B ΕΠΣ Ημαθίας - Α ΕΠΣ Ημαθίας - ΕΠΣ Πέλλας

ΕΠΣ Ημαθίας – Η ανάλυση των φιλικών προετοιμασίας του Σαββάτου, 22/8 (photos)

_DSC6351

Έντονη δραστηριότητα όσον αφορά τα φιλικά προετοιμασίας των ομάδων της Ημαθίας, παρατηρήθηκε το Σάββατο 22/8 και το ImathiaSportsNews σας παρουσιάζει μια πιο αναλυτικά ματιά των 17 αναμετρήσεων που περιελάμβανε το χθεσινό πρόγραμμα.

ΦΑΣ Νάουσα – Αχιλλέας Νάουσας  2-0 (Αβραμόπουλος, Βούλγαρης)

11913034_10206602460313678_1847951101_nΕπιθετικός μονόλογος για τους “κυανόλευκους” του Δημήτρη Χαλκιά, απέναντι σε μια πολύ νεανική ομάδα που “χτίζει” σταδιακά ο Παναγιώτης Καραμεταξάς. Οι γηπεδούχοι πέτυχαν ένα τέρμα σε κάθε ημίχρονο, αρχικά με κεφαλιά του Βαγγέλη Αβραμόπουλου και στο δεύτερο 45λεπτο με τον νεοαποκτηθέντα από την Επισκοπή Ρεθύμνου, Δημήτρη Βούλγαρη. Στα αξιοσημείωτα, οι δύο αποκρούσεις πέναλτι από πλευράς Ηλιάδη για τον Αχιλλέα, σε ισάριθμες εκτελέσεις των Σαρηγιαννίδη και Τασιώνα. Να σημειώσουμε πως στις προπονήσεις του ΦΑΣ έχει ενταχθεί ο Δημήτρης Κατσουγιαννόπουλος από την ΑΕ Χαρίεσσας, τον οποίο γνωρίζει καλά ο Δημήτρης Χαλκιάς από την κοινή τους θητεία στους “κιτρινόμαυρους”

Εθνικός Κλειδιού – ΑΟΚ Αγίου Αθανασίου  0-2

“Ξεμούδιασμα” για τους δύο αντιπάλους στο Δημοτικό Γήπεδο Κλειδίου, με τον Εθνικό να δίνει το δεύτερο φιλικό προετοιμασίας μετά το τουρνουά που διοργανώθηκε στη μνήμη του Θοδωρή Περηφανόπουλου. Η ομάδα του Χρυσόστομου Σκεντερίδη είχε ξεσπάσματα στην απόδοση της στο σημερινό παιχνίδι, προσπάθησε να απειλήσει επιθετικά ωστόσο δεν κατάφερε να πετύχει τέρμα απέναντι στον ΑΟΚ Αγίου Αθανασίου, που αγωνίζεται στην Α κατηγορία της ΕΠΣ Μακεδονίας.

δείτε εδώ τις 7 μεταγραφές που ανακοίνωσε ο Εθνικός Κλειδιού

ΜΑΣ Βεργίνας – Θύελλα Σταυρού  3-1 (υπό δοκιμή 2, Βενιόπουλος / Χατζάρας)

Την πρώτη του νίκη στα φιλικά προετοιμασίας σημείωσε το Σάββατο (22/8) ο νεοφώτιστος στην Α2 Ερασιτεχνικής, ΜΑΣ Βεργίνας. Η ομάδα του Πασχάλη Μελιόπουλου είχε πολύ καλή απόδοση, εμφάνισε στοιχεία ιδιαίτερα ελπιδοφόρα παρά την επίπονη προετοιμασία και γέμισε με αισιοδοξία τους 70 περίπου φιλάθλους που βρέθηκαν στο Δημοτικό Γήπεδο Βεργίνας. Τα γκολ για τους γηπεδούχους πέτυχαν δύο ποδοσφαιριστές υπό δοκιμή και ο Παναγιώτης Βενιόπουλος, που επέστρεψε στην ομάδα μετά από ένα εξάμηνο στο Νεόκαστρο. Από την άλλη πλευρά, το συγκρότημα του Κώστα Μουρτζίλα είχε κατά διαστήματα καλή παρουσία, ωστόσο είναι φανερό πως διαθέτει αξιόλογο σύνολο και σταδιακά θα βρει τα πατήματα του στον αγωνιστικό χώρο. Να σημειώσουμε πως το γκολ της Θύελλας πέτυχε ο Αποστόλης Χατζάρας, που φόρεσε στο παρελθόν τη φανέλα του ΜΑΣ.

ΑΕ Χαρίεσσας – Μακροχώρι  0-1 (Μπρέγκου)

Δυνατό παιχνίδι στο Δημοτικό Γήπεδο Χαρίεσσας, ανάμεσα σε δύο ομάδες που θα αναμετρηθούν και στο φετινό πρωτάθλημα της Α1 Ερασιτεχνικής. Αρκετές ευκαιρίες εκατέρωθεν, πιο πολλές ποσοτικά για τους γηπεδούχους ωστόσο οι “ασπρόμαυροι” ήταν αυτοί που κατάφεραν να βρουν δίχτυα και συγκεκριμένα με τον νεοαποκτηθέντα Χρήστο Μπρέγκου.

Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων – Απόλλων Καλαμαριάς  0-5

δείτε εδώ το ρεπορτάζ

Φίλιππος Σταυροδρομίου – ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας  0-4 (Κίτσας Θ. 3, Κίτσας Λ.)

Εντυπωσιακός ο Κυπελλούχος Ημαθίας, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Φίλιππο Σταυροδρομίου Πέλλας, ομάδα Α κατηγορίας Πέλλας. Η ομάδα του Χρήστου Υφαντίδη είχε σε εξαιρετική μέρα τα επιθετικά της ατού και με χατ-τρικ του Θανάση Κίτσα και ένα του αδερφού του Λευτέρη, το σκορ έφτασε στο 4-0.

Ποντιακή Ναολαία Αράχου – Ηρακλής Άσπρου  2-1 (Παπαδόπουλος Σ., Κίτσας Κ. / Ρέτζιας)

Αποτελεσματική για ένα ακόμη παιχνίδι η Ποντιακή Νεολαία Αράχου, που δείχνει να βρίσκει σταδιακά τα πατήματα της και να βγάζει στον αγωνιστικό χώρο τα στοιχεία που επιθυμεί ο Σάκης Παγγούρας. Με αντίπαλο τον περσινό φιναλίστ του κυπέλλου της ΕΠΣ Πέλλας, Ηρακλή Άσπρου οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι σε γενικές γραμμές και απείλησαν αρκετές φορές την αντίπαλη εστία. Δίχτυα για τους Πόντιους βρήκαν οι Σωτήρης Παπαδόπουλος (ο πρώην παίκτης του Εθνικού Κλειδιού αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα) και Κώστας Κίτσας, ενώ για τους φιλοξενούμενος το γκολ πέτυχε ο παλιός παίκτης του ΦΑΣ Νάουσα, Στέλιος Ρέτζια.

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Χρυσάνης

Αλμωπός Αριδαίας – ΓΑΣ Ροδοχωρίου  1-1 (Κοτζαχρήστος / Ζαρογιάννης πεν.)

δείτε εδώ το ρεπορτάζ

ΓΑΣ Κοπανού  – Κεραυνός Επισκοπής  0-3 (Ντέλλας, Καρυπίδης, Τουμαράς)

Την καλύτερη του εμφάνιση στα μέχρι στιγμής φιλικά προετοιμασίας πραγματοποίησε η ομάδα του Χρήστου Μποζίνη, πετυχαίνοντας τρία τέρματα στο Δημοτικό Γήπεδο Κοπανού κόντρα στον τοπικό ΓΑΣ ενώ δημιούργησε περισσότερες προϋποθέσεις για περισσότερα τέρματα. Από την άλλη πλευρά, οι “κιτρινόμαυροι” έκαναν πολλά λάθη, κυρίως ατομικά και περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο, με κάποιες εξάρσεις στο παιχνίδι και ευκαιρίες που δεν ανησύχησαν τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

ΑΕ Αλεξάνδρειας – Μακεδονικός Πλατάνου  3-0 (Κούκλας Α., Σαμαράς, Νιάκας)

Με πολλές αλλαγές στη σύνθεση του σε σχέση με προηγούμενα φιλικά παρατάχθηκε το Σάββατο (22/8) η ΑΕ Αλεξάνδρειας, στο φιλικό που διεξήχθη στο Δημοτικό Γήπεδο Καμποχωρίου με αντίπαλο τον Μακεδονικό Πλατάνου. Η ομάδα του Κυριάκου Καρασαββίδη είχε τις λύσεις στο χθεσινό παιχνίδι, απέναντι σε έναν αντίπαλο που σταδιακά ανεβάζει στροφές στην προετοιμασία του και με γνώμονα το πλάνο του Γιάννη Βασιλειάδη για τη συνέχεια, η ομάδα αναμένεται να “ρολάρει” ενόψει των επίσημων υποχρεώσεων.

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Παυλίδης

ΑΣ Ειρηνούπολης – Βέροια Κ20  2-1 (Βαλδήρ, υπό δοκιμή / Ντόγος)

Ανοιχτό παιχνίδι, με εκατέρωθεν ευκαιρίες στο Δημοτικό Γήπεδο Αγγελοχωρίου, με τους Γιάννη Μαντζιαρίδη και Τόλη Τερζή (δύο άνδρες που συνεργάστηκαν στο παρελθόν) να δοκιμάζουν πρόσωπα και σχήματα. Οι πρωταθλητές Ημαθίας φαίνεται πως βρίσκουν σταδιακά έναν τρόπο παιχνιδιού, ωστόσο όπως μαρτυρούν οι περισσότεροι, η ενίσχυση για τον φετινό “μαραθώνιο” αλλά και για την διατήρηση των κεκτημένων, είναι επιτακτική. Από την άλλη πλευρά, συνεχίζεται η δοκιμαστική περίοδος για το συγκρότημα της Κ20, με τον έμπειρο προπονητή να τσεκάρει καθημερινά τους παίκτες μέσα από τις προπονήσεις και τα φιλικά παιχνίδια.

Φίλιππος Μελίκης – Αναγέννηση Κολινδρού  1-3 (Ανδρίτσος πεν. / ?)

Πολύ ανώτερη η Αναγέννηση στο χθεσινή φιλικό στη Μελίκη, στη δεύτερη επίσκεψη της ομάδα του Ηλία Τζιόκα (παλαίμαχου παίκτη των Ποντίων Βέροιας και του ΟΦΗ) στην Ημαθία, μετά την αναμέτρηση στα Παλατίτσια κόντρα στον τοπικό ΠΑΟ. Το συγκρότημα του Γιάννη Γιάννου ηττήθηκε για δεύτερο συνεχόμενο φιλικό εντός έδρας (προηγήθηκε το 2-3 από την Ακαδημία Βέροιας) και είναι φανερό πως χρειάζεται πολύ περισσότερη δουλειά αλλά και ενίσχυση ενόψει των πρώτων επίσημων υποχρεώσεων των “ερυθρολεύκων” για το Κύπελλο Ερασιτεχνών (5 ή 6 Σεπτεμβρίου). Το γκολ για τους γηπεδούχους πέτυχε ο Θανάσης Ανδρίτσος από την άσπρη βούλα.

Δόξα Νάουσας – Ολυμπιακός Νάουσας  1-8 (Καϊμακάμης / Τσιούλης 2, Λέσι 2, Καλαϊτζίδης 2, Κοκκοφιάδης, Τσαούσι)

Δεν χρήζει περαιτέρω κριτικής το χθεσινό φιλικό της Παναγιωπούλας, όπου ο σαφώς πιο έτοιμος Ολυμπιακός φιλοδώρησε με 8 τέρματα της ανέτοιμης και άκρως νεανικής Δόξας Νάουσας.

ΠΑΟ Παλατίτσια – Ακαδημία Μακροχωρίου  4-0 (Κακαγιάννης Β. 2, Τσέος, Σαρηγιαννίδης)

Μεστή και ουσιαστική για ακόμη ένα φιλικό παιχνίδι η ομάδα του Παναγιώτη Παπαδόπουλου, δείγμα της πολύ συστηματικής δουλειάς που γίνεται κατά την περίοδο της προετοιμασίας. Οι “πράσινοι”, μετά τα τέσσερα τέρματα τρεις μέρες νωρίτερα κόντρα στην Πατρίδα, πέτυχαν άλλα τόσα με αντίπαλο την Ακαδημία Μακροχωρίου, που αγωνίστηκε στο σημερινό ματς με πολλές απουσίες.

Αγροτικός Αστέρας Αγίας Βαρβάρας – Νηρέας Βέροιας  2-6 (Αντωνιάδης, Χαλβατζής / ?)

Αγώνα…ακαδημιών θύμισε ο χθεσινός στο Δημοτικό Γήπεδο της Αγίας Βαρβάρας, ανάμεσα σε δύο ομάδες που θα εμπιστευτούν αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές στο φετινό πρωτάθλημα της Α2 Ερασιτεχνικής. Πιο αποτελεσματική σήμερα η ομάδα του Γιάννη Παυλίδη, η οποία επικράτησε με το ευρύ 6-2 κόντρα στο επίσης νεανικό σύνολο του Μάριου Κατικαρίδη.

Άρης Παλαιοχωρίου – Βέροια Κ17  4-3 (Πλέσκας 2, Γεωργίου πεν., Χατζόπουλος / Καραγιάννης, Παπουτσίδης, Χρυσόπουλος)

Ανοιχτό και θεαματικό παιχνίδι παρακολούθησαν οι 100 περίπου φίλαθλοι που βρέθηκαν χθες στο Δημοτικό Γήπεδο Παλαιοχωρίου. Νικήτρια τελικά η ομάδα του Δημήτρη Πρίντζιου, που αντιμετώπισε την Κ17 της Βέροιας, ομάδα που προπονεί και φέτος ο Δημήτρης Χριστοφορίδης. Η αναμέτρηση περιελάμβανε, εκτός των επτά τερμάτων, πολλές χαμένες ευκαιρίες εκατέρωθεν με τους δύο προπονητές να βγάζουν μεν συμπεράσματα όσον αφορά την επιθετική λειτουργία, προβληματίστηκαν όμως από την αντίδραση στην άμυνα.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected