Κατηγορίες
Διάφορα

Οικογενειακά Επιδόματα ΟΓΑ – Γιατί δεν καταβλήθηκαν σήμερα

oga-logo2Ξαφνική εμπλοκή προέκυψε στον ΟΓΑ, αφού το ταμείο των αγροτών δεν κατάφερε να βρει τα περίπου 16.000.000 ευρώ που χρειαζόταν για να καταβάλλει οικογενειακά επιδόματα σε περίπου 16.500 δικαιούχους.

Πρόκειται για περίπου 2.000 περιπτώσεις που δικαιώθηκαν μέσω δικαστικών αποφάσεων, ενώ άλλες 14.500 περιπτώσεις αφορούν δικαιούχους, στους οποίους εντοπίστηκαν λάθη, κατατέθηκαν οι απαραίτητες τροποποιητικές δηλώσεις και ολοκληρώθηκε και η διαδικασία ελέγχου τους. Η προηγούμενη ηγεσία του Οργανισμού, ζήτησε από το υπουργείο Εργασίας να εκταμιευθεί το παραπάνω κονδύλι για να καταβληθούν τα εν λόγω επιδόματα στους δικαιούχους, καθώς πρόκειται για εκκρεμότητες που προέρχονται από το 2013 και το 2014, αλλά λόγω έλλειψης ρευστότητας, αυτό κατέστη αδύνατο.

Η νέα ηγεσία του ΟΓΑ διαμήνυσε ότι στις προθέσεις της είναι να βρεθούν τα κονδύλια και να γίνει η καταβολή των παραπάνω οικογενειακών επιδομάτων εντός Ιουνίου. Αν όμως κάτι τέτοιο δεν επιτευχθεί τότε θα ενσωματωθούν τα επιδόματα αυτά, με την καταβολή της β’ δόσης του συνόλου των οικογενειακών επιδομάτων, που έτσι και αλλιώς είναι προγραμματισμένο να γίνει εντός Ιουλίου. Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει ακόμα εκκρεμότητα άλλων 8.000 περιπτώσεων οικογενειακών επιδομάτων, που δεν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος των τροποποιητικών δηλώσεων, κάτι που αναμένεται να γίνει εντός Ιουνίου, με συνέπεια το αρχικό κονδύλι να προσεγγίσει τελικά τα 20.000.000 ευρώ.

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected