Διάφορα

Η τραγική ιστορία μίας 3χρονης μετανάστριας – Επέζησε στη θάλασσα, πέθανε στη στεριά…

79023a1e6e4e9eb77f2b123b3febcb99Η τρίχρονη Σαρίρα Μπίμο κατάφερε να επιζήσει επί εβδομάδες σε ένα πλοίο εγκαταλελειμμένο στη θάλασσα μαζί με δεκάδες ακόμη μετανάστες, όμως τελικά υπέκυψε μόλις έφτασε στην Ινδονησία.

Όταν το νήπιο, που ανήκει στη μειονότητα των Ροχίνγκια και κατάγεται από τη Μιανμάρ, διασώθηκε από ψαράδες στα ανοικτά της επαρχία Άτσεχ στο βορειοδυτική Ινδονησία ήταν ήδη πολύ άρρωστο και είχε το βάρος ενός βρέφους έξι μηνών.Στο πλοίο όπου βρισκόταν περίπου 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν από χτυπήματα με ματσέτες και σιδηρόβεργες σε διαπληκτισμούς μεταξύ Ροχίνγκια και Μπανγκλαντεσιανών εξαιτίας της έλλειψης τροφίμων.

Στις 15 Μαΐου το πλοίο άρχισε να βυθίζεται και τότε οι Ινδονήσιοι ψαράδες το πλησίασαν και έσωσαν τους απελπισμένους μετανάστες.

Η Σαρίρα διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όμως υπέφερε ήδη από ανεξέλεγκτους σπασμούς και οι γιατροί δεν κατάφεραν να τη σώσουν.

Ο θάνατός της είναι μια ακόμη τραγωδία στη μεταναστευτική κρίση στη νοτιοανατολική Ασία, με περισσότερους από 3.500 μετανάστες να έχουν φτάσει στην Ινδονησία, την Ταϊλάνδη και τη Μαλαισία τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

περισσότερο ρεπορτάζ στο gazzetta.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected