από-τα-κεπ-η-διάθεση-δελτίων-κοινωνικού-τουρισμού-δικαιολογητικάΕγκρίθηκε από το τελευταίο ΔΣ του ΟΑΕΔ το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού που αφορά 150.000 ωφελούμενους σύμφωνα με πληροφορίες του dikaiologitika.gr και αναμένεται να ισχύσει από την 1η Οκτωβρίου 2015. Ο κοινωνικός τουρισμός του ΟΑΕΔ προσφέρει δωρεάν διακοπές σε άνεργους και εργαζόμενους.

Απομένει να εκδοθεί η απαραίτητη υπουργική απόφαση και στη συνέχεια η επίσης απαραίτητη δημόσια πρόσκληση για να ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους για τον Κοινωνικό Τουρισμό ΟΑΕΔ, κάτι που αναμένεται να ξεκινήσει, είτε το β’ δεκαπενθήμερο του Ιουλίου, είτε τον Αύγουστο, που είναι και το πιθανότερο. Οι δικαιούχοι θα έχουν δικαίωμα διακοπών διάρκειας από μία έως πέντε διανυκτερεύσεις.

Το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού θα έχει διάρκεια ενός έτους και θα ολοκληρώνεται στις 30 Σεπτεμβρίου 2016. Στην περίπτωση που ο αριθμός των δικαιούχων στην υπουργική απόφαση που θα εκδοθεί είναι ίδιος με την έγκριση του ΟΑΕΔ τότε θα είναι κατά 20.000 αυξημένος συγκριτικά με το φετινό πρόγραμμα που βρίσκεται σε εξέλιξη για τους υπόλοιπους δυόμιση μήνες.

περισσότερα στο dikaiologitika.gr