Κατηγορίες
Γ Εθνική LIVE!
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Europa League – Αυτή είναι η αντίπαλος(;) του ΠΑΟΚ

ImageHandler (2)Η προσεχής αντίπαλος του ΠΑΟΚ στον δεύτερο προκριματικό του Europa League (κατά 99,9% θα ξεπεράσει το εμπόδιο της ουαλικής Μπρόουτον) είναι η μοναδική ομάδα στην Ευρώπη, που παρότι είναι η θυγατρική της ισόβιας πρωταθλήτριας Κροατίας έπαιζε μαζί της στην ίδια κατηγορία, εξελίσσοντας όλα της τα ταλέντα!

Ήταν μία μικρή, ταπεινή ομάδα που εκπροσωπούσε τους σιδηροδρομικούς του Ζάγκρεμπ, έχοντας αλλάξει διάφορα ονόματα (Βικτόρια, Ζελέζνιτσαρ) πριν μετονομαστεί σε Λοκομοτίβα λίγο μετά το τέλος του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η φθορά άρχισε σιγά – σιγά να την πλήττει ανελέητα, μέχρι που έπιασε πάτο. Το 2006 έφτασε στην τέταρτη κατηγορία, μέχρι που αποφάσισε να… υιοθετηθεί. Έγινε και επίσημα η θυγατρική ομάδα της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και άρχισε να καταπίνει τις κατηγορίες την μία μετά την άλλη. Μέσα σε τρία χρόνια επέστρεψε στους μεγάλους, κάνοντας άπταιστη διαδρομή κι έκτοτε (με τα ταλέντα της Ντιναμό) άρχισε να κάνει μέχρι πρωταθλητισμό, αποτελώντας κάποιες σεζόν (ειδικά το 2012-13 που τερμάτισε δεύτερη) την δεύτερη δύναμη της χώρας μετά την «μαμά» Ντινάμο!

Την τελευταία τετραετία τερματίζει σταθερά στις ψηλές θέσεις του κροατικού πρωταθλήματος (7η, 2η, 5η, 4η) και συμπτωματικά είναι η ομάδα απέναντι στην οποία ο Ιγκόρ Τούντορ κατέκτησε τον μοναδικό του προπονητικό τίτλο, όταν κατέκτησε το κύπελλο της σεζόν 2012-13 από τον πάγκο της Χάιντουκ σε διπλούς τελικούς με την Λοκομοτίβα. Περισσότερο για νομικούς λόγους τα τελευταία χρόνια παλεύει να απογαλακτιστεί από την μαμά Ντινάμο και να βγάλει από πάνω της την ετικέτα του… παραρτήματος, μα οι αμέτρητοι δανεικοί που παίρνει κάθε χρόνο από τους ισόβιους πρωταθλητές Κροατίας δεν αφήνει να κερδίσει ξανά την καλή έξωθεν μαρτυρία.

περισσότερα στο sdna.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected