Κατηγορίες
Διάφορα

Διαβάστε τι θα ισχύσει με τις τράπεζες αύριο και την Τρίτη

gise-trapezasΤην απόφαση να παραμείνουν κλειστές οι ελληνικές τράπεζες αύριο Δευτέρα (29/6) έλαβε πριν από λίγο η κυβέρνηση έπειτα από συνεδρίαση του Συμβουλίου Συστημικής Ευστάθειας.

Στελέχη τραπεζών, εξερχόμενα από το Συμβούλιο Συστημικής Ευστάθειας και ερωτώμενα αν αύριο θα είναι ανοιχτές οι τράπεζες, απάντησαν “όχι”.

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων αν θα επιβληθεί έλεγχος κεφαλαίων κίνησης, η απάντηση ήταν “όχι ακόμη”.

Εκκληση για ψυχραιμία έκανε η πρόεδρος των Ελληνικών Τραπεζών Λούκα Κατσέλη ενώ ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης εξερχόμενος του συνάντησης δήλωσε οτι το Συμβούλιο Συστημικής Ευστάθειας θα κάνει γνωστή την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο και οι ανακοινώσεις θα γίνουν ακολούθως.

Σχετικά ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γ. Στουρνάρας, δήλωσε ότι υπήρξε ταύτιση απόψεων από όλες τις πλευρές.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κος Μποτόπουλος που συμμετείχε επίσης στο Συμβούλιο είπε πως θα γίνει συνεδρίαση της Επιτροπής για να αποφασίσει αν θα ανοίξει αύριο το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Με δηλώσεις του στο Reuters, ο πρόεδρος της τράπεζας Πειραιώς επιβεβαίωσε πως οι τράπεζες θα μείνουν κλειστές αύριο, στο πλαίσιο θωράκισης του τραπεζικού συστήματος.

Στελέχη της κεφαλαιακής αγοράς, πάντως, δήλωσαν πως το άνοιγμα του χρηματιστηρίου συυνδέεται άμεσα με το άνοιγμα των τραπεζών, ως εκ τούτου, το Χρηματιστήριο Αθηνών θα παραμείνει κλειστό αύριο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι τράπεζες ενδέχεται να μείνουν κλειστές και την Τρίτη ωστόσο θα είναι θα είναι εφικτή η χρήση πιστωτικών και χρεωστικών καρτών.

Nωρίτερα  σύμφωνα με πληροφορίες του Guardian, είναι πιθανό οι ελληνικές τράπεζες να παραμείνουν κλειστές καθ’όλη τη διάρκεια της εβδομάδας και μέχρι τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, την Κυριακή (5/7).

περισσότερα στο newsbomb.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected