Κατηγορίες
Διάφορα

Παιδικοί Σταθμοί 2015/2016 – Πλησιάζει η πρόσκληση για ΕΣΠΑ

c88e1e7984c96164f7405abeccb5d03b_LΆμεσα θα εκδοθεί η σχετική πρόσκληση της ΕΕΤΑΑ για τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς ΕΣΠΑ για το 2015 -2016. Η πρόσκληση θα προβλέπει τα κριτήρια και τις προθεσμίες που θα πρέπει να καταθέσουν οι γονείς για να φιλοξενηθούν το επόμενος έτος τα παιδιά τους με επιδότηση απο το ΕΣΠΑ.

Σε αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί το υπουργείο Εργασίας, ώστε σε συνεργασία με φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης να ρυθμιστούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες για να επισπευσθεί η έκδοση της απαραίτητης πρόσκλησης της ΕΕΤΑΑ ώστε να φιλοξενηθούν μέσω ΕΣΠΑ, παιδιά σε παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς, ΚΔΑΠ (Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών) και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ (Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία για το εκπαιδευτικό έτος 2015 – 2016

Στόχος σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του dikaiologitika.gr είναι να δημοσιευθεί η σχετική πρόσκληση από την ΕΕΤΑΑ έως το τέλος της εβδομάδας, έτσι ώστε να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία υποβολής αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους γονείς. Πρόκειται για την πλέον βασική φάση του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», από την οποία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η τοποθέτηση χωρίς καθυστερήσεις  των παιδιών στις δομές παιδικής μέριμνας έως τον Σεπτέμβριο. Το πρόγραμμα, όπως έχει εκτιμήσει η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, πρόκειται να διατηρηθεί στα περσινά επίπεδα (200 εκατ. ευρώ). Σε ένα τέτοιο σενάριο θα παραμείνουν στα επίπεδα των 90.000 και οι θέσεις φιλοξενίας που θα προκύψουν, όπως ακριβώς συνέβη και κατά την σχολική χρονιά που ολοκληρώθηκε πριν από μερικές ημέρες.

Ήδη το υπουργείο Εργασίας φαίνεται να έχει εξασφαλίσει 125 εκατ. ευρώ. Τα υπόλοιπα εκτιμάται ότι μπορεί να προκύψουν ως μέρος από ευρωπαϊκά κονδύλια της τάξης των 365 εκατ. ευρώ, για τα οποία όμως πρέπει να συμφωνήσει και η αρμόδια Ευρωπαϊκή Επιτροπή.  Πάντως η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) έχει ζητήσει να υπάρξει αύξηση στον προϋπολογισμό για τη συγκεκριμένη παροχή και να ανέλθει στα 250 εκατ. ευρώ. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο από 89.642 που ήταν πέρσι η θέσεις που προέκυψαν, θα αυξηθούν ακόμα περισσότερο οι θέσεις που θα διατεθούν. Υπενθυμίζεται ότι πέρσι υποβλήθηκαν αιτήσεις για να φιλοξενηθούν σε παιδικούς σταθμούς, πάνω από 112.000 παιδιά.

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected