Διάφορα

Βρέθηκε η λύση για την κάρτα σίτισης

6c3fa5392308fcfdfa5839b78c41b580_LΤην ερχόμενη Δευτέρα, 24 Αυγούστου, θα γίνει η καταβολή της β’ δόσης της κάρτας σίτισης. Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο το υπουργείο Εργασίας, η ενεργοποίηση της κάρτας αλληλεγγύης για δεύτερη φορά, πραγματοποιείται στην «προγραμματισμένη, εξαρχής, ημερομηνία».

 Σημειώνεται ότι η πρώτη φορά που ενεργοποιήθηκε η κάρτα ήταν η 24η Ιουλίου, ενώ ο συνολικός προγραμματισμός της αφορά 9 μήνες.  Αυτό σημαίνει ότι θα πραγματοποιηθούν τουλάχιστον δύο μηνιαίες καταβολές εντός του επόμενου έτους.

Υπενθυμίζεται ότι η κάρτα αλληλεγγύης αφορά 145.357 δικαιούχους, που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Το ποσό που θα καταβληθεί ανέρχεται στα 16,3 εκατ. ευρώ και επιμερίζεται σε 70 – 220 ευρώ για κάθε δικαιούχο κάρτας.

Κατά την καταβολή της α’ δόσης, εκτοξεύθηκε ο τζίρος των καταστημάτων τροφίμων, στα οποία έσπευσαν οι δικαιούχοι για να κάνουν χρήση της κάρτας αλληλεγγύης. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα στις πρώτες δεκαπέντε ημέρες είχε αυξηθεί ο τζίρος στα καταστήματα τροφίμων κατά 11 εκατ. ευρώ. Επισημαίνεται ότι η κάρτα αλληλεγγύης δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ούτε για τυχόν ηλεκτρονικές αγορές μέσω διαδικτύου, ούτε για αγορές με άτοκες δόσεις. Επίσης, δεν χρησιμοποιείται στα ATM για ανάληψη μετρητών, ενώ το ποσό που έχει πιστωθεί σε αυτήν δεν μπορεί να εισπραχθεί σε μετρητά.

Αξίζει να επισημανθεί ότι όλες τις προηγούμενες ημέρες υπήρξε σωρεία τηλεφωνημάτων στο υπουργείο Εργασίας, από πολίτες που περίμεναν με αγωνία να μάθουν την ακριβή ημερομηνία καταβολής της β’ δόσης της κάρτας αλληλεγγύης. Η εύρεση όμως των απαραίτητων κονδυλίων έγινε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή και έτσι την ερχόμενη Δευτέρα, οι δικαιούχοι θα δουν τα ποσά που τους αναλογούν να πιστώνονται στις κάρτες τους.

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected