Διάφορα

Το σχέδιο για 7.000 επιπλέον προσλήψεις στα σχολεία

e8aeb44c7a79eeb6ae98fe681a7054f4_LΜάχη προκειμένου να ανοίξουν ομαλά οι σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και να βρίσκονται όλοι οι καθηγητές στις θέσεις τους, δίνει η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Την ίδια στιγμή, αναζητούνται κονδύλια για επιπλέον προσλήψεις αναπληρωτών, καθώς υπολογίζεται ότι θα χρειαστούν επιπλέον 5 χιλιάδες αναπληρωτές, ώστε να καλυφθεί και το τελευταίο κενό ενώ εντείνονται οι πιέσεις προς το υπουργείο Οικονομικών ώστε να εξασφαλιστούν 2.000 με 2.500 μόνιμοι διορισμοί.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ του υπουργείου ενημερώνουν σε καθημερινή βάση για τις ανάγκες που υπάρχουν στα σχολεία σε εκπαιδευτικό προσωπικό, ώστε να γίνει αρχικά ο καταμερισμός των 12.000 αναπληρωτών -που έχουν εξασφαλιστεί μέχρι στιγμής από ευρωπαϊκά κονδύλια- ανά περιφέρεια, σχολική μονάδα και ειδικότητα.

Ωστόσο, στο υπουργείο Παιδείας φαίνεται πως ακόμη δεν γνωρίζουν τον ακριβή αριθμό των αναπληρωτών που θα χρειαστούν για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ενώ ακόμη κανείς δεν είναι σε θέση να διαβεβαιώσει εάν θα γίνουν οι 2.000 με 2.500 προσλήψεις μονίμων εκπαιδευτικών που φαίνεται να είχαν υπολογιστεί.

περισσότερα στα dikaiologitika.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected