Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Δόξα Δράμας – Έφτασε η ώρα για το νέο ξεκίνημα!

41329f61e4f286ca97a6d701ab2b7ee5_LΓράφει ο Δημήτρης Τσιάρας, sportdrama.gr

Η εβδομάδα που πέρασε ήταν αναμφισβήτητα η πλέον αδρανής για την ομάδα της Δόξας.

Η προσθήκη του Αλέξη Κουμπρόγλου ήταν η ένατη κίνηση ενίσχυσης της ομάδας και από εκεί και μετά όλα πάγωσαν καθώς τα αποτελέσματα της κρίσης κατάφεραν και επέβαλαν το δικό τους πρόσταγμα στις κινήσεις των διοικούντων της ομάδας. Από την άλλη, ήταν μια καλή ευκαιρία ξεκούρασης για όλους, πριν από το ξεκίνημα της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Την Δευτέρα στις 6 το απόγευμα υπάρχει το ραντεβού των “μαυραετών”

Παλιοί και νέοι, στο έμψυχο υλικό, θα δώσουν την πρώτη τους επαφή με τον νέο στόχο. Το στόχο που χαρακτηρίζει το νέο πρωτάθλημα και  θέλει να το συνδέσει με την άνοδο της ομάδας στην δεύτερη κατηγορία. Εκεί όπου έπρεπε να είναι, στην χειρότερη περίπτωση, αλλά δυστυχώς δεν είναι εξ’ αιτίας της ανεπάρκειας του προηγούμενου διοικητικού σχήματος.

Για πολλούς από τους παίκτες της Δόξας οι διακοπές έχουν ήδη τελειώσει και κυρίως για τους νεοφερμένους, καθώς τις τελευταίες μέρες έχουν επικεντρωθεί στην αναζήτηση χώρου διαμονής στην πόλη, με την βοήθεια των διοικούντων. Το σαββατοκύριακο που έρχεται θα είναι η τελευταία ανέμελη απόδραση  τους στις κοντινές παραλίες.

Προετοιμασία στο γήπεδο

Παρότι όπως είχαμε αναφέρει πριν από μερικές εβδομάδες, ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε προετοιμασία στον Βώλακα  και διαμονή στο «Αλώνι του κυρ Θανάση» κάτι τέτοιο τελικά δεν θα γίνει καθώς από την ιδιοκτησία του ξενοδοχείου δεν κατέστει δυνατό να εξασφαλιστεί  η αναγκαία χρονική περίοδος διαμονής των παικτών της Δόξας.

Είχαμε αναφέρει σχετικά ότι υπήρχε ένα πρόβλημα καθώς ήδη είχαν γίνει κρατήσεις για διαμονή από τους διοικούντες του Πανθρακικού και του Αχαρναϊκού.  Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα για την Δόξα να περισσεύουν ενδιάμεσα μόλις πέντε μέρες, διάστημα που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί αρκετό. Καθώς η συγκεκριμένη επιχείρηση έχει εξασφαλίσει τα δικαιώματα του γηπέδου μετά από σχετική σύμβαση με την τοπική αρχή, δεν είχε νόημα για τους διοικούντες της Δόξας να απευθυνθούν σε κάποιο άλλο ξενοδοχείο της περιοχής.

Μοιραία λοιπόν και με τον φάσμα της κρίσης να είναι απαγορευτικό για κάθε άλλη σκέψη επιλογής ενός  μακρινού προορισμού για την προετοιμασία, αποφασίστηκε το βασικό στάδιο να γίνει στους χώρους του γηπέδου. Από την στιγμή που ξεκαθάρισε ότι ο Βώλακας έπαυε να είναι η επιλογή, οι διοικούντες της ομάδας ξεκίνησαν την προσπάθεια να οργανωθούν όλες οι αναγκαίες προϋποθέσεις για μια πετυχημένη προετοιμασία στους χώρους του γηπέδου.

Όλο το πλάνο αυτών που ζήτησε ο Ανδρέας Παντζιαράς εκτελέστηκε σχεδόν σε απόλυτο βαθμό. Έτσι εξασφαλίστηκαν τα όργανα εκγύμνασης που ζήτησε ο προπονητής καθώς και το ιατροφαρμακευτικό υλικό μαζί με τα απαραίτητα βοηθήματα. Σε ότι αφορά την διατροφή των παικτών θα είναι και αυτή ελεγχόμενη καθώς το πρωινό θα δίνεται στο γήπεδο ενώ το μεσημεριανό και το απογευματινό σε γνωστό κοντινό εστιατόριο.

Οι βασικές διαφορές που υπάρχουν στις δύο περιπτώσεις, Βώλακα και γηπέδου, είναι ότι μέσα στην πόλη σίγουρα οι σαφώς υψηλότερες θερμοκρασίες επηρεάζουν την δουλειά που πρέπει να γίνει και η λύση στο πρόβλημα είναι ο ορισμός των προπονήσεων νωρίτερα το πρωί και αργότερα το απόγευμα. Όπως επίσης και η διανυκτέρευση των ποδοσφαιριστών δεν θα γίνεται σε κάποιο κοινό χώρο αλλά στο σπίτι του καθενός με ότι αυτό συνεπάγεται στην άμεση συνοχή της ομάδας.

Ωστόσο όμως αν θέλουμε να το δούμε ρεαλιστικά, με δεδομένο την υπάρχουσα κατάσταση και τα δεδομένα της κατηγορίας σε ότι αφορά τις υπόλοιπες ομάδες, μάλλον αναφερόμαστε σε κάποιες υπέρμετρες πολυτέλειες.

Η ουσία είναι πως με ότι αντιμετωπίζουμε γύρω μας και με όσα  συμβαίνουν στους άλλους συλλόγους, τόσο σε αγωνιστικό όσο και σε διοικητικό επίπεδο, η κατάσταση μέσα στο στρατόπεδο της Δόξας είναι απόλυτα ικανοποιητική.

Ο Παντζιαράς θα έχει στην διάθεση του όλο το έμψυχο υλικό της ομάδας, με ουσιαστική εξαίρεση μόνο τον έναν τερματοφύλακα, για την απόκτηση του οποίου δεν υπάρχει ιδιαίτερη βιασύνη.

Η μεταγραφική περίοδος θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του Οκτώβρη, συνεπώς  δεν υπάρχει λόγος βιασύνης για τις όποιες συμπληρωματικές ενισχύσεις  του δυναμικού της ομάδας, που  θα εντοπιστούν στο διάστημα μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος.

Άλλωστε μετά την προετοιμασία θα ακολουθήσει μια σειρά φιλικών, κάποια από τα οποία θα είναι αρκετά «δυνατά» και όπου ο Παντζιαράς θα έχει την δυνατότητα να εξετάσει όλο το υπάρχον έμψυχο υλικό και κατά την κρίση του να κάνει τις αναγκαίες προσθαφαιρέσεις.

Άλλωστε η λογική του «όλοι κρινόμαστε σε καθημερινή βάση» είναι ένας κανόνας που συνεχίζει να υπάρχει στην ομάδα και θεωρείται απαρέγκλιτος σε μια  διαδρομή πρωταθλητισμού.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected