Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο

FIFA – Όλο το story της πολύκροτης υπόθεσης και της περίεργης…δυσοσμίας!

Ξέπλυμα χρήματος, εξαγορά ψήφων για υποψηφιότητες Μουντιάλ, «καρφιά» για τον… διαπλεκόμενο Μπλάτερ κι άλλα πολλά στο σκοτεινό κόσμο της FIFA

Γροθιά που ενδεχομένως την βγάζει νοκ άουτ και πλήττει αναμφίβολα του ίματζ της, δέχθηκε η FIFA. Λίγο πριν τις εκλογές της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, το FBI με επιχείρηση αστραπή έκανε «ντου» σε ξενοδοχείο και προχώρησε σε συλλήψεις στελεχών και μελών της για υποθέσεις διαφθοράς που τρέχουν από το 2011.

Το Onsports ξετυλίγει το κουβάρι του (σκοτεινού) κόσμου της FIFA όπου δεν είναι όλα αγγελικά πλασμένα.

«Σκιές» για την επανεκλογή του «πλανητάρχη» Μπλάτερ

blater

Στις 29/5 διεξάγονται οι εκλογές της FIFA που γίνονται υπό την οσμή σκανδάλων και απίστευτης κριτικής στον Σεπ Μπλάτερ. Ο Ελβετός παράγοντας και απόλυτο φαβορί για την επανεκλογή για πέμπτη φορά στα τελευταία 17 χρόνια, είχε να αντιμετωπίσει στη νέα του απόπειρα για το θώκο μια αλυσίδα σκανδάλων. Ένα από αυτά είναι και η έρευνα που ξεκίνησε ο επιθεωρητής της επιτροπής ηθικής της FIFA, Μάικλ Γκαρσία σχετικά με το αν υπήρξε εκ μέρους μελών της Ομοσπονδίας δωροδοκία για τις αποφάσεις επιλογής της Ρωσίας και του Κατάρ, ως υποψήφιων χωρών για τα Παγκόσμια Κύπελλα το 2018 και το 2022.

Τα στραβά μάτια και έφεση

H FIFA βλέποντας ότι η υπόθεση διαφθοράς ξεφεύγει από τα δεδομένα που είχε στο μυαλό της, τον περασμένο Σεπτέμβριο απέκρυψε την έρευνα, αλλά διέρρευσε ότι δεν προκύπτουν επιβαρυντικά στοιχεία σε βάρος μελών της για τις αναθέσεις των δύο ερχόμενων Μουντιάλ.

Ο επιθεωρητής, Γκαρσία άσκησε έφεση κατά της απόφασης της FIFA να γνωστοποιήσει περίληψη λανθασμένη της έρευνας του, που έφτανε και τις 430 σελίδες, και υπέβαλε αμέσως μετά την παραίτηση του, βγάζοντας στην σέντρα τον Μπλάτερ λέγοντας ότι «υπάρχει έλλειψη ηγεσίας» στη FIFA.

To πακέτο εκατομμυρίων για την εξαγορά ψήφων

Αυτό το σκάνδαλο διαφθοράς ώθησε τους Sunday Times να δημοσιεύσουν έγγραφα που αποδείκνυαν ότι το πρώην μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της FIFA και πρόεδρος της ασιατικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Μπιν Χαμάμ, έριξε περίπου 5 εκατ. ευρώ για να εξαγοράσει ψήφους ώστε να προωθηθεί η επιλογή του Κατάρ.

Το 2011 ο Χαμάμ τιμωρήθηκε  από την επιτροπή ηθικής FIFA με ισόβια απαγόρευση από το ποδόσφαιρο για δωροδοκία, λίγες μέτά την ανακοίνωση υποψηφιότητας του Χαμάμ για την προεδρία της υπερκείμενης αρχής απέναντι στον ήδη «πλανητάρχη» Μπλάτερ.

περισσότερα στο onsports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected