Διάφορα

Έρχεται (επιτέλους) το πρώτο ηλεκτρονικό ΚΕΠ στην Ελλάδα!

e8b2735bf596ca25f1a2c29f31adadba_LΈρχεται το ηλεκτρονικό ΚΕΠ με 200 δικαιολογητικά να εκδίδονται μέσω email

Ο Χριστόφορος Βερναρδάκης μίλησε στην «Εφημερίδα των Συντακτών» για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες σχετικά με το Δημόσιο που περιμένουν το άνοιγμα της Βουλής, τη νομοθετική ρύθμιση για τους αδιόριστους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ του 1998, τις 4.500 επικείμενες προσλήψεις στην Υγεία και τα δικαιολογητικά που θα παρέχει το νέο ηλεκτρονικό ΚΕΠ που θα παρουσιαστεί στη ΔΕΘ.

Ο κ. Βερναρδάκης ανέφερε σχετικά με τη γραφειοκρατία ότι έχει γίνει μια πολύ σημαντική δουλειά υποδομής, η οποία βεβαίως θα συνεχιστεί με πολύ πιο έντονο τρόπο. Θα πρέπει να απλοποιηθούν μια σειρά από διοικητικές διαδικασίες.

Όπως έκανε γνωστό σε σχέση με τους πολίτες έχει γίνει προετοιμασία και θα παρουσιαστεί στη ΔΕΘ, το ηλεκτρονικό ΚΕΠ του συστήματος ΕΡΜΗΣ, όπου ο πολίτης θα μπορεί να αναζητά από τον υπολογιστή του μια σειρά από έγγραφα. «Υπάρχουν 50 δικαιολογητικά, τα οποία μπορεί να τα αναζητά αυτοστιγμεί και να τα τυπώνει. Υπάρχει και μια σειρά από άλλα 150-160 δικαιολογητικά τα οποία μπορεί να αναζητά και να έρχονται στο ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο ύστερα από 2-3 ημέρες. Επίσης, έχουμε προχωρήσει πάρα πολύ τη διαδικασία κατάργησης πάρα πολλών παραβόλων, τα οποία φέρουν τεράστιο διοικητικό και οικονομικό βάρος. Αυτά έχουν ήδη προετοιμαστεί.» ανέφερε ο κ. Βερναρδάκης.

περισσότερα στο dikaiologitika.gr

9edb94c8f123d0d26a0a0818b5bde9b7_LΗλεκτρονικά οι αιτήσεις για ειδικά επιδόματα του ΟΑΕΔ

Απόφαση ανάσα για χιλιάδες ανέργους είναι αυτή που ορίζει ότι από τα τέλη Σεπτεμβρίου θα μπορούν να λαμβάνουν τις βεβαιώσεις και να ανανεώνουν τα δελτία ανεργίας τους μέσω των ΚΕΠ.

Ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας ΕΡΜΗΣ αλλά και στα ΚΕΠ θα μπορούν οι πολίτες να διεκπαιρεώσουν πλέον όλες σχεδοξν τις συναλλαγές τους με τον ΟΑΕΔ, όπως η έκδοση βεβαιώσεων η αίτηση χορήγησης επιδομάτων αλλά και ανανέωση της κάρτας ανεργίας σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών που εκδόθηκε σε ΦΕΚ.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το ΦΕΚ που εκδόθηκε χθες καθορίζονται οι νέες διαδικασίες αρμοδιότητας ΟΑΕΔ σχετικά με την έκδοση βεβαιώσεων, υποβολής αιτήσεων παροχών και ανανέωση δελτίου ανεργίας που δύνανται να διεκπεραιώνονται και μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ)

Οι ακόλουθες διοικητικές διαδικασίες που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) μπορούν να διεκπεραιώνονται και μέσω των ΚΕΠ, μέσω αντίστοιχης ηλεκτρονικής εφαρμογής, κατόπιν διασύνδεσης με το πληροφοριακό σύστημα των ΚΕΠ «ΕΚΕΡ -ΕΡΜΗΣ»

περισσότερα στο dikaiologitika.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected