Διάφορα

ΟΑΕΔ – Όλα τα νέα προγράμματα για τους ανέργους

aaa367d2da418738e30e378951ad3fa5_LΠρογράμματα προώθησης στην απασχόληση τουλάχιστον 110.000 ανέργων του ΟΑΕΔ έχουν ήδη σχεδιαστεί προκειμένου να «τρέξουν» εντός των επόμενων μηνών, ανεξάρτητα από τις πολιτικές εξελίξεις και τη διεξαγωγή εκλογών.

Παράλληλα, η αρμόδια αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου επιδιώκει την ενεργοποίηση των διαδικασιών προκειμένου η Ελλάδα να είναι έτοιμη για την υλοποίηση δράσεων που θα οδηγήσουν στη στήριξη της απασχόλησης επιπλέον 150.000 ανέργων, όπως προβλέπει το 3ο Μνημόνιο.

Ο χρόνος αλλά και η πραγματικότητα πιέζουν ασφυκτικά, καθώς εκτιμάται ότι εντός του επόμενου διαστήματος θα υπάρχει εκτίναξη του αριθμού των ανέργων, με τους ειδικούς να κάνουν λόγο για αύξηση του ποσοστού ανεργίας στο 28%, ή ακόμη και το εκρηκτικό 30%, μέχρι το τέλος του 2015. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας έχει ήδη προγραμματίσει εντός του επόμενου διαστήματος και έως τον Φεβρουάριο του 2016, νέες δράσεις για την απασχόληση και κατάρτιση περίπου 110.000 ατόμων, κυρίως ανέργων, που θα προστεθούν στους 93.693 άνεργους που μέσα στους προηγούμενους μήνες εντάχθηκαν σε επιδοτούμενα προγράμματα. Συνολικά, μέσα σε ένα χρόνο, εκτιμάται ότι θα έχουν ωφεληθεί 200.536 άτομα, που μπορεί να φαντάζουν λίγα σε σχέση με το μέγεθος του προβλήματος, όμως, η εργασία, ακόμη και για ένα σύντομο διάστημα, είναι σημαντική ανάσα.

Όπως εξηγεί στο Euro2day.gr η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου, μεγάλο στοίχημα όχι μόνο για την ίδια αλλά κυρίως για τη χώρα είναι η εξοικονόμηση επιπλέον ευρωπαϊκών κονδυλίων προκειμένου, όπως ρητά αναφέρεται στο 3ο Μνημόνιο, να στηριχθεί η απασχόληση επιπλέον 150.000 ανέργων, μειονεκτούντων ομάδων και ήδη εργαζόμενων.

περισσότερα στα dikaiologitika.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected