Διάφορα

Η παράταση για τις 100 δόσεις στον ΟΑΕΕ και πότε θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα για την ανθρωπιστική κρίση

c07e6471e8d93ccd92bbb67fb1bd721f_LΠαράταση της προθεσμίας υποβολής αίτησης για ένταξη στη ρύθμιση των 100 δόσεων ανακοίνωσε ο ΟΑΕΕ ενώ κάνει γνωστό ότι είναι η τελευταία ευκαιρία αφού δεν θα υπάρξει νέα παράταση

Συγκεκριμένα παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αίτησης για ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών των 100 δόσεων. Οι ασφαλισμένοι οφειλέτες του Οργανισμού, μπορούν να εκμεταλλευτούν τη χορηγούμενη παράταση και να ενταχθούν στη ρύθμιση εξασφαλίζοντας όλα τα δικαιώματα του ενήμερου ασφαλισμένου (ασφαλιστική ικανότητα, ασφαλιστική ενημερότητα, συνταξιοδοτικές παροχές) καθώς και τη δυνατότητα άσκησης του δικαιώματος επιλογής κατάταξης έως και τρείς (3) κατώτερες ασφαλιστικές κατηγορίες κλάδου Σύνταξης.

Η ημερομηνία 26.6.2015 υποδηλώνει την ολοκλήρωση της διαδικασίας κατά την ημέρα αυτή και δεν θα υπάρξει άλλη παράταση.

Για τους λόγους αυτούς, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να μην αναβάλουν για τις τελευταίες ημέρες της οριζόμενης προθεσμίας την υποβολή και διεκπεραίωση της αίτησής του για υπαγωγή στην ρύθμιση.

πηγή

4ff75aef620b32778f5c6f0ae93a4dc4_L

Τις 300.226 ανήλθαν οι αιτήσεις για συμμετοχή στο πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που αντιστοιχούν σε  633.312 άτομα. Τα αποτελέσματα των δικαιούχων για τις παροχές –  επιδότηση σίτισης και ενοικίου αλλά και δωρεάν ρεύμα – αναμένονται τέλος Ιουνίου.

Ειδικότερα, από την πρώτη κωδικοποίηση που έχουν πραγματοποιήσει οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας, καθώς στις 30 Μαϊου έληξε η υποβολή αιτήσεων, προκύπτει ότι σε 293.786 αιτήσεις, εκφράζεται η επιθυμία για συμμετοχή στο πρόγραμμα που αφορά την επιδότηση σίτισης. Άλλες 140.366 αιτήσεις αφορούν την επανασύνδεση ρεύματος και την παροχή δωρεάν ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ 90.015 αιτήσεις έχουν υποβληθεί για το επίδομα ενοικίου. Με δεδομένα ότι τα εν λόγω προγράμματα αφορούν μόνο περιπτώσεις ακραίας φτώχειας, γίνεται αντιληπτό, σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, πόσο μεγάλο είναι το « μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα μας».

Υπενθυμίζεται ότι στη συνέχεια του προγράμματος, που κοστολογείται στα 200 εκατ. ευρώ, θα πραγματοποιηθεί η αξιολόγηση και η διασταύρωση των στοιχείων όσων έχουν υποβάλλει τις αιτήσεις και αφού προκύψουν οι κατάλογοι των ωφελούμενων θα αρχίσει και η υλοποίηση των παροχών. Το χρονοδιάγραμμα σύμφωνα με πληροφορίες του dikaiologitika.gr προβλέπει ότι σε περίπου 15 με 20 ημέρες να ολοκληρωθούν οι διασταυρώσεις και τα αποτελέσματα να ανακοινώνονται τέλος Ιουνίου με τις παροχές να αποδίδονται στους δικαιούχους απο τον Ιούλιο.

Άλλωστε ο νόμος επιτρέπει το πρόγραμμα να μπορεί να ολοκληρωθεί και εντός του επόμενου έτους. Ειδικά για τη σίτιση θα ακολουθήσει και ένα επιπλέον πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ) με στόχο να εκταμιευθεί κονδύλι 135 εκατ. ευρώ για τη χρονική περίοδο 2015-16.

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected