Κατηγορίες
Διάφορα

Υγεία – Οριστική η πρόσληψη 4000 στα Νοσοκομεία

7b6f4903aa75d1f80e12a60a395f46d1_L«Έχουμε πάρει την έγκριση για 4.000 προσλήψεις προσωπικού. Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσληψης των γιατρών χρειαζόμαστε το λιγότερο ενάμιση έως δύο χρόνια. Καλώ τους φορείς, τον Ιατρικό Σύλλογο, τον Πανελλήνιο Σύλλογο, και τους λέω να βρούμε έναν τρόπο να προσλάβουμε τους γιατρούς σε πέντε μήνες, διότι το μεγαλύτερο πρόβλημα του συστήματος είναι η υποστελέχωση» δήλωσε στον ΑΘΗΝΑ 9,84 ο υπουργός Υγείας, Π. Κουρουμπλής.

Ο κ. Κουρουμπλής τόνισε πως υπάρχουν τα κονδύλια στον προϋπολογισμό και πρόσθεσε: «Γίνεται προσπάθεια να κρατήσουμε το σύστημα στα πόδια του, αλλά το ότι λείπουν φάρμακα και άλλα τέτοια είναι υπερβολές. Εγώ παρακολουθώ και έχω και κάποια χρήματα στην άκρη, με την έννοια αν μου πει κάποιο νοσοκομείο “μου λείπουν κάποια χρήματα”…».

Ο υπουργός Υγείας επέμεινε στη θέση του για στήριξη της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας σημειώνοντας: «Έχουμε ανοίξει έναν διάλογο με όλες τις φαρμακοβιομηχανίες, και τις ελληνικές και τις πολυεθνικές. Οι πολυεθνικές έχουν πολύ μεγάλες εκκρεμότητες μαζί μας, σε ό,τι αφορά και τα φορολογικά τους, αλλά και σε σειρά άλλα ζητήματα, όπως οι όφειλες τους. Υπολογίστε ότι τα τελευταία αυτά δέκα χρόνια χρησιμοποιήθηκε η χώρα σαν να ήταν χώρα 40 εκατομμυρίων ανθρώπων. Η συνταγογράφηση έφτασε σε τέτοια επίπεδα όλα αυτά τα χρόνια και οι δαπάνες που πλήρωσε το ελληνικό κράτος ήταν πάρα πολύ μεγάλες. Εμείς αλλάζουμε το σύστημα rebate στα φάρμακα, από τα οποία υπολογίζουμε ότι θα έχουμε ένα πολύ σημαντικό όφελος, διότι θα πάμε στο rebate όγκου. Είναι πιο δίκαιη κατανομή των βαρών στη φαρμακοβιομηχανία… Υπήρχαν διάφορα rebate, δεν υπήρχε, όμως, το rebate όγκου, το οποίο θα ξεκινάει από το πρώτο ευρώ και από αυτή την ιστορία υπολογίζουμε να έχουμε ένα όφελος γύρω στα 150 εκατομμύρια ευρώ».

Για τη διαπραγμάτευση και τη συμφωνία ο κ. Κουρουμπλής υποστήριξε: «Η πρόταση που θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή θα ψηφιστεί, όποια και να είναι».

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected