Κατηγορίες
Ακαδημίες Ημαθίας

Arsenal Soccer Schools Νάουσα : “Πήγαν για να γκρεμίσουν τον μύθο του άπιαστου ονείρου…” (του Χρήστου Βουδούρη)

10552388_1590671381197220_4298118312806893309_nΔύο προπονητές κι ένας 13χρονος ποδοσφαιριστής , από την πόλη μας, πήραν μέρος στο 3Χ3 World Cup (παγκόσμιο κύπελλο) που διοργανώνουν κάθε χρόνο οι ακαδημίες της Αρσεναλ, στην έδρα της, στο Λονδίνο.

Η αποστολή πλαισιώθηκε από έναν ακόμα ποδοσφαιριστή από τον Αγ. Γέωργιο Βέροιας και έναν από την ακαδημία της Αρσεναλ στα Ιωάννινα.

Παρά τα όσα λέγονται, τα παιδιά δεν πήγαν στο Λονδίνο για να εκτιμηθεί το ταλέντο τους, από τους εκεί κυνηγούς ταλέντων, αυτό γίνεται κι εδώ, και αν αυτό είναι η προσδοκία του κάθε γονιού που ο γιος του ασχολείται με το ποδόσφαιρο, αυτό δεν ισχύει σε καμιά χώρα του κόσμου , κατά πόσο μάλιστα για τους κορυφαίους ευρωπαϊκούς συλλόγους, να παίρνεις δηλαδή μέρος σε κορυφαίες διοργανώσεις με μόνο σκοπό, την ευκαιρία της ζωής σου.

Πήγαν για να πάρουν εμπειρίες, για να περιηγηθούν αλλά και να χρησιμοποιήσουν τους χώρους των μεγάλων τους ινδαλμάτων, να χρησιμοποιήσουν τα ίδια αποδυτήρια και να πατήσουν το ίδιο μ αυτούς χόρτο.

Πήγαν για να γκρεμίσουν τον μύθο του άπιαστου ονείρου, πήγαν για να συνεχίσουν την εκπαίδευση τους, πήγαν για να μάθει το μυαλό να κάνει αυτά που δεν μπορεί το σώμα.

Πήγαν για να μάθουν πως αν θέλουν να είναι αυτοί οι πρωταγωνιστές εκεί, πρέπει να μάθουν να αγωνίζονται και να διεκδικούν, να παλεύουν, να μαθαίνουν και να βελτιώνονται συνέχεια.

Απίστευτη εμπειρία για ένα 13χρονο παιδί, τεράστιες εμπειρίες για του δύο προπονητές. Εκπαίδευση δίπλα στα μεγαθήρια του παγκόσμιου ποδοσφαιρικού στερεώματος.

Εκπαίδευση με τον ίδιο τρόπο που εκπαιδεύονται οι προπονητές των μεγάλων συλλόγων του κόσμου. Εμπειρίες και γνώσεις από μεγάλες διοργανώσεις.
Τεχνικές και μέθοδοι εκπαίδευσης, σύμφωνα με τα νέα ποδοσφαιρικά πρότυπα, βασισμένες πάνω στον σύγχρονο άνθρωπο, πάνω στα παιδιά του 21ου αιώνα, βασισμένες περισσότερο στο πνεύμα και λιγότερο στη δύναμη, περισσότερο στη γνώση και λιγότερο στο ταλέντο, βασισμένες στο φίλαθλο πνεύμα και όχι στην οπαδική βία.

Απ αυτό πιστεύω πως θα βγει κερδισμένη, τόσο η Νάουσα όσο και η γύρω περιοχή , γιατί αυτά τα δύο παιδιά έχουν πλέον πολλά να δώσουν.

Νομίζω πως το Λονδίνο ήταν μόνο η αρχή μιας καινούργιας ,μεγάλης ποδοσφαιρικής αντίληψης για την περιοχή μας, με αποτελέσματα στο μέλλον, μακριά από κάθε τωρινή προσδοκία και κάθε φαντασία.

Είμαστε τυχεροί όλοι εμείς που έστω και για λίγο βάλαμε το όνομά μας, δίπλα στο όνομα αυτής της ακαδημίας.

Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά, τον Νίκο Κουμπουλή, τον Δημήτρη Τσιούλη και τον Σάκη Αλαίτση για αυτά που κατάφεραν , ο καθένας στον δικό του ρόλο.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected