Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Νίκος Καρύδας : “Ένα τηλεφώνημα ήταν αρκετό!”

karydasΟ Νίκος Καρύδας βρήκε την Ιθάκη του στην Ρουμανία και δηλώνει στο Sport24.gr έτοιμος να επιστρέψει στα αστέρια του Champions League με την Στεάουα Βουκουρεστίου.

Έτοιμος να επιστρέψει στα αστέρια του Champions League με την Στεάουα Βουκουρεστίου δήλωσε στο Sport24.gr ο Νίκος Καρύδας που όπως φαίνεται βρήκε την Ιθάκη του στην Ρουμανία. Εκεί όπου έχει βρεθεί με τον Ολυμπιακό και λίγο έλειψε να βρεθεί και με τον ΠΑΟΚ ενώ δεν χρειάστηκε να το σκεφτεί και πολύ όταν δέχθηκε το τηλεφώνημα από τους πρωταθλητές Ρουμανίας την περασμένη Δευτέρα.

Ο Νίκος Καρύδας ετοίμασε κατευθείαν την τσάντα του και πήρε τον δρόμο για το αθλητικό κέντρο του Μπρασόβ όπου λαμβάνει χώρα το βασικό στάδιο της προετοιμασίας για την νέα αγωνιστική περίοδο υπό τις οδηγίες του Μιρέλ Ραντόι.

Με τις ευλογίες του Καπετάνου

Αφήνοντας πίσω του την Βέροια και με ενδιάμεσο σταθμό την Θεσσαλονίκη συνάντησε τυχαία τον Παντελή Καπετάνο παίρνοντας και τις ευλογίες του διεθνή επιθετικού της Skoda Ξάνθη αλλά και τις καλύτερες συστάσεις για την Στεάουα Βουκουρεστίου. Εξάλλου δεν υπάρχει άλλος που να γνωρίζει το τι εστί ο νέος σταθμός της καριέρας του Νίκου Καρύδα αφού ο διεθνής μας επιθετικός είχε φορέσει για δύο φορές και τέσσερις συνολικά αγωνιστικές περιόδους (2008-2011 και 2013-2014) την φανέλα της.

Εγκώμια Μπόλονι και πρωτοσέλιδο

Από την Δευτέρα λοιπόν είναι στο τεχνικό τιμ της Στεάουα Βουκουρεστίου της οποίας προπονητής είναι ο Μιρέλ Ραντόι. Κι όσο για την εκεί του παρουσία έγινε ακόμη πιο ηχηρή αφού έγινε πρωτοσέλιδο στην μεγαλύτερη αθλητική εφημερίδα της Ρουμανίας, στην Gazeta, χάρη στην δήλωση του πρώην προπονητή του ΠΑΟΚ.

Του Λάζλο Μπόλονι όπου είχανε συνεργαστεί στον «Δικέφαλο του βορρά» την αγωνιστική περίοδο 2011-2012. «Είναι ο καλύτερος γυμναστής στην Ρουμανία», ήταν ο τίτλος της δήλωσης του Μπόλονι ενώ μεταξύ άλλων σε ρουμάνικα μέσα ενημέρωσης γίνεται μνεία για μεγάλη επιτυχία της Στεάουα Βουκουρεστίου εξαιτίας του ότι έχει κερδίσει τέσσερις τίτλους στην Ελλάδα με τον Ολυμπιακό.

Η πορεία του εντός και εκτός συνόρων

Συγκεκριμένα ο Νίκος Καρύδας βρέθηκε στο τεχνικό τιμ και την θέση του γυμναστή στον Άρη την περίοδο 1998-1999, στην ΑΕΚ τις επόμενες δύο 1999-2001 για να επιστρέψει για άλλες δύο στην ομάδα της Θεσσαλονίκης 2001-2003. Τότε μετακόμισε στον Ολυμπιακό όπου και παρέμεινε μέχρι το 2008. Η πρώτη του απόπειρα σε ομάδα του εξωτερικού ήταν με προορισμό την Ουκρανία και την Ντνιεπρ και ακολούθως την Ρωσία για λογαριασμό της Κούμπαν.

Επιστρέφει στην Ελλάδα και επιστρέφει στην Θεσσαλονίκη τη φορά αυτή όμως στο τεχνικό τιμ του Ηρακλή με προπονητή τον Όλεγκ Προτάσοφ. Η απομάκρυνση του Ουκρανού τεχνικού είχε σαν αποτέλεσμα να αποχωρήσει και τον Ιανουάριο του 2010 να μεταβεί στον Ολυμπιακό από όπου παραιτήθηκε για να πάει τον Ιούλιο στον ΠΑΟΚ όταν και τις τύχες του ανέλαβε ο Παύλος Δερμιτζάκης και παρέμεινε μέχρι το τέλος της χρονιάς και επί της παρουσίας του Μάκη Χάβου αλλά και την επόμενη, 2011-2012, όταν ανέλαβε ο Ρουμάνος Λάζλο Μπόλονι.

Την περίοδο 2012-2013 βρέθηκε για 2,5 μήνες στην τεχνική ηγεσία της Βέροιας και ακολούθως ξενιτεύτηκε και πάλι. Εκ νέου για την Ουκρανία και την Ντάβρια με προπονητή της τον Όλεγκ Λούζνι αλλά στη συνέχεια όταν ήρθε ο Γιάννης Χριστόπουλος απομακρύνθηκε. Το τέλος της περσινής αγωνιστικής περιόδου τον βρήκε στον Ηρακλή όταν ανέλαβε ο νυν τεχνικός του Νίκος Παπαδόπουλος ενώ στην φετινή από τον Οκτώβριο βρέθηκε για τρίτη φορά εκτός συνόρων και πρώτη στην Ρουμανία και πάλι μαζί με τον Όλεγκ Προτάσοφ στην Άστρα Τζούρτζου μέχρι τον Μάρτιο και από την Δευτέρα στην πρωταθλήτρια Στεάουα Βουκουρεστίου.

Το γεγονός ότι η Στεάουα Βουκουρεστίου κινείται σε ρυθμούς του βασικού σταδίου της προετοιμασίας της για την νέα αγωνιστική περίοδο έχει να κάνει με το ότι το πρωτάθλημα στην γειτονική μας χώρα ξεκινάει στις 11 Ιουλίου. Κι όσο για την επιλογή του; Μόνο τυχαία δεν ήταν καθώς οι ιθύνοντες της Στεάουα ψάχνανε έναν γυμναστή με εμπειρία στο Champions League όπως και έχει ο Καρύδας είτε από την τελική του φάση με τον Ολυμπιακό είτε από προκριματικό του γύρο με τον ΠΑΟΚ.

περισσότερα στο sport24.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected