑΟΚ θα θυμούνται τον Κυριάκο Τοχούρογλου. Αυτό που σίγουρα δεν ξέρουν είναι πως ο  Έλληνας τερματοφύλακας δεν έχει «κρεμάσει» ακόμα τα γάντια του.

Στα 43 του χρόνια, συνεχίζει ακούραστος το ποδόσφαιρο, υπερασπιζόμενος την εστία της Gladesville Ryde Magic, της ομάδας από την οποία άρχισε το ποδόσφαιρο, σε μία συνοικία του Σίδνεϊ.

Εκείνη ήταν η πρώτη του ομάδα το 1979, πριν η οικογένειά του επιστρέψει στην Ελλάδα και εκεί σκοπεύει να σταματήσει.

«Το ποδόσφαιρο είναι η ζωή μου. Λένε ότι εκεί που αρχίζεις κάτι εκεί θα τελειώσεις κιόλας. Δεν σκόπευα να παίξω στην Gladesville, αλλά ο πρόεδρος, ο Γιώργος Γανιάτσης με έπεισε να συνεχίσω για μερικά χρόνια ακόμη και έτσι είμαι εδώ» δήλωσε στην dailytelegraph.com.au.

Ο έλληνας γκολκίπερ βρίσκεται αισίως στην τέταρτη σεζόν του στην ομάδα (συμμετέχει σε περιφερειακό, ημιεπαγγελματικό πρωτάθλημα της Αυστραλίας) και αισθάνεται ακμαίος σαν πρωτοεμφανιζόμενος: «Δεν μπορώ να σταματήσω τώρα. Θέλω να παίζω συνεχώς. Γίνεσαι παιδί. Είμαι 43, αλλά όταν είμαι στο γήπεδο, γίνομαι 18 άμεσα. Είμαι παθιασμένος με το παιχνίδι. Ακόμη νιώθω έτσι και αυτό δεν αλλάζει».

Ο Τοχούρογλου προπονεί και τους παίκτες της Ακαδημίας της Gladesville με στόχο να περάσει τις πλούσιες εμπειρίες του από το υψηλό επίπεδο που έπαιξε, στα παιδιά.

Έπαιξε σε αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ με τον Ολυμπιακό, κατέκτησε το Κύπελλο με τον ΠΑΟΚ και θέλει αυτά που έζησε να τα μεταδώσει. «Θέλω να δουλεύω με παιδιά, γιατί γι’ αυτά είναι ένα όνειρο. Τα βλέπεις να παρακολουθούν αγώνες Τσάμπιονς Λιγκ με τον Μέσι και τον Ρονάλντο. Και λες: «έπαιξα και εγώ σ’ αυτή τη διοργάνωση».

Στην Αυστραλία, πάντως, ο Τοχούρογλου βρήκε κάτι που δεν το είχε στην Ελλάδα: «Περνάω καλά. Δεν έχω ποτέ άγχος. Για έξι χρόνια στον Ολυμπιακό και οκτώ στον ΠΑΟΚ υπήρχε πολύ άγχος για μένα. Γι’ αυτό τώρα το απολαμβάνω».

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected