Κατηγορίες
Διάφορα

Έλληνας είσαι και θα βρεις τρόπο…

cf87cf81ceb7cebcceb1cf84ceb1-cf83cf84ceb1-ceb1cf84cebcΚανείς δεν αμφισβήτησε ποτέ την ευρηματικότητα του Έλληνα… ακόμα και με τα capital controls.

Ποια είναι τα «κόλπα» που χρησιμοποιούνται μέχρι σήμερα; 

1. Ξεχασμένοι τραπεζικοί λογαριασμοί με μηδενικό υπόλοιπο και χρεωστική κάρτα εν ενεργεία, έχουν αποδειχθεί πολύτιμοι αυτές τις ημέρες. Τι κάνουν οι δαιμόνιοι Έλληνες; Μεταφέρουν, κυρίως μέσω web banking, χρήματα από τον έναν λογαριασμό (που έχει υπόλοιπο πάνω από 60 ευρώ) στον άλλον που έχει μηδενικό υπόλοιπο και έτσι αποκτούν τη δυνατότητα να σηκώσουν 50 ή 60 ευρώ αντίστοιχα περισσότερες από μια φορές. Αν λοιπόν δείτε καταθέτες να στήνονται πρώτα στην ουρά της μίας τράπεζας και μετά στην ουρά της άλλης, θα ξέρετε γιατί. Πηγαίνουν από ATM σε ATM και μαζεύουν 60άρια

2. Παραλλαγή του ίδιου κόλπου γίνεται και για όσους δεν έχουν web banking. Να πώς: Ας υποθέσουμε ότι ο σύζυγος έχει 500 ευρώ στο λογαριασμό της ίδιας τράπεζας και η σύζυγος –η οποία έχει μηδενικό υπόλοιπο- διαθέτει κάρτα. Ο σύζυγος βάζει την κάρτα στο ATM και επιλέγει μεταφορά ποσού σε λογαριασμό τρίτου στην ίδια τράπεζα. Έτσι, τροφοδοτείται και ο δεύτερος λογαριασμός με αποτέλεσμα να ανοίγει ο δρόμος για διπλή ανάληψη (σ.σ τα περιοριστικά μέτρα δεν κοιτούν συγγενικές σχέσεις. Ο σύζυγος σηκώνει 60άρια ή 50άρια ανεξάρτητα από τη σύζυγο). Πώς θα καταλάβετε ότι κάποιοι έχουν υιοθετήσει αυτή τη μέθοδο; Πολύ απλά, θα δείτε μπροστά στη σειρά σας κάποιον να σηκώνει χρήματα από το ίδιο ATM με δύο διαφορετικές κάρτες.

περισσότερα στο newsbomb.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected