Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας - Μεταγραφές

ΓΑΣ Ροδοχωρίου – Πυροδότησε τη…βόμβα με Ουέλινγκτον!

9ccede90912b0c8b69123f9f17e44128_XL

Αυτό που αρκετοί θεώρησαν…ανέκδοτο και ίσως όνειρο θερινής νυκτός, τελικά η διοίκηση του ΓΑΣ Ροδοχωρίου κατάφερε να το κάνει πραγματικότητα!

Η τεράστια θέληση από πλευράς του αντιπροέδρου της ομάδας Αλέκου Κεσίδη για να πραγματοποιήσει την μεγαλύτερη μεταγραφή στην ιστορία του ΓΑΣ και ίσως την πιο σπουδαία από πλευράς αγωνιστικού παρελθόντος του ποδοσφαιριστή στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο του νομού αλλά και παράλληλα η εικόνα που σχημάτισε ο παίκτης για το φετινό πλάνο της ομάδας από το ορεινό Βέρμιο, έφεραν τελικά τον Γκονσάλβες Ουέλινγκτον στο Ροδοχώρι!

Το σημερινό 24ωρο ήταν ιδιαίτερα κρίσιμο για τις διαπραγματεύσεις αν και όπως πηγάζει από το ρεπορτάζ, ο 31χρονος (7/7/1983) μεσοεπιθετικός είχε “ψηθεί” αρκετές μέρες νωρίτερα απλά ως είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις, πρέπει να διευθετηθούν κάποιες τελευταίες λεπτομέρειες ώστε να ολοκληρώσει τη μετακίνηση του στον “κυανοκίτρινο” σύλλογο.

Ποιος είναι ο Wellington Gonçalves

11267821_10205035715475905_1534739469_o1

Ο Γκονσάλβες Ουέλινγκτον με τον αντιπρόεδρο του ΓΑΣ Ροδοχωρίου, Αλέκο Κεσίδη

Ο Γκονσάλβες Ουέλινγκτον δεν είχε συμπληρώσει καλά καλά τα είκοσι του χρόνια όταν, τον Ιανουάριο του 2003, άφησε την Ζακαρέι, ομάδα της γενέτειράς του, και διέσχισε τον Ατλαντικό για να έλθει στη χώρα μας.

Και τού έμελλε να… «ριζώσει» στην Ελλάδα! Έχει συμπληρώσει, άλλωστε, οκτώ χρόνια συνεχούς παρουσίας στα επαγγελματικά μας πρωταθλήματα! Μάλιστα, πρόλαβε να αγωνιστεί πέντε σεζόν στην ανώτατη κατηγορία του ποδοσφαίρου μας, έχοντας μάλιστα πολύ καλές επιδόσεις!

Ο πρώτος ελληνικός… «σταθμός» του γεννημένου το 1983 άσου ήταν ο Απόλλωνας Καλαμαριάς. Με το που φόρεσε τη φανέλα των «Ποντίων», καθιερώθηκε στη βασική ενδεκάδα τους, έχοντας 17 ματς/ένα γκολ στην πρώτη του… «μισή» χρονιά στην ομάδα!

Χωρίς-τίτλο1Agroexelixis : Η εταιρία που έχει ανοίξει τις πόρτες της στον αγρότη από το 2008 και είναι πρωτοπόρα εταιρία στη μελέτη επίβλεψη υποστήριξη και φυτοπροστασία

Τον επόμενο Μάιο, ο μακεδονικός σύλλογος προβιβάστηκε στην Α’ Εθνική! Ο Βραζιλιάνος έβαλε το δικό του… «λιθαράκι» σε αυτή την επιτυχία, μιας και σε 24 αγώνες, σημείωσε τέσσερα γκολ, συνεργαζόμενος ιδανικά με τον συμπατριώτη και παρτενέρ του στην επίθεση των «ροσονέρι» (σ.σ. και νυν επιθετικό της SCODA Ξάνθη) Σίλβα Κλέιτον!

Οι δυό τους, τα επόμενα χρόνια, κάνουν… πράγματα και θαύματα κρατώντας τον Απόλλωνα στα «σαλόνια»! Ο Ουέλινγκτον, περισσότερο σε ρόλο δημιουργού, συμπληρώνει ιδανικά τον Κλέιτον (που είναι το… «κανόνι» της ομάδας!). Κι όταν ο δεύτερος μετεγγράφηκε στη Λάρισα, το 2006, ο πρώτος συνέχισε να είναι απαραίτητος στην ενδεκάδα των «Ποντίων».

Ώσπου, το Μάιο του 2008, ήπιε το πικρό ποτήρι του… υποβιβασμού στη Β’ κατηγορία! Τότε ήταν που άφησε την ομάδα της Θεσσαλονίκης, έχοντας συμπληρώσει 140 συμμετοχές με τα χρώματά της, ενώ πέτυχε και 13 τέρματα. Συνέχισε πάντως να αγωνίζεται στην ανώτατη κατηγορία του ποδοσφαίρου μας, αφού μετεγγράφηκε στον (νεοφώτιστο τότε στη Super League) Θρασύβουλο!

Έλαβε μέρος σε 25 αγώνες πρωταθλήματος του συλλόγου της Φυλής εκείνη τη χρονιά, όμως δεν κατόρθωσε να αποτρέψει τον υποβιβασμό της αθηναϊκής ομάδας. Καλύτερη στιγμή του στη σεζόν, τα δύο γκολ που σημείωσε στο εντός έδρας ματς των «πρασίνων» κόντρα στην ΑΕΚ, χάρη στα οποία ο Θρασύβουλος απέσπασε ισοπαλία, 3-3, κι ενώ η «Ένωση» είχε προηγηθεί με… 0-3!

Από το καλοκαίρι του 2009 ξεκίνησε η… περιπλάνησή του στη Β’ κατηγορία του ποδοσφαίρου μας. Φόρεσε διαδοχικά τη φανέλα των Διαγόρα Ρόδου (11 συμμετοχές), Αναγέννησης Καρδίτσας (12 συμμετοχές, 2 τέρματα), Αγροτικού Αστέρα (10 συμμετοχές, 3 γκολ), Δόξα Δράμας (15 συμμετοχές, 4 τέρματα), Νίκη Βόλου (28 συμμετοχές, 8 γκολ) και Πανελευσινιακό (13 συμμετοχές, 6 γκολ)

Συνολικά, ο Γκονσάλβες Ουέλινγκτον έχει λάβει μέρος σε 216 αγώνες Α’ και Β’ Εθνικής, και έχει πετύχει 34 τέρματα.

Την περσινή χρονιά φόρεσε τη φανέλα του Δωτιέα Αγιάς στη Γ Εθνική, έχοντας 28 συμμετοχές (24 πρωτάθλημα και 4 κύπελλο) και ένα τέρμα με την ομάδα του να παραμένει τελικά στην κατηγορία παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Οι επόμενες κινήσεις και ο πόλος έλξης!

Σαφώς και η μεταγραφή του Γκονσάλβες Ουέλινγκτον δημιουργεί νέα δεδομένα για τον ΓΑΣ Ροδοχωρίου, χωρίς αυτό να σημαίνει πως αλλάζουν οι στόχοι της ομάδας για τη νέα χρονιά. Ωστόσο, από μόνη της η συγκεκριμένη κίνηση αποτελεί πόλο έλξης για ενδεχόμενους μεταγραφικούς στόχους, που ίσως το σκεφτούν διαφορετικά με την έλευση του βραζιλιάνου άσου.

Η διοίκηση της ομάδας, όπως λένε οι πληροφορίες, προχωρά σε μικρά και σταθερά βήματα έχοντας ως βασικό στόχο την ανανέωση με ποδοσφαιριστές που επιθυμεί να διατηρήσει στο ρόστερ, έχοντας κάνει ήδη την αρχή με τους Νίκο Αλμαλιώτη, Δημήτρη και Αλέξη Θεοδοσιάδη ενώ ακολουθούν κι άλλες στα πλαίσια της παραμονής του βασικού κορμού ενόψει της νέας σεζόν.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected