Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

Χρήστος Υφαντίδης – Η παλιά δόξα του ελληνικού ποδοσφαίρου προπονητής στον ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας! (vid)

51218Μία από τις μεγάλες ποδοσφαιρικές μορφές του ελληνικού ποδοσφαίρου τη δεκαετία του 70 αλλά και στις αρχές του ’80, είναι ο νέος προπονητής του ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας, όπως ανακοινώθηκε πριν λίγο.

Ο Χρήστος Υφαντίδης γεννήθηκε στην Ακρολίμνη Πέλλας το 1953. Παιδί πολύτεκνης αγροτικής οικογένειας, πόντιος στις ρίζες ξεκίνησε την καριέρα του στον Αετό Ακρολίμνης, μεταγράφηκε στη συνέχεια στη Βέροια όπου αγωνίστηκε για οκτώ χρόνια. Είναι από τους ελάχιστους παίκτες στην Ελλάδα που αγωνιζόμενοι στη Β Εθνικό, κλήθηκαν στη Εθνική Ελλάδας, με προπονητή τότε τον αείμνηστο Αλκέτα Παναγούλια.

Το 1978 πήρε μεταγραφή στον Παναθηναϊκό όπου αγωνίστηκε για μια τετραετία, ενώ αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος. Πέτυχε μάλιστα το πρώτο τέρμα του ΠΑΟ όταν αυτός έγινε επαγγελματική ομάδα και συγκεκριμένα το 1980 εναντίον του Άρη. Έγινε “μήλο της έριδος για πολλές μεγάλες ομάδες, ενώ πληροφορίες εκείνες της εποχής μιλούν για έντονο μεταγραφικό ενδιαφέρον της Τσέλσι.

Στο εσωτερικό, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακός και άλλοι προσπάθησαν να τον πλησιάσουν, ωστόσο αυτή που κατάφερε να τον κάνει δικό της ήταν η Δόξα Δράμας, όταν το 1983 κατάφερε να τον εντάξει στο δυναμικό της και να γίνει η “σημαία” των “μαυραετών” της Δράμας. Έκλεισε την καριέρα του στην ομάδα της Νάουσας, αγωνιζόμενος μέχρι τα 39 του χρόνια και στη συνέχεια ανέλαβε το πόστο του δεύτερου προπονητή και αργότερα του πρώτου, τη χρονιά που η Νάουσα ανέβηκε για πρώτη φορά στην Α Εθνική (1993).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected